reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
łooo, od lutego jak odstawiłam antyki, to 40 dni jeden, reszta jeszcze dłuższe, ostatni 80 dni, porażka.
w międzyczasie ginekolog mieszał mi w cyklu duphastonem, po nim jakieś dziwne krwanienia dostawalam w dziwnych terminach, zmieniłam ginekologa, i ten obecny chce teraz spróbować bez wywoływania @, poczekac do naturalnej @ i wtedy zestaw clo, zastrzyk i duphaston i oczywiście monitoring, ja podejrzewam że mam problem z owulacją, miałam robionych sporo USG w różnych dniach cyklu i jajniki śpią
tak się przejmuję tym TSH, bo skoro inne hormony okej, to może te TSH skoro skacze to zaburza mi cały cykl? taka mam nadzieję, bo jak nie to to ja nie mam pomysłu i lekarze też
Korzystałas kiedys z antykoncepcji? Ja pamietam ze mialam okropnie nieregularne cykle ale nie tak jak ty...i sobie ustabilizowalam tabletkami anty.
Zdarzały mi sie cykle bezowulacyjne wtedy cykl mialam ponad 60 dni.

reklama
Korzystałas kiedys z antykoncepcji? Ja pamietam ze mialam okropnie nieregularne cykle ale nie tak jak ty...i sobie ustabilizowalam tabletkami anty.
tzn jak ustabilizowałaś? miesiąc brania i znowu odstawka? brałam tabletki kilka lat aż do teraz do lutego, przyznam szczerze że przed nimi też mialam takie cykle, no ale człowiek był młody i głupi i nic sobie z tego nie robiłam, okres był średnio co 2 miesiące.
a teraz nawet miałam cichą nadzieję, ze po ich odstawieniu po tych latach, kiedy organizm regularnie "dzialał" raczej będzie wszystko w porządku, nie oczekiwałam cykli super28dni ale chociaż nie dłuższych niż 40 dni :(

29cd, niestety nie wiem ile dni po owu, bo mam cykle mega długaśne, więc raczej bym się tylk zafiskowała czekaniem na owu. więc podejrzewam że ten wynik nic nieznaczący zapewne
Skoro nie wiesz ile dni po owu to nie za duzo powie ci ten wynik niestety [emoji53]
Ja zachodząc w ciążę mialam tsh 2.32 takze spokojnie niekoniecznie tsh utrudnia. A badalas prolaktyne? Robilas cytologie? Nie ma zadnej infekcji? Progesteron byl badany pozniej niz w 7dpo? Mysle ze mizna mowic iz owulacja byla.
Ja w ciazy mialam 5,32 i najprawdopodobniej przed ciaza tez juz mialam tak wysokie i u mnie to byc moze utrudniaalo zajscie..
A ja nieoczekiwanie wstalam i popedzilam do laboratorium na cukier. Wczoraj podejrzanie sie czulam po zjedzeniu drozdzowki. I pomyślałam ze skontroluje. Niby poprzednie pomiary wyszly dobrze. Ale nie wiem czym spowodowane bylo to moje zle samopoczucie po drozdzowce.
A masz glukometr w domu ? Moze warto by miec i kontrolowac w raczie czego ?

Kurcze do tej pory myslalam ze cukrzyca ciazowa to malo kogo spotyka a teraz na jednym watku mam oprocz mnie chyba z 5-6 mam z cukrzyca i to wykryta juz na poczatku...
ale właśnie badam te TSH co dwa miesiące, gdy pierwszy miesiąc brałam euthyrox25, spadło do 1,3, i od tego czasu przy tych samych dawkach co badanie to wzrasta, to mnie martwi :( cytologię miałam robioną we wrześniu i wszystko okej, prolaktyna badana w maju (też niby okej) a cykle nadal takie długie, lekarze chyba rozkłądają ręce. czekam teraz na okres, który chyba będzie w styczniu dopiero, i mam zapisane CLO i będę mieć też HSG,
A jakieś inne badania robilas ? Ft4, anty tpo, anty tg ? Usg tarczycy ?

Ja też tabletkami sobie wyrownalam cykle. Ja brałam tabletki z podwójnym zastosowaniem. Na wyrównanie cykli, a później już korzystałam z nich typowo anty, ale teraz po odstawieniu cykle są ok.

