reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Odebrałam wyniki. Niestety, ale jest spadek do 9.5 , progesteron 1.51
A jednak... Progesteron bardzo niski i nie zagniezdzilo sie. Bardzo mi przykro :( ale zaskoczyło. Dzialajcie macie szansę powtorzyc to tylko ja bym na Twoim miejscu teraz monitorowala owu i byla na dupku tak jak lekarz zaleci.

A jednak... Progesteron bardzo niski i nie zagniezdzilo sie. Bardzo mi przykro :( ale zaskoczyło. Dzialajcie macie szansę powtorzyc to tylko ja bym na Twoim miejscu teraz monitorowala owu i byla na dupku tak jak lekarz zaleci.
No zalecił mi monitoring między 10 a 12 dniem cyklu więc myślę, że uda nam się :) przez to że cykl miał być bezowulacyjny później już tego nie monitorowalam. Gdybym wiedziała to bym szybciej do niego poszła i szybsze branie dupka dałoby efekt, ale jestem dobrej myśli :)

Odebrałam wyniki. Niestety, ale jest spadek do 9.5 , progesteron 1.51
Nie przejmuj się. Jak to mój lekarz mówił mi, ciążę biochemiczna należy traktować jako sukces, bo doszło do zapłodnienia i wiadomo że dwie strony są płodne. U mnie było tak, że w poniedziałek zrobiłam dwa testy - pozytywne. Czekałam spokojnie do soboty (nie wiem na co) i w sobotę zrobiłam betę i progesteron. Beta już poniżej 2, progesteron 1.3... jeszcze mniej niż Ty. Płakałam i byłam zawiedziona, a w następnym cyklu zaszlam w ciążę, gdzie już od owulacji brałam duphaston i się ładnie zagniezdzilo. Kończę właśnie 18 tydzień [emoji4]

Bo po biochemicznej najlatwiej zajsc. Ja tez w lipcu biochem a teraz 24 tydz leci. Zaszlam od razu. Tak samo rok temu biochem w czerwcu i w lipcu kolejna ciaza ale poroniona tez w 10 tyg.

Wiecie co dziewczyny? W sumie to jestem szczęśliwa i największy dla mnie plus w tym wszystkim jest taki, że wiem o płodności nas obojga i fakt, że się już coś udało :)

reklama
Teraz od owu dupka brac, i zastanow sie nad acardem. Mi gin polecal ale nie zdazylam wziąć bo zaszlam. Poprawia ukrwienie macicy i moze wspomoc zagniezdzanie. Jak bedziesz na wizycie najblizszej to popytaj.

Do góry