reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zuza może faktycznie kupie. Na tamta ciążę czekałam 4 lata i wiem, że nie można tak się nakrecac bo wtedy jeszcze trudniej, ale kurde. .. jeszcze mój chłop tak naciska (ja chcialam odłożyć starania na jakiś czas).
Oj to rzeczywiście trudna sytuacja , mój z kolei powiedział ze jak tym razem znowu będą problemy to on już więcej razy próbować nie chce ! Ma 36 lat i mu już starczy w sumie ja tez 3 łyżeczkowania bym chyba nie zniosła dlatego tak się martwię :-//

reklama
Też czasem tak się zastanawiam co będzie jeżeli nie będzie nam pisane mieć dzieci. Jak będzie wyglądało nasze życie? Do tej pory wydawało mi się, że życie bez dzieci jest takie puste. Może to dlatego, że w naszym otoczeniu wszystkie pary mają małe dzieci albo są w ciąży. Czuję się często jakaś taka nie pasująca do otoczenia. Bo np. w weekend znajomi jadą gdzieś z dziećmi, na imprezach rodzinnych młode mamy gadają o dziecięcych tematach. Chciałabym, żeby i mnie to dotyczyło.

U mnie 22 dc, wszystko bez zmian i dzisiaj miałam sen że robiłam test ciążowy i był pozytywny dla pewności zrobiłam drugi i także pozytywny a potem śniły mi się kury co prawdopodobnie oznacza macierzyństwo :-) czekamy nadal. ...

@Sliim spokojnie też miałam infekcję o której nawet nie wiedziała nie miałam jeszcze objawów, dostałam czopki na 3 dni i maść, oprócz tego robiłam nasiadówki miska z wodą kilka kropel olejku z drzewa herbacianego, oraz codziennie jadłam jogurt i brałam probiotyki ,2 tyg i było po sprawie. Także na spokojnie, wiele kobiet ma z tym problem , szczególnie jak się intensywnie stara o dziecko.

@Magda 2791 ale sen hahah :-) mi się śnili dzisiaj obcy, może to też jakiś znak, że mam obcego :-)
Ja dzisiaj wstałam bardzo opuchnięta, piersi mam jak balony . Myśli mam mieszane, zaczynam wątpić, a czasem myślę że to urojona ciąża. Ehh nie jest łatwo..

Zuza wierze, że twój limit pecha się skończył! !
Blondynek oby i wam było dane !
Ja mam w tym roku 30. Dałam sobie czas do 35 roku później juz nie chce. Może faktycznie powinnam zbic tarczyce

Gratuluje tym ktorym sie udalo i trzymam kciuki za pozostale dziewczyny.
Ja nie zrobilam testu tylko zrobilam 7 dnia po terminie Bete Jestem obecnie w 6 tygodniu :-) :)
Glukoza z krwi 92, wg. wytycznych z 2016 jest ok (granica do 99) i taka skala byla na wyniku, jednak ginekolog zalecil albo powtorzenie albo glukoze doustna bo wg. wytyczych z 2017, 92 jest gorna granica, w zasadzie teraz kwalifikuje sie ja jako nieprawidlowy poiom glukozy i moze byc to cukrzyca, a wtedy trzeba badan juz glukometrem itd...pozdrawiam

Zuza wierze, że twój limit pecha się skończył! !
Blondynek oby i wam było dane !
Ja mam w tym roku 30. Dałam sobie czas do 35 roku później juz nie chce. Może faktycznie powinnam zbic tarczyce
Nie poddawać mi się tu :mad:. Ja na pierwsze dziecko czekałam 5 lat, wcześniej poronienie a mam 37 lat. Także ten.... mi zegar głośno tyka i z każdym cyklem przechodze swoje załamanie, ale podnoszę się i walczę dalej! Nic nie poradzę co ma być to będzie, może wykorzystalalam swój limit na szczęście.

Gratuluje tym ktorym sie udalo i trzymam kciuki za pozostale dziewczyny.
Ja nie zrobilam testu tylko zrobilam 7 dnia po terminie Bete Jestem obecnie w 6 tygodniu :-) :)
Glukoza z krwi 92, wg. wytycznych z 2016 jest ok (granica do 99) i taka skala byla na wyniku, jednak ginekolog zalecil albo powtorzenie albo glukoze doustna bo wg. wytyczych z 2017, 92 jest gorna granica, w zasadzie teraz kwalifikuje sie ja jako nieprawidlowy poiom glukozy i moze byc to cukrzyca, a wtedy trzeba badan juz glukometrem itd...pozdrawiam
Tez miałam cukrzyce ciążową, dasz radę! Powtórz badania z obciążeniem i wszystko będzie jasne. Powodzenia.

reklama
Do góry