reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Kaamilaaa narazie nie wiadomo czy to wczoraj to w ogole cukier. Ale poszlam skontrolować 8zl nie majatek a lepiej jednak z zyly anizel glukomteren. Jesli wyjdzie zle to będę musiala zaopatrzyc sie w glukometr i badac. Poki co nie bylo takiej potrzeby.
Oby wynik byl dobry [emoji110][emoji110]

Ja od początku mam problem tylko z cukrami na czczo, 1h po posilku juz mam w normie tylko rano problem, wczoraj mialam 98 dzis juz lepiej bo 91 no ale tez poza norma bo do 90...

reklama
Oby wynik byl dobry [emoji110][emoji110]

Ja od początku mam problem tylko z cukrami na czczo, 1h po posilku juz mam w normie tylko rano problem, wczoraj mialam 98 dzis juz lepiej bo 91 no ale tez poza norma bo do 90...
U nas do 92 przyjmuje sie gdzie 92 to juz cukrzyca. Wiec 91 akceptowane. Co lekarz to inaczej. Moj to w ogole uwaza ze norma do 99 ktora jest to jest ok. Ale ja sama wien ze za duzo. Tylko raz mialam cukier wlasnie na czczo 104 i dlatego mialam te hemoglobine glikowana zlecona i wyszla świetnie. No nic zaraz pojde po core do szkoly i wezme ja na spacerek po odbior wyników.

U nas do 92 przyjmuje sie gdzie 92 to juz cukrzyca. Wiec 91 akceptowane. Co lekarz to inaczej. Moj to w ogole uwaza ze norma do 99 ktora jest to jest ok. Ale ja sama wien ze za duzo. Tylko raz mialam cukier wlasnie na czczo 104 i dlatego mialam te hemoglobine glikowana zlecona i wyszla świetnie. No nic zaraz pojde po core do szkoly i wezme ja na spacerek po odbior wyników.
Ja bylam we wtorek u diabetologa, ogolne normy wyników krzywej to 92 (niby granica ale i to juz za dużo), po 1h do 180 a po 2h 153. Ja mialam 92/177/131 wiec tylko pierwszy wynik mialam zly. Diabetolog zalecil diete+spacery i mierzenie cukrów..
A jesli chodzi o mierzenie glukometrem samemu w domu to normy sa inne.
70-90 na czczo a 1h po posiłku ma byc mniej niz 140..
Takie info dostalam od diabetologa.
W ksiazeczce dla ciezarnych z cukrzyca tez wlasnie takie normy sa podane
1543488420363.jpeg

Załączniki

• 1543488420363.jpeg
    1543488420363.jpeg
    56,7 KB · Wyświetleń: 294
Ja bylam we wtorek u diabetologa, ogolne normy wyników krzywej to 92 (niby granica ale i to juz za dużo), po 1h do 180 a po 2h 153. Ja mialam 92/177/131 wiec tylko pierwszy wynik mialam zly. Diabetolog zalecil diete+spacery i mierzenie cukrów..
A jesli chodzi o mierzenie glukometrem samemu w domu to normy sa inne.
70-90 na czczo a 1h po posiłku ma byc mniej niz 140..
Takie info dostalam od diabetologa.
W ksiazeczce dla ciezarnych z cukrzyca tez wlasnie takie normy sa podaneZobacz załącznik 920555
Ja ostatnio mialan po posilku i kawie z cukrem 103. Ale zaraz 20tc i cukry lubia wariowac wiec wole zbadac dla swietego spokoju. Trzymajcie kciuki haha nie chce byc słodką mamą.

Ja ostatnio mialan po posilku i kawie z cukrem 103. Ale zaraz 20tc i cukry lubia wariowac wiec wole zbadac dla swietego spokoju. Trzymajcie kciuki haha nie chce byc słodką mamą.
103 po posiłku to bardzo dobry wynik [emoji6]

Trzymam kciuki zeby Ciebie ta franca ominęła [emoji110][emoji110]

reklama
Do góry