reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Magdalena2991 ja z mężem od 10 lat lecimy na stosunku przerywanym i nigdy nie wpadliśmy, a w ciąże zachodziłam za tym jednyn jedynym razem do końca w dni płodne... Więc jak dla mnie to bardzo dobra metoda antykoncepcji [emoji14] jak pójdziesz to gina to powiedz że starasz się rok i dostaniesz od razu badania, a ze względu na plamienia nalegaj na progesteron. Jeśli dobrze kojarzę to plamienie oznacza że jest zbyt niski, ale mogę się mylić.

To miałaś szczęście, że w ciążę zaszłas za pierwszy razem.

reklama
Dziewczyny czy w trakcie brania ovarinu czulyscie bol piersi? Jestem tydzień przed @ a moje piersi nabrzmiałe i bolesne... tak mi się wydaje, ze to przez ovarin (jak to na hormony) 8-)

Tylko nie potrafię tej spiny w głowie wyłączyć
My się w październiku nie spinalismy, w listopadzie też niespecjalnie. Nawet temperatury nie mierzyłam. Kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę, ja nie doszukiwałam się objawów i było ok. Tyle, że jak wtedy nie wyszło to stwierdziłam "aha, no bo nie mierzyłam temperatury, nie patrzyłam na owulacje, to jak teraz będę patrzeć to wyjdzie" no i jak widać nie wyszło.
Więc czy ze spiną czy nie u mnie efektu nie było i nie ma. Teraz mierzę od niechcenia, czekam na wizytę u ginekolog, zobaczymy co mi powie i doradzi.

My się w październiku nie spinalismy, w listopadzie też niespecjalnie. Nawet temperatury nie mierzyłam. Kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę, ja nie doszukiwałam się objawów i było ok. Tyle, że jak wtedy nie wyszło to stwierdziłam "aha, no bo nie mierzyłam temperatury, nie patrzyłam na owulacje, to jak teraz będę patrzeć to wyjdzie" no i jak widać nie wyszło.
Więc czy ze spiną czy nie u mnie efektu nie było i nie ma. Teraz mierzę od niechcenia, czekam na wizytę u ginekolog, zobaczymy co mi powie i doradzi.
u mnie tak samo, jak miałam wyrąbane, nie brałam clo, cykl był piękny 28 dni, kochalismy się kiedy chcielismy i też nie zadziałało..
a teraz biorąc clo, chcąc nie chcąc latam do gina, licze dni (bo muszę) to cieżko nie myśleć...

Może w złym czasie się kochacie? Chciałabym Ci pomóc, jakoś doradzić ale wiem sama po sobie, że gdy bardzo chciałam nie pomagało. A w tym cyklu szczęśliwym, coś czułam tak sama w sobie że się udało. Natomiast nie chciałam sobie robić zbędnych nadzieji, myślałam że to pewnie znowu tylko złudzenia i dostanę normalnie @. Trzymam za Ciebie kciuki! Zobaczysz niedługo i Ty zobaczysz piękne tłuste krechy i rosnąca betę [emoji8][emoji8]

Jeszcze co mogę dodać to to, że od roku nie widziałam u siebie na testach owulacyjnych dominującej kreski.. jakbym nie miała owulacji. 4 cykle z wiesiolkiem jeden cykl(szczesliwy) z castagnus. W tym cyklu co się udało miałam w dniu w którym nie przypuszczałam dwie krechy wyraźne po południu. A rano bez myślenia o staraniach się kochalismy. Także głowa do góry kochana [emoji847][emoji5]

Robiłam wczoraj test ale ujrzałam biel :( jeszcze 3 dni do @ i coś mnie chyba rozbiera bo gardło zaczynam czuć i słabo mi trochę :/ temperatura jeszcze nie spada, więc się okaże w sobotę czy @ przyjdzie punktualnie.

Może w złym czasie się kochacie? Chciałabym Ci pomóc, jakoś doradzić ale wiem sama po sobie, że gdy bardzo chciałam nie pomagało. A w tym cyklu szczęśliwym, coś czułam tak sama w sobie że się udało. Natomiast nie chciałam sobie robić zbędnych nadzieji, myślałam że to pewnie znowu tylko złudzenia i dostanę normalnie @. Trzymam za Ciebie kciuki! Zobaczysz niedługo i Ty zobaczysz piękne tłuste krechy i rosnąca betę [emoji8][emoji8]

Jeszcze co mogę dodać to to, że od roku nie widziałam u siebie na testach owulacyjnych dominującej kreski.. jakbym nie miała owulacji. 4 cykle z wiesiolkiem jeden cykl(szczesliwy) z castagnus. W tym cyklu co się udało miałam w dniu w którym nie przypuszczałam dwie krechy wyraźne po południu. A rano bez myślenia o staraniach się kochalismy. Także głowa do góry kochana [emoji847][emoji5]

Ja już dwa cykle z castagnus i wiesiolkiem i ciągle oczekiwania.

reklama
Ja polecam monitoring cyklu. W moim przypadku te testy owulacyjne wpedzaly mnie w obsesje.... Raz poszlam do gina na zwykle badanie i okazalo sie, ze akurat owulacja. Jakos po 2 latach staran duzo sobie z tego nie robilam. Dla zasady zrobilismy to wtedy jeden jedyny raz w cyklu. Pozniej zycie nas ponioslo, goscie duuzo imprez, wreszcie moj mozg przestał sie nakrecac, bo nie mialam czasu o tym myslec. Zapomnialam nawet, ze miala byc @ i po tym zobaczylam pierwszy w moim zyciu cien na tescie.
Jak wczesniej staralam sie odpuscic to i tak wszystko co robilam szlo w tym kierunku podswiadomie. Bardzo dobrze slyszalam pomaga na to urlop, wyjazd. No i normalne zycie jesli badania wychodza dobrze, bez wyrzeczen patrzenia co sie je, pije, mozna zwariowac. doskonale Was rozumiem, bo tez przez to przechodzilam i co miesiac doszukiwalam sie objawow. A jak zaszlam w ciaze to nie mialam wcale dopiero od 6 tygodnia.

Do góry