reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Odebrałam wyniki. Niestety, ale jest spadek do 9.5 , progesteron 1.51
A jednak... Progesteron bardzo niski i nie zagniezdzilo sie. Bardzo mi przykro :( ale zaskoczyło. Dzialajcie macie szansę powtorzyc to tylko ja bym na Twoim miejscu teraz monitorowala owu i byla na dupku tak jak lekarz zaleci.

A jednak... Progesteron bardzo niski i nie zagniezdzilo sie. Bardzo mi przykro :( ale zaskoczyło. Dzialajcie macie szansę powtorzyc to tylko ja bym na Twoim miejscu teraz monitorowala owu i byla na dupku tak jak lekarz zaleci.
No zalecił mi monitoring między 10 a 12 dniem cyklu więc myślę, że uda nam się :) przez to że cykl miał być bezowulacyjny później już tego nie monitorowalam. Gdybym wiedziała to bym szybciej do niego poszła i szybsze branie dupka dałoby efekt, ale jestem dobrej myśli :)

Odebrałam wyniki. Niestety, ale jest spadek do 9.5 , progesteron 1.51
Nie przejmuj się. Jak to mój lekarz mówił mi, ciążę biochemiczna należy traktować jako sukces, bo doszło do zapłodnienia i wiadomo że dwie strony są płodne. U mnie było tak, że w poniedziałek zrobiłam dwa testy - pozytywne. Czekałam spokojnie do soboty (nie wiem na co) i w sobotę zrobiłam betę i progesteron. Beta już poniżej 2, progesteron 1.3... jeszcze mniej niż Ty. Płakałam i byłam zawiedziona, a w następnym cyklu zaszlam w ciążę, gdzie już od owulacji brałam duphaston i się ładnie zagniezdzilo. Kończę właśnie 18 tydzień [emoji4]

Bo po biochemicznej najlatwiej zajsc. Ja tez w lipcu biochem a teraz 24 tydz leci. Zaszlam od razu. Tak samo rok temu biochem w czerwcu i w lipcu kolejna ciaza ale poroniona tez w 10 tyg.

Wiecie co dziewczyny? W sumie to jestem szczęśliwa i największy dla mnie plus w tym wszystkim jest taki, że wiem o płodności nas obojga i fakt, że się już coś udało :)

reklama
Teraz od owu dupka brac, i zastanow sie nad acardem. Mi gin polecal ale nie zdazylam wziąć bo zaszlam. Poprawia ukrwienie macicy i moze wspomoc zagniezdzanie. Jak bedziesz na wizycie najblizszej to popytaj.

Do góry