Skoro nie wiesz ile dni po owu to nie za duzo powie ci ten wynik niestety [emoji53]Ja w ciazy mialam 5,32 i najprawdopodobniej przed ciaza tez juz mialam tak wysokie i u mnie to byc moze utrudniaalo zajscie..A masz glukometr w domu ? Moze warto by miec i kontrolowac w raczie czego ?

Kurcze do tej pory myslalam ze cukrzyca ciazowa to malo kogo spotyka a teraz na jednym watku mam oprocz mnie chyba z 5-6 mam z cukrzyca i to wykryta juz na poczatku...A jakieś inne badania robilas ? Ft4, anty tpo, anty tg ? Usg tarczycy ?
Ja juz teraz przy staraniu sie dostalam tabsy dla cukrzykow. Ale faktycznie jakies 20 lat temu nie slyszalo sie nawet o tylu przypadkach cukrzycy, latach staran itp. Na oddziale jak lezalam to byla moze jedna dluzej starajaca sie i jedna z cukrzycą. Cesarki byly sporadyczne. Widze to bardzo wyraznie jak sie pozmienialo

Skoro nie wiesz ile dni po owu to nie za duzo powie ci ten wynik niestety [emoji53]Ja w ciazy mialam 5,32 i najprawdopodobniej przed ciaza tez juz mialam tak wysokie i u mnie to byc moze utrudniaalo zajscie..A masz glukometr w domu ? Moze warto by miec i kontrolowac w raczie czego ?

Kurcze do tej pory myslalam ze cukrzyca ciazowa to malo kogo spotyka a teraz na jednym watku mam oprocz mnie chyba z 5-6 mam z cukrzyca i to wykryta juz na poczatku...A jakieś inne badania robilas ? Ft4, anty tpo, anty tg ? Usg tarczycy ?
cały pakiecior miałam robiony nieraz, plus USG, i wszystko okej, tylko te TSH mi tak rośnie

Ja juz teraz przy staraniu sie dostalam tabsy dla cukrzykow. Ale faktycznie jakies 20 lat temu nie slyszalo sie nawet o tylu przypadkach cukrzycy, latach staran itp. Na oddziale jak lezalam to byla moze jedna dluzej starajaca sie i jedna z cukrzycą. Cesarki byly sporadyczne. Widze to bardzo wyraznie jak sie pozmienialo
Ja jestem zaskoczona tą cukrzyca u mnie.. w pierwszej ciazy nie mialam zadnych problemow od poczatku do końca a teraz juz przy pierwszych wynikach okazalo sie bardzo podwyższone tsh bo mialam 5,32 w 8tc gdzie norma do 2,5..
Glukoza na czczo 96 przy normie do 92.. musialam krzywa robic juz teraz i niestety wyszla mi cukrzyca. A najbardziej zaskakuje mnie to ze jestem na dwoch watkach mam czerwcowych i na jednym i drugim jest po okolo 6 dziewczyn u ktorych tez stwierdzono tak wcześnie cukrzyce...

tzn jak ustabilizowałaś? miesiąc brania i znowu odstawka? brałam tabletki kilka lat aż do teraz do lutego, przyznam szczerze że przed nimi też mialam takie cykle, no ale człowiek był młody i głupi i nic sobie z tego nie robiłam, okres był średnio co 2 miesiące.
a teraz nawet miałam cichą nadzieję, ze po ich odstawieniu po tych latach, kiedy organizm regularnie "dzialał" raczej będzie wszystko w porządku, nie oczekiwałam cykli super28dni ale chociaż nie dłuższych niż 40 dni :(
Pol roku bralam systematycznie z zachowaniem tych 7 dniowych przerw. I jak zaprzestalam okres mialam jak w zegarku i taki 26-27dc. Po urodzeniu corki zaczelo sie znow wariactwo. Nie wiem czy ktos to przebije ale mialam cykl trwajacy 289dni i dopiero wtedy poszlam do lekarza bo tak sie balam co uslysze. I teraz znow jak w zegarku z tym ze wydluzyl sie do 31-32dc.

Ostatnia edycja:
reklama
@Kaamilaaa narazie nie wiadomo czy to wczoraj to w ogole cukier. Ale poszlam skontrolować 8zl nie majatek a lepiej jednak z zyly anizel glukomteren. Jesli wyjdzie zle to będę musiala zaopatrzyc sie w glukometr i badac. Poki co nie bylo takiej potrzeby.

Do góry