reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ooo czyli w jednym terminie prawie mamy bo ja 20/21 luty
Ja yez trzymam kciuki! U mnie w zeszlym cyklu tez bylo ksiazkowo do @. Teraz pobolewa mnie brzuch z prawej strony mimo, ze owu byla z lewej. Gin pow ze @ powinna byc 23/24 luty, to za tydzien. Oby nie doszla.... uf juz mam jakąś podłamkę ze nici z tego... stosowała któraś z Was na śluz olej z wiesiołka ? Pomagał ? U mnie nie było śluzu chyba wgl :crazy: w tym cyklu z clo... a twraz wodnisty bialy od 2-3 dni

reklama
Kochana... ja w maju kończę 28, nie załamuj mnie [emoji14] i jestem dobrej myśli ;)
Mysle ze nie bedzie tak z nami zle, ale czuje coraz czesciej taka presje ze staramy sie i nie wychodzi... hormony odstawilam w kwietniu '18 a do teraz nic nie widac. W styczniu okazalo się ze nie mam normalnych owulacji. Szkoda ze co lekarz to inne podejscie do problemu...

Ja nie sprawdziłam nic oprócz tsh i straciłam 5 cykli nie wiedząc jak jest wysokie. To jest 1 cs po unormowaniu tarczycy. Mój mąż ma 26 lat i oboje żałujemy, że po pierwsze nie pomyśleliśmy o tym przed ślubem żeby się przebadać i może już zacząć próbować a po drugie, że przed staraniem po ślubie się od razu się nie zbadaliśmy. U niego raczej problemu nie ma. Jest wysportowany, zdrowo je. Tylko ja mam nadwagę ale odkąd nad tym pracuję to i ta owulacja jakaś ładniejsza.
My nigdy nie stosowalismy jakiejś specjalnej antykoncepcji, po prostu kalendarzyk który mógłbyć bardzo zawodny bo nie sprawdzałam wtedy kiedy mam owulacje [emoji14] o dziwo jak nam trzeci raz nie wyszło to doszliśmy że mogłam miliony razy zajść w ciążę i nie zaszlam więc chyba coś jest nie tak
Mysle ze nie bedzie tak z nami zle, ale czuje coraz czesciej taka presje ze staramy sie i nie wychodzi... hormony odstawilam w kwietniu '18 a do teraz nic nie widac. W styczniu okazalo się ze nie mam normalnych owulacji. Szkoda ze co lekarz to inne podejscie do problemu...

Ja nie sprawdziłam nic oprócz tsh i straciłam 5 cykli nie wiedząc jak jest wysokie. To jest 1 cs po unormowaniu tarczycy. Mój mąż ma 26 lat i oboje żałujemy, że po pierwsze nie pomyśleliśmy o tym przed ślubem żeby się przebadać i może już zacząć próbować a po drugie, że przed staraniem po ślubie się od razu się nie zbadaliśmy. U niego raczej problemu nie ma. Jest wysportowany, zdrowo je. Tylko ja mam nadwagę ale odkąd nad tym pracuję to i ta owulacja jakaś ładniejsza.
My nigdy nie stosowalismy jakiejś specjalnej antykoncepcji, po prostu kalendarzyk który mógłbyć bardzo zawodny bo nie sprawdzałam wtedy kiedy mam owulacje [emoji14] o dziwo jak nam trzeci raz nie wyszło to doszliśmy że mogłam miliony razy zajść w ciążę i nie zaszlam więc chyba coś jest nie tak
My próbujemy od maja '18 ale tak bardziej dopiero od listopada jak zaczely sie schodki po hormonach i organizm zaczął głupieć. Ale od grudnia to juz tak konkretnie sie staramy ale jakos efektow brak. Jest mi jakos tak zle z tym ze to ze mna cos jest nie tak bo mam 25 lat i problem z ciazeniem.... 8 lat stosowalam anty wiec mysle ze to pewnie teraz rzutuje na to ile to moze wszystko trwac.

@Magdalena2991 ja testuje jutro [emoji16][emoji16] Wielkich nadzieji nie mam, ale dzisiaj 30dc a @ nie ma, chociaż ciągle czuję się okresowo [emoji4]
Czujesz sie okresowo, moja siostra zaliczyła wpadke po operacji torbiela potworniaka na jajniku. Co prawda torbiel byla ma prawym a zaciazyla z lewego z wysokim tsh... ah jakie te zycie niesprawiedliwe :errr: tez bolal ja brzich i jakby jajniki ciagnely, poszla do lekarza bo tydz. Spoznial sie jej @ i sie okazalo ze to 4 tydz. Teraz jest w 10tc

@Amur no obstawiam albo ciążę albo @ haha [emoji4] A podchodzę na luzie bo w ogóle się nie staraliśmy specjalnie w tym miesiącu [emoji14] Umrę ze szczęścia jeśli to to, ale naprawdę nie chciałam mieć terminu na październik, a na marzec planowaliśmy wyjechać [emoji4]

Po anty na pewno ciężej ustawić organizm tak jak powinien działać, ale skoro to już trochę trwa to porobiłabym podstawowe badania czyli tsh, progesteron i prolaktyna, może coś jeszcze, specem nie jestem [emoji4]
Robisz testy owu albo mierzysz temp? To też dobry sposób na naukę swojego organizmu.

reklama
@Amur no obstawiam albo ciążę albo @ haha [emoji4] A podchodzę na luzie bo w ogóle się nie staraliśmy specjalnie w tym miesiącu [emoji14] Umrę ze szczęścia jeśli to to, ale naprawdę nie chciałam mieć terminu na październik, a na marzec planowaliśmy wyjechać [emoji4]

Po anty na pewno ciężej ustawić organizm tak jak powinien działać, ale skoro to już trochę trwa to porobiłabym podstawowe badania czyli tsh, progesteron i prolaktyna, może coś jeszcze, specem nie jestem [emoji4]
Robisz testy owu albo mierzysz temp? To też dobry sposób na naukę swojego organizmu.
Ssprawdzam szyjke w jakiej jest pozycji i puki co przed @ jest ksiazkowo... temp. U mnie nie jest miarodajna. A testy owu mialam ale chyba sie zrazilam bo mimo owu potw. u gin. Byly ujemne... ale chyba kupie inne i jak przyjdzie @ to zaczne nowy cykl z testami. Jakie polecasz?

Do góry