reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
no u mnie tak wyszlo ze pozniej dlatego ze chcielismy 3D/4D i lekarz ktory bedzie wykonywal badanie powiedzial ze lepiej jesli dzieciatko bedzie mialo skonczony 23tc u nas bedzie juz prawie 24.
ja płace 280zl plus 30zl za nagranie 4D.

tez sie nie moge doczekac.. to juz jutro!
nic nie jest wazniejsze od zdrowia malucha.
a czuje z kazdym dniem jak rosnie bo te kopniaki sa coraz mniej fajne.. mimo ze jeszcze perfidnie kopie i skacze bo ma miejsce to robi to naprawde mocno. ciekawe ile juz wazy [emoji14] 1.5tyg temy 573g :p
A no to fajnie takie w 3d/4d [emoji6] poprosimy o fotki pozniej [emoji6][emoji8]

No wlasnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe[emoji120] ja ogolnie boje sie tego badania i bede chciala zeby lekarz najdokladniej jak moze zbadal wszystko a szczególnie seruduszko (moj młody ma wade ktorej nikt na żadnym usg nie wykryl...)
Ja bede placic 200zł. Akurat znalazlam fajnego lekarza z samymi pozytywnymi opiniami wiec licze ze bedzie dobry [emoji120]

reklama
Ja też rano zaniosłam l4 a po południu poleciało :( ale jeśli zajdę to też lekarz powiedział że od razu na l4 mnie wysyła bo praca dosyć ciężka. Jak ma być dobrze to będzie i tego się trzymajmy

Malinka o której masz badanie? Poźniej prosimy o zasypanie nas dobrymi informacjami i fotkami synka :)
wizyte mam na 16:50 ale musze jechac wczesniej bo to 50km ode mnie.
mam nadzieje ze bede moga was zasypac jutro samymi super wiesciami i ze beda jakies fotki :p
poniewaz mam tu i owdzie nadprogramowy tłuszczyk i niby te 3D są na to wrazliwe.

A no to fajnie takie w 3d/4d [emoji6] poprosimy o fotki pozniej [emoji6][emoji8]

No wlasnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe[emoji120] ja ogolnie boje sie tego badania i bede chciala zeby lekarz najdokladniej jak moze zbadal wszystko a szczególnie seruduszko (moj młody ma wade ktorej nikt na żadnym usg nie wykryl...)
Ja bede placic 200zł. Akurat znalazlam fajnego lekarza z samymi pozytywnymi opiniami wiec licze ze bedzie dobry [emoji120]
na pewno bedzie :) ja pierwsze prenatalne tam robilam i drugie tez bo bylam zadowolona.
wspolczuje wady u synka mam nadzieje ze nie jest bardzo uciazliwa.
bratowej corcia urodzila sie z zapaleniem miesnia sercowego... 3 reanimacje..
a dzis mala ma 7 lat i jest juz w pelni zdrowa.

Moim zdaniem nie ma co tak się spieszyć póki nie będzie serduszka. Można wziąć l4 od lekarza rodzinnego w razie w. Chociaż mój lekarz mówi, że z tym dzwiganiem to jestctak że gdyby nie można było to kobiety nie zachodziły by w ciążę mając małe dzieci. Wiadomo, że wszystko ze zdrowym rozsądkiem.
Ja na początku biegalam nosiłam młoda i wszystko ok natomiast no każda jest inna i jeśli są takie zalecenia to trzeba uważać i już.

Moim zdaniem nie ma co tak się spieszyć póki nie będzie serduszka. Można wziąć l4 od lekarza rodzinnego w razie w. Chociaż mój lekarz mówi, że z tym dzwiganiem to jestctak że gdyby nie można było to kobiety nie zachodziły by w ciążę mając małe dzieci. Wiadomo, że wszystko ze zdrowym rozsądkiem.
Ja na początku biegalam nosiłam młoda i wszystko ok natomiast no każda jest inna i jeśli są takie zalecenia to trzeba uważać i już.
no ja np w pierwszej ciazy nie odczuwalam nic..a teraz dzwigenlam szuflade i niewiedzialam co sie dzieje... az skonczylam na IP bo nawet polozne tetna znalezc nie mogly. uwazam ze kazda z nas robi to wg wlasnego sumienia. jesli woli byc ostrozna to czemu nie? myslicie ze jak sie powie przedwczesnie to sie sprowokuje cos zlego? jesli cos sie ma stac to i tak sie stanie. jedynie nie mowiac mozna sobie oszczedzic pozniej spojrzen i pytan lub okazywania wspolczucia ze strony wspolpracownikow i rodziny.

na pewno bedzie :) ja pierwsze prenatalne tam robilam i drugie tez bo bylam zadowolona.
wspolczuje wady u synka mam nadzieje ze nie jest bardzo uciazliwa.
bratowej corcia urodzila sie z zapaleniem miesnia sercowego... 3 reanimacje..
a dzis mala ma 7 lat i jest juz w pelni zdrowa.
No gdybym mogła to te tez bym robila tam gdzie pierwsze prenatalne [emoji6] teraz jestem juz na slasku wiec musialam tu szukac nowego prowadzacego gina no i nowego na te badanie [emoji6]

Poki co nie jest. Jedynie kontrolujemu co pol roku czy sie nie pogarsza ale w naszym przypadku za kilka lat niestety operacja bedzie nieunikniona [emoji58]

Dlatego tak bardzo sie boje zeby druga dzidzia nie miala takich problemow[emoji120]

No gdybym mogła to te tez bym robila tam gdzie pierwsze prenatalne [emoji6] teraz jestem juz na slasku wiec musialam tu szukac nowego prowadzacego gina no i nowego na te badanie [emoji6]

Poki co nie jest. Jedynie kontrolujemu co pol roku czy sie nie pogarsza ale w naszym przypadku za kilka lat niestety operacja bedzie nieunikniona [emoji58]

Dlatego tak bardzo sie boje zeby druga dzidzia nie miala takich problemow[emoji120]
Rzeczywiscie... mam nadzieje ze jesli operacja bedzie konieczna to polepszy zycie synka. Biedne dzieciaki od najmlodszych lat zmagaja sie z takimi problemami :(

Nie nie, że sprowokuje. Absolutnie nie o to chodzi. Tylko każdy pracodawca inaczej podchodzi do takich rzeczy. Po co ma sie narażać na odmienne negatywne podejście jeśli coś nie cyknie

reklama
wizyte mam na 16:50 ale musze jechac wczesniej bo to 50km ode mnie.
mam nadzieje ze bede moga was zasypac jutro samymi super wiesciami i ze beda jakies fotki :p
poniewaz mam tu i owdzie nadprogramowy tłuszczyk i niby te 3D są na to wrazliwe.

Jak sie dziecko dobrze ulozy to nic nie przeszkadza. Ja mialam 23+2 badanie. Jeszcze wtedy malutkie jesli chodzi o buzke, ale nozki i reszte widac super :)

Do góry