reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ooo czyli w jednym terminie prawie mamy bo ja 20/21 luty
Ja yez trzymam kciuki! U mnie w zeszlym cyklu tez bylo ksiazkowo do @. Teraz pobolewa mnie brzuch z prawej strony mimo, ze owu byla z lewej. Gin pow ze @ powinna byc 23/24 luty, to za tydzien. Oby nie doszla.... uf juz mam jakąś podłamkę ze nici z tego... stosowała któraś z Was na śluz olej z wiesiołka ? Pomagał ? U mnie nie było śluzu chyba wgl :crazy: w tym cyklu z clo... a twraz wodnisty bialy od 2-3 dni

reklama
Kochana... ja w maju kończę 28, nie załamuj mnie [emoji14] i jestem dobrej myśli ;)
Mysle ze nie bedzie tak z nami zle, ale czuje coraz czesciej taka presje ze staramy sie i nie wychodzi... hormony odstawilam w kwietniu '18 a do teraz nic nie widac. W styczniu okazalo się ze nie mam normalnych owulacji. Szkoda ze co lekarz to inne podejscie do problemu...

Ja nie sprawdziłam nic oprócz tsh i straciłam 5 cykli nie wiedząc jak jest wysokie. To jest 1 cs po unormowaniu tarczycy. Mój mąż ma 26 lat i oboje żałujemy, że po pierwsze nie pomyśleliśmy o tym przed ślubem żeby się przebadać i może już zacząć próbować a po drugie, że przed staraniem po ślubie się od razu się nie zbadaliśmy. U niego raczej problemu nie ma. Jest wysportowany, zdrowo je. Tylko ja mam nadwagę ale odkąd nad tym pracuję to i ta owulacja jakaś ładniejsza.
My nigdy nie stosowalismy jakiejś specjalnej antykoncepcji, po prostu kalendarzyk który mógłbyć bardzo zawodny bo nie sprawdzałam wtedy kiedy mam owulacje [emoji14] o dziwo jak nam trzeci raz nie wyszło to doszliśmy że mogłam miliony razy zajść w ciążę i nie zaszlam więc chyba coś jest nie tak
Mysle ze nie bedzie tak z nami zle, ale czuje coraz czesciej taka presje ze staramy sie i nie wychodzi... hormony odstawilam w kwietniu '18 a do teraz nic nie widac. W styczniu okazalo się ze nie mam normalnych owulacji. Szkoda ze co lekarz to inne podejscie do problemu...

Ja nie sprawdziłam nic oprócz tsh i straciłam 5 cykli nie wiedząc jak jest wysokie. To jest 1 cs po unormowaniu tarczycy. Mój mąż ma 26 lat i oboje żałujemy, że po pierwsze nie pomyśleliśmy o tym przed ślubem żeby się przebadać i może już zacząć próbować a po drugie, że przed staraniem po ślubie się od razu się nie zbadaliśmy. U niego raczej problemu nie ma. Jest wysportowany, zdrowo je. Tylko ja mam nadwagę ale odkąd nad tym pracuję to i ta owulacja jakaś ładniejsza.
My nigdy nie stosowalismy jakiejś specjalnej antykoncepcji, po prostu kalendarzyk który mógłbyć bardzo zawodny bo nie sprawdzałam wtedy kiedy mam owulacje [emoji14] o dziwo jak nam trzeci raz nie wyszło to doszliśmy że mogłam miliony razy zajść w ciążę i nie zaszlam więc chyba coś jest nie tak
My próbujemy od maja '18 ale tak bardziej dopiero od listopada jak zaczely sie schodki po hormonach i organizm zaczął głupieć. Ale od grudnia to juz tak konkretnie sie staramy ale jakos efektow brak. Jest mi jakos tak zle z tym ze to ze mna cos jest nie tak bo mam 25 lat i problem z ciazeniem.... 8 lat stosowalam anty wiec mysle ze to pewnie teraz rzutuje na to ile to moze wszystko trwac.

@Magdalena2991 ja testuje jutro [emoji16][emoji16] Wielkich nadzieji nie mam, ale dzisiaj 30dc a @ nie ma, chociaż ciągle czuję się okresowo [emoji4]
Czujesz sie okresowo, moja siostra zaliczyła wpadke po operacji torbiela potworniaka na jajniku. Co prawda torbiel byla ma prawym a zaciazyla z lewego z wysokim tsh... ah jakie te zycie niesprawiedliwe :errr: tez bolal ja brzich i jakby jajniki ciagnely, poszla do lekarza bo tydz. Spoznial sie jej @ i sie okazalo ze to 4 tydz. Teraz jest w 10tc

@Amur no obstawiam albo ciążę albo @ haha [emoji4] A podchodzę na luzie bo w ogóle się nie staraliśmy specjalnie w tym miesiącu [emoji14] Umrę ze szczęścia jeśli to to, ale naprawdę nie chciałam mieć terminu na październik, a na marzec planowaliśmy wyjechać [emoji4]

Po anty na pewno ciężej ustawić organizm tak jak powinien działać, ale skoro to już trochę trwa to porobiłabym podstawowe badania czyli tsh, progesteron i prolaktyna, może coś jeszcze, specem nie jestem [emoji4]
Robisz testy owu albo mierzysz temp? To też dobry sposób na naukę swojego organizmu.

reklama
@Amur no obstawiam albo ciążę albo @ haha [emoji4] A podchodzę na luzie bo w ogóle się nie staraliśmy specjalnie w tym miesiącu [emoji14] Umrę ze szczęścia jeśli to to, ale naprawdę nie chciałam mieć terminu na październik, a na marzec planowaliśmy wyjechać [emoji4]

Po anty na pewno ciężej ustawić organizm tak jak powinien działać, ale skoro to już trochę trwa to porobiłabym podstawowe badania czyli tsh, progesteron i prolaktyna, może coś jeszcze, specem nie jestem [emoji4]
Robisz testy owu albo mierzysz temp? To też dobry sposób na naukę swojego organizmu.
Ssprawdzam szyjke w jakiej jest pozycji i puki co przed @ jest ksiazkowo... temp. U mnie nie jest miarodajna. A testy owu mialam ale chyba sie zrazilam bo mimo owu potw. u gin. Byly ujemne... ale chyba kupie inne i jak przyjdzie @ to zaczne nowy cykl z testami. Jakie polecasz?

Do góry