reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
ale ty sie lubisz katowac. u mnie tez dolegliwosci byly i znikaly i za jakis czas wracaly nasilone. ciesz sie ze ich nie masz to nie oznacza nic zlego a jedynie to ze jestes szczesciara i oby tak bylo lagodnie i bezobjawowo do konca.
Widocznie urlop mi nie służy lepiej jak chodzę do pracy nie mam tyle czasu myśleć o głupotach [emoji14] a tak to codziennie wstaje z głową nowych negatywnych myśli oszaleje do tego stycznia naprawdę :/

reklama
Ja w ogóle nie miałam mdłości, też jedynie piersi tkliwe, żylaste, nic poza tym [emoji6] później zaczęłam czuć brzuch, a właściwie więzadła jak się rozciągały. Nie doszukuj się, na pewno wszystko w porządku :) osobiście polecam detektor tętna płodu (ale to tak od 11-14tc). Wiem,że różnie kobiety do tego podchodzą, ale mnie uspokajał bardzo. Odkąd czuję ruchy, używałam go może 2 razy :)
Jak dotrwam do 11 tc to myślę, że go zakupie może chociaż odrobinę się uspokoję...
Jeszcze w sobotę rocznica śmierci aniołka:( ciężkie będą dla mnie te święta podwójnie...

U mnie w obu ciążach żadnych objawów. [emoji23][emoji23][emoji23] nawet mdłości. Po prostu brak okresu i tyle. Piersi mi tylko spuchły. I tyle. Nie ma się co doszukiwać objawów. Ja bym przyjęła taka ciąże z chęcią ;)

Mam jeszcze jedno przyrzekam ostatnie pytanie [emoji14] jak wkładam luteinę to od razu na wysokości paznokcia czuje jakby spuchnięte jakby coś się opuściło i zakrywało normalnie wejście tam nie wiem jak to dokładnie opisać kumpela mi mówi że to może szyjka ale tak nisko ? Chyba powinna być w ciąży wysoko co nie ?

Jak dotrwam do 11 tc to myślę, że go zakupie może chociaż odrobinę się uspokoję...
Jeszcze w sobotę rocznica śmierci aniołka:( ciężkie będą dla mnie te święta podwójnie...
Jak podwójnie?! Masz dzidzię pod serduszkiem [emoji7][emoji7] wybrał/a Ciebie właśnie teraz,żeby Ci nie było smutno.
Ja miałam test pozytywny dwa tygodnie przed planowanym terminem porodu pierwszej ciąży. Nie wierzę w przypadki ;)

Jak podwójnie?! Masz dzidzię pod serduszkiem [emoji7][emoji7] wybrał/a Ciebie właśnie teraz,żeby Ci nie było smutno.
Ja miałam test pozytywny dwa tygodnie przed planowanym terminem porodu pierwszej ciąży. Nie wierzę w przypadki ;)
Mam nadzieję, że ona tam jest i rozwija się dobrze i że to nie jest kwestia przypadku...
2 listopada jak byłam na grobie aniołków prosiłam o dzidzię byłam w trakcie @ i więcej już jej nie dostałam mam nadzieję, że nie dostanę przez najbliższe 8 msc :)

reklama
Paulina po co sie tak katujesz? Uświadom sobie, że nie masz absolutnie żadnego wpływu na to co dzieje się na tym etapie. To samo z detektorem, źle sprawdzisz i będzie panika a i tak w tak wczesnej ciąży NIC zrobić się nie da.

Do góry