reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja tak w skrócie napisze tylko ze mialam wczoraj Usg 3 trymestru i synek zdrowy. W serduszku nie ma zadnych ubytków, nereczki obie piękne i jaderka juz w mosznie wiec nie bedziemy miec problemu z ich zstąpieniem.
Bardziej przeraza mnie wizja bo Uwaga lekarz ocenil wage synka w terminie porodu przy utrzymaniu trendu wzrostowego na 5kg.
Będę miała co rodzić.
Niestety juz 3d sie nie dalo robić buzka tal schowana i wciśnięta ze mozemy sie cieszyc za te jedna cudna fotę z 24tyg.

reklama
Ja tak w skrócie napisze tylko ze mialam wczoraj Usg 3 trymestru i synek zdrowy. W serduszku nie ma zadnych ubytków, nereczki obie piękne i jaderka juz w mosznie wiec nie bedziemy miec problemu z ich zastąpieniem.
Bardziej przeraza mnie wizja bo Uwaga lekarz ocenil wage synka w terminie porodu przy uytzymaniu trendu wzrostowego na 5k.
Będę miała co rodzić.
Niestety juz 3d sie nie dalo robić buzka tal schowana i wciśnięta ze mozemy sie cieszyc za te jedna cudna fotę z 24tyg.
Jeju gratuluję! Cieszę się razem z Tobą. Ja się właśnie boję, żeby wszystko było dobrze. Żeby na usg było widać moje dzieciątko i bijące później serduszko.

Ja się tak bałam bo wczoraj zrobiło mi się bardzo duszno i zrobiłam test czy wszystko ok heh [emoji8] Dam znać jak będę mieć wyniki bety [emoji7]
Ja w pierwszej ciazy mialam łagodniejsze objawy.

W tej mam arytmie, dusznosci, zawroty głowy. Wymioty trwaly jedynie krocej bo do 14tc a w poprzedniej do 23tc.
Teraz zas mam cukrzyce ciążową.. Spojenie boli w obu.. A liczylam ze jak jedna ciaza dala w kosc to moze druga bedzie jak taka typowa telewizyjna do samego konca pełna energii jakbym w ciazy nie byla. To jednak bajka. Ale mimo wszystko kocham wszystkie swoje dolegliwosci bo wiem jaka nagroda mnie czeka za te 9 trudnych miesięcy.

Jeju gratuluję! Cieszę się razem z Tobą. Ja się właśnie boję, żeby wszystko było dobrze. Żeby na usg było widać moje dzieciątko i bijące później serduszko.
Będzie dobrze.
Tak ten świat skonstruowany ze starania to stres, ciąża to w ogole ogromny stres.. Zanim zaczelam czuc ruchy to wizyty byly koszmarem.. Czy aby dzidzia zdrowa czy serduszko bije, pozniej urodzimy i stres do konca zycia o dobro naszego dziecka. Grunt to nie dac sie zwariować i mowic sobie na kazdym kroku ze bedzie dobrze bo inaczej nie moze byc.

@Betii35 dziękuję, teraz byle wszystko spokojnie się ułożyło. Coś czuję że będę samotna mamą bo mój zrobił mi awanturę jak mu wynik bety podałam, staraliśmy się o dziecko razem, a teraz on twierdzi że to nie jego i nie ma zamiaru wracać do kraju. Ale się nie stresuję, nie warto...

@MalaMi24 też się martwiłam tymi bólami, ale moja mamuśka przeryła pół internetu i też mi mówi że na początku tak może być
Hmm starał się i zle zareagował na wiesc o ciąży.. Moze to szok? Moze jest zaskoczony? Wiem ze to nieprzyjemne jak ktos taka reakcja sie wykaze w końcu to Ty jesteś w ciąży i Tobie nalezy sie spokoj i powinien oszczedzic Ci nerwow. Daj mu parę dni, dotrze do niego, ochlonie i na pewno o tym porozmawiacie. Pewnie szok przejął nad nim władzę.

We wczesnej ciąży bole jak na @ sa normalne ale nigdy nie wiadomo jakiego pochodzenia jest ten bol. Ja np az klekalam na kolanach bo przy tej ciazy rozciąganie macicy sprawialo mi straszny bol. Do tego jeszcze jakos w 8tc mialam bol jaknika jakbym miala owulacje.. Ale lekarz mnie uspokoil ze to wczesna ciąża i organizm potrzebuje troche czasu by przestawic sie z naszej wieloletniej codziennosci na ciaze. I rzeczywiscie wszystko zniknęło ale macica bolala i boli do dzisiaj tylko dzis juz od twardnien i skurczy Braxtona hicksa.
To już jestem spokojna, nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa mam ja w czwartek ale może da się coś przyspieszyć. Chociaż szaleć też nie ma co bo może jeszcze nic nie zobaczyć. Ciekawa jestem jak ta beta odliczam godziny do 13. Mój mąż jest taki szczęśliwy że nie da się tego nawet opisać [emoji7]

reklama
Będzie dobrze.
Tak ten świat skonstruowany ze starania to stres, ciąża to w ogole ogromny stres.. Zanim zaczelam czuc ruchy to wizyty byly koszmarem.. Czy aby dzidzia zdrowa czy serduszko bije, pozniej urodzimy i stres do konca zycia o dobro naszego dziecka. Grunt to nie dac sie zwariować i mowic sobie na kazdym kroku ze bedzie dobrze bo inaczej nie moze byc.
Mądre słowa kochana. Ja się bardzo właśnie boję żeby było wszystko dobrze. Ale tak sobie myślę, że złym nastawieniem nie pomogę sobie ani dziecku tylko mogę sobie pocieszyć. Mądra z Ciebie kobieta. Jestem Ci ogromnie wdzięczna za pomoc!

Do góry