reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Kamila piękne maleństo <3 Super te usg, widać każdy szczegół :) Jej to będzie parka :) Zarażaj tu, zarażaj fluidkami :)
@Genadia Gratulacje słońce !!! W końcu się udało :D
@Alexa1905 Piękna beta, może bliźniaki się szykują? :) Gratulacje i niech ten cudzik trwa i trwa 8mcy :*

u mnie dzisiaj 30dc, miałąm nadzieję że dostanę @ w terminie a tu lipa. Ja już chce zacząć ten cykl :/
Trzymam za Ciebie i za twoje || kciuki [emoji110][emoji110]

No jesli nagle cos nie urosnie jak to moj tz z mlodym gadaja to tak [emoji14] a jak urosnie to bedzie tragedia [emoji85] bede jedyna babą w domu, zupelnie jak tz mama [emoji85] a juz sie obie cieszymy z pierwszej dziewczynki w rodzinie [emoji14]
Hej dziewczyny
Odebrałam wyniki
TSH znowu w górę :-( masakra
A ten progesteron? Wychodzi z widelek że mogła być już owulacja? Dziś mój 30dc więc chyba to do niczego nie pasuje...Zobacz załącznik 920480
Hmm wedlug mnie ten progesteron troche niski.... w ktorym dc robilas ? Wiesz ile dpo ?
A w którym cyklu udało Wam się zajść w pierwszą ciążę? :-D My staramy się właśnie o pierwsze dziecko. 3cs trwa od 5 dni. :)
Z pierwszą ciąża to była wpadka wiec nawet nie ma mowy o staraniach wtedy. A teraz o druga ciaze staralismy sie 13cykli...

Trzymam za Ciebie i za twoje || kciuki [emoji110][emoji110]

No jesli nagle cos nie urosnie jak to moj tz z mlodym gadaja to tak [emoji14] a jak urosnie to bedzie tragedia [emoji85] bede jedyna babą w domu, zupelnie jak tz mama [emoji85] a juz sie obie cieszymy z pierwszej dziewczynki w rodzinie [emoji14]Hmm wedlug mnie ten progesteron troche niski.... w ktorym dc robilas ? Wiesz ile dpo ? Z pierwszą ciąża to była wpadka wiec nawet nie ma mowy o staraniach wtedy. A teraz o druga ciaze staralismy sie 13cykli...

29cd, niestety nie wiem ile dni po owu, bo mam cykle mega długaśne, więc raczej bym się tylk zafiskowała czekaniem na owu. więc podejrzewam że ten wynik nic nieznaczący zapewne

Hej dziewczyny
Odebrałam wyniki
TSH znowu w górę :-( masakra
A ten progesteron? Wychodzi z widelek że mogła być już owulacja? Dziś mój 30dc więc chyba to do niczego nie pasuje...Zobacz załącznik 920480
Ja zachodząc w ciążę mialam tsh 2.32 takze spokojnie niekoniecznie tsh utrudnia. A badalas prolaktyne? Robilas cytologie? Nie ma zadnej infekcji? Progesteron byl badany pozniej niz w 7dpo? Mysle ze mizna mowic iz owulacja byla.

A ja nieoczekiwanie wstalam i popedzilam do laboratorium na cukier. Wczoraj podejrzanie sie czulam po zjedzeniu drozdzowki. I pomyślałam ze skontroluje. Niby poprzednie pomiary wyszly dobrze. Ale nie wiem czym spowodowane bylo to moje zle samopoczucie po drozdzowce.

Ja zachodząc w ciążę mialam tsh 2.32 takze spokojnie niekoniecznie tsh utrudnia. A badalas prolaktyne? Robilas cytologie? Nie ma zadnej infekcji? Progesteron byl badany pozniej niz w 7dpo? Mysle ze mizna mowic iz owulacja byla.
ale właśnie badam te TSH co dwa miesiące, gdy pierwszy miesiąc brałam euthyrox25, spadło do 1,3, i od tego czasu przy tych samych dawkach co badanie to wzrasta, to mnie martwi :( cytologię miałam robioną we wrześniu i wszystko okej, prolaktyna badana w maju (też niby okej) a cykle nadal takie długie, lekarze chyba rozkłądają ręce. czekam teraz na okres, który chyba będzie w styczniu dopiero, i mam zapisane CLO i będę mieć też HSG,

ale właśnie badam te TSH co dwa miesiące, gdy pierwszy miesiąc brałam euthyrox25, spadło do 1,3, i od tego czasu przy tych samych dawkach co badanie to wzrasta, to mnie martwi :( cytologię miałam robioną we wrześniu i wszystko okej, prolaktyna badana w maju (też niby okej) a cykle nadal takie długie, lekarze chyba rozkłądają ręce. czekam teraz na okres, który chyba będzie w styczniu dopiero, i mam zapisane CLO i będę mieć też HSG,
Może hsg cos wyjaśni. Przypomnij mi jak dlugie masz cykle?

reklama
Może hsg cos wyjaśni. Przypomnij mi jak dlugie masz cykle?
łooo, od lutego jak odstawiłam antyki, to 40 dni jeden, reszta jeszcze dłuższe, ostatni 80 dni, porażka.
w międzyczasie ginekolog mieszał mi w cyklu duphastonem, po nim jakieś dziwne krwanienia dostawalam w dziwnych terminach, zmieniłam ginekologa, i ten obecny chce teraz spróbować bez wywoływania @, poczekac do naturalnej @ i wtedy zestaw clo, zastrzyk i duphaston i oczywiście monitoring, ja podejrzewam że mam problem z owulacją, miałam robionych sporo USG w różnych dniach cyklu i jajniki śpią
tak się przejmuję tym TSH, bo skoro inne hormony okej, to może te TSH skoro skacze to zaburza mi cały cykl? taka mam nadzieję, bo jak nie to to ja nie mam pomysłu i lekarze też

Do góry