reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
no u mnie tak wyszlo ze pozniej dlatego ze chcielismy 3D/4D i lekarz ktory bedzie wykonywal badanie powiedzial ze lepiej jesli dzieciatko bedzie mialo skonczony 23tc u nas bedzie juz prawie 24.
ja płace 280zl plus 30zl za nagranie 4D.

tez sie nie moge doczekac.. to juz jutro!
nic nie jest wazniejsze od zdrowia malucha.
a czuje z kazdym dniem jak rosnie bo te kopniaki sa coraz mniej fajne.. mimo ze jeszcze perfidnie kopie i skacze bo ma miejsce to robi to naprawde mocno. ciekawe ile juz wazy [emoji14] 1.5tyg temy 573g :p
A no to fajnie takie w 3d/4d [emoji6] poprosimy o fotki pozniej [emoji6][emoji8]

No wlasnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe[emoji120] ja ogolnie boje sie tego badania i bede chciala zeby lekarz najdokladniej jak moze zbadal wszystko a szczególnie seruduszko (moj młody ma wade ktorej nikt na żadnym usg nie wykryl...)
Ja bede placic 200zł. Akurat znalazlam fajnego lekarza z samymi pozytywnymi opiniami wiec licze ze bedzie dobry [emoji120]

reklama
Ja też rano zaniosłam l4 a po południu poleciało :( ale jeśli zajdę to też lekarz powiedział że od razu na l4 mnie wysyła bo praca dosyć ciężka. Jak ma być dobrze to będzie i tego się trzymajmy

Malinka o której masz badanie? Poźniej prosimy o zasypanie nas dobrymi informacjami i fotkami synka :)
wizyte mam na 16:50 ale musze jechac wczesniej bo to 50km ode mnie.
mam nadzieje ze bede moga was zasypac jutro samymi super wiesciami i ze beda jakies fotki :p
poniewaz mam tu i owdzie nadprogramowy tłuszczyk i niby te 3D są na to wrazliwe.

A no to fajnie takie w 3d/4d [emoji6] poprosimy o fotki pozniej [emoji6][emoji8]

No wlasnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe[emoji120] ja ogolnie boje sie tego badania i bede chciala zeby lekarz najdokladniej jak moze zbadal wszystko a szczególnie seruduszko (moj młody ma wade ktorej nikt na żadnym usg nie wykryl...)
Ja bede placic 200zł. Akurat znalazlam fajnego lekarza z samymi pozytywnymi opiniami wiec licze ze bedzie dobry [emoji120]
na pewno bedzie :) ja pierwsze prenatalne tam robilam i drugie tez bo bylam zadowolona.
wspolczuje wady u synka mam nadzieje ze nie jest bardzo uciazliwa.
bratowej corcia urodzila sie z zapaleniem miesnia sercowego... 3 reanimacje..
a dzis mala ma 7 lat i jest juz w pelni zdrowa.

Moim zdaniem nie ma co tak się spieszyć póki nie będzie serduszka. Można wziąć l4 od lekarza rodzinnego w razie w. Chociaż mój lekarz mówi, że z tym dzwiganiem to jestctak że gdyby nie można było to kobiety nie zachodziły by w ciążę mając małe dzieci. Wiadomo, że wszystko ze zdrowym rozsądkiem.
Ja na początku biegalam nosiłam młoda i wszystko ok natomiast no każda jest inna i jeśli są takie zalecenia to trzeba uważać i już.

Moim zdaniem nie ma co tak się spieszyć póki nie będzie serduszka. Można wziąć l4 od lekarza rodzinnego w razie w. Chociaż mój lekarz mówi, że z tym dzwiganiem to jestctak że gdyby nie można było to kobiety nie zachodziły by w ciążę mając małe dzieci. Wiadomo, że wszystko ze zdrowym rozsądkiem.
Ja na początku biegalam nosiłam młoda i wszystko ok natomiast no każda jest inna i jeśli są takie zalecenia to trzeba uważać i już.
no ja np w pierwszej ciazy nie odczuwalam nic..a teraz dzwigenlam szuflade i niewiedzialam co sie dzieje... az skonczylam na IP bo nawet polozne tetna znalezc nie mogly. uwazam ze kazda z nas robi to wg wlasnego sumienia. jesli woli byc ostrozna to czemu nie? myslicie ze jak sie powie przedwczesnie to sie sprowokuje cos zlego? jesli cos sie ma stac to i tak sie stanie. jedynie nie mowiac mozna sobie oszczedzic pozniej spojrzen i pytan lub okazywania wspolczucia ze strony wspolpracownikow i rodziny.

na pewno bedzie :) ja pierwsze prenatalne tam robilam i drugie tez bo bylam zadowolona.
wspolczuje wady u synka mam nadzieje ze nie jest bardzo uciazliwa.
bratowej corcia urodzila sie z zapaleniem miesnia sercowego... 3 reanimacje..
a dzis mala ma 7 lat i jest juz w pelni zdrowa.
No gdybym mogła to te tez bym robila tam gdzie pierwsze prenatalne [emoji6] teraz jestem juz na slasku wiec musialam tu szukac nowego prowadzacego gina no i nowego na te badanie [emoji6]

Poki co nie jest. Jedynie kontrolujemu co pol roku czy sie nie pogarsza ale w naszym przypadku za kilka lat niestety operacja bedzie nieunikniona [emoji58]

Dlatego tak bardzo sie boje zeby druga dzidzia nie miala takich problemow[emoji120]

No gdybym mogła to te tez bym robila tam gdzie pierwsze prenatalne [emoji6] teraz jestem juz na slasku wiec musialam tu szukac nowego prowadzacego gina no i nowego na te badanie [emoji6]

Poki co nie jest. Jedynie kontrolujemu co pol roku czy sie nie pogarsza ale w naszym przypadku za kilka lat niestety operacja bedzie nieunikniona [emoji58]

Dlatego tak bardzo sie boje zeby druga dzidzia nie miala takich problemow[emoji120]
Rzeczywiscie... mam nadzieje ze jesli operacja bedzie konieczna to polepszy zycie synka. Biedne dzieciaki od najmlodszych lat zmagaja sie z takimi problemami :(

Nie nie, że sprowokuje. Absolutnie nie o to chodzi. Tylko każdy pracodawca inaczej podchodzi do takich rzeczy. Po co ma sie narażać na odmienne negatywne podejście jeśli coś nie cyknie

reklama
wizyte mam na 16:50 ale musze jechac wczesniej bo to 50km ode mnie.
mam nadzieje ze bede moga was zasypac jutro samymi super wiesciami i ze beda jakies fotki :p
poniewaz mam tu i owdzie nadprogramowy tłuszczyk i niby te 3D są na to wrazliwe.

Jak sie dziecko dobrze ulozy to nic nie przeszkadza. Ja mialam 23+2 badanie. Jeszcze wtedy malutkie jesli chodzi o buzke, ale nozki i reszte widac super :)

Do góry