paulina1994
Fanka BB :)
Ja miałam czasami i po 22Nadal nie ma :-(
Skoro do tego czasu nie ma wyniku a pozostałe są, to pewnie jutro rano wrzucą.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam czasami i po 22Nadal nie ma :-(
Skoro do tego czasu nie ma wyniku a pozostałe są, to pewnie jutro rano wrzucą.
Niestety nie zgodzę się z tobą, TSH jest wręcz najważniejsze w tym pierwszym trymestrze ciąży bo właśnie przez wachania tarczycy może dojść do poronienia, ja miałam kontrolowaną tarczycę w pierwszym trymestrze co 3-4 tyg@joasiaaa tsh w ciąży nie jest już tak groźne, dopiero od 10 szkodzi dziecku więc spokojnie, a może to ciąża i dlatego skoczyło . Czekamy na wynik bety [emoji110][emoji110][emoji110]
Zgadzam się.Niestety nie zgodzę się z tobą, TSH jest wręcz najważniejsze w tym pierwszym trymestrze ciąży bo właśnie przez wachania tarczycy może dojść do poronienia, ja miałam kontrolowaną tarczycę w pierwszym trymestrze co 3-4 tyg
Przeczytaj proszę co napisałaś w poście wyżej, że dopiero od 10 ma wpływ na dziecko co jest nie prawdą! Przepraszam, ale sama straciłam pierwszą ciążę i już całkiem możliwe, że wtedy miałam problem z tarczycą, oczywiście wynik Asi jest delikatnie zawyżony, ale jeśli rzeczywiście beta będzie pozytywna to jak najbardziej będzie konieczne wprowadzenie wyższych dawek leku! I w przypadku ciąży myślę, że lepiej jak u Endokrynolog pojawimy się 1 raz za dużo niż za małoPrzecież nie mówiłam że nie trzeba uregulować, ale raczej straszycie @joasiaaa zupełnie niepotrzebnie bo ma lekko zawyżony wynik [emoji4]
Ja tez ogólnie chodzi o lepsza kondycję, no i zdrowsze odżywianie - na ciąże to tez wpływa lepiejJa nadwagi na pewno nie mam, ale najlepiej się czuję jak mam lekką niedowagę [emoji14]
Wow, chciałabym takJa na początku ciąży jestem a schudłam jeszcze 5kg
Nie prenatal nie, ovarinJa przed ciążą nie jadłam w ogóle słodyczy, a teraz ? Jak jakaś opętana :/ ale pije tylko wodę i jedną kawę dziennie więc jedyny plus [emoji14] bierzesz ten Pren*atal ?
Czekamy niecierpliwie ale diagnostyka tak ma. Mi tez czasem na drugi dzień dopiero wynik podawali lub późnym wieczorem. Wkurzające toNieee, nie ma. Już dzisiaj nie sprawdzam. Jutro sprawdzę i dam znać :-)