martoosia04
Fanka BB :)
Beata najpewniejsza i na pewno rozwieje watpliwości. Ja muszę jutro powiedzieć w pracy o ciąży. Trochę się stresuję :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może to po prostu bardzo wczesna ciąża i tyle, sama mówiłaś, że nie wiesz kiedy była owu więc tutaj może być różnie tak naprawdę tylko beta potwierdzi ciążęJa nie wiem czy mam się cieszyć, żeby nie zapeszyć, może rzeczywiście te blade kreski są fałszywe...
Jeśli mogę zapytać to czemu już musisz powiedzieć ? Nie wiem jakie masz warunki w pracy, ale ja bym chyba poczekała przynajmniej na potwierdzenie gina lub betę ja zamierzam powiedzieć po pierwszym trymestrze, ale fakt nie mam pracy fizycznej...Beata najpewniejsza i na pewno rozwieje watpliwości. Ja muszę jutro powiedzieć w pracy o ciąży. Trochę się stresuję :/
Najpierw zrób sobie betę poczekaj na wynik i wtedy spróbuj się dostać do gina bo narazie przy takich bladych testach nic nie zobaczy na USG wiem jak to jest bo też nie mogłam się doczekać wizyty, a tej 3 stycznia to już w ogóle, ale doskonale wiem, że może mnie uratować tylko cierpliwość [emoji14]Wiadomo, tylko te godziny do jutra tak mi się dłużą... I ciekawe czy wyniki będę miała tego samego dnia. Jutro też jadę do mojego gina, bo przyjmuje, znajoma mi pisała. Może na piątek mnie wciśnie jakoś, bo jutro to na bank się nie dostanę.
Jeśli mogę zapytać to czemu już musisz powiedzieć ? Nie wiem jakie masz warunki w pracy, ale ja bym chyba poczekała przynajmniej na potwierdzenie gina lub betę ja zamierzam powiedzieć po pierwszym trymestrze, ale fakt nie mam pracy fizycznej...
Jasne, rozumiemNo widzisz, ja mam częściowo pracę fizyczną.
Teoretycznie masz rację, w praktyce u mnie może być różnie, może to wcale nie być bardzo wczesna ciążą, ja w w swojej pierwszej ciaży miałam negatywne testy mimo wysokiej bety, jestem dość dziwnym przypadkiem. A tym bardziej, lekarz jak byłam u niego ostatnio mi mówił, że w razie jakbym zobaczyła dwie kreski to mam od razu przyjść do niego, bo ja tam miałam podejrzenie zaśniadu i musi mnie kontrolować między innymi dla tego i też po ciąży pozamacicznej.
Jasne pamiętam dlatego też zrobiłabym jak najszybciej betę i lekarz żeby móc czymś się okazać [emoji4]Teoretycznie masz rację, w praktyce u mnie może być różnie, może to wcale nie być bardzo wczesna ciążą, ja w w swojej pierwszej ciaży miałam negatywne testy mimo wysokiej bety, jestem dość dziwnym przypadkiem. A tym bardziej, lekarz jak byłam u niego ostatnio mi mówił, że w razie jakbym zobaczyła dwie kreski to mam od razu przyjść do niego, bo ja tam miałam podejrzenie zaśniadu i musi mnie kontrolować między innymi dlatego i też po ciąży pozamacicznej.
Wcale się nie dziwię, po poronieniu myślenie się niestety zmienia i człowiek zamiast radości to ma strach czy się rozwinie ciąża czy będzie zarodek czy serduszko i tak w kółko coś, ja też już powoli myślę o wizycie za tydzień chyba zejdę na zawał zaczym na tym fotelu się położę ehNo właśnie tak chcę zrobić, jutro tylko do niego pojadę zapytać się czy w piątek mnie przyjmie, bo też będzie przyjmował. Ale się stresuję...