reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mamy już 6 letnia córkę i stwierdziliśmy że czas na drugie. Od jakiegoś czasu mam torbiel 5cm która miała się wchlonac a się nie wchlonela i od 3 cykli od 11dc przez 14 dni biorę 2x dziennie luteine.. Cykle mam około 31-33 dni i prowadzę kalendarzyk co nie zmienia faktu ze dalej nic

Hmmmm... luteinę powinno się brać po owulacji, a przy cyklach 31-33 owu jest później. Sama miałam cykle takiej długości. Luteina powinnaś brać raczej od 17-18 dc

reklama
W sumie to min lekarz od wielu lat już kiedyś przed pierwszą ciąża pomógł mi też miałam torbiel i wycinane były operacyjne. Udało się z 1sza córka w 6 cyklu. Rozmawiałam z moim lekarzem bo wyczytałam o tej luteine że blokuje owulacja ale on mówił że to bzdury że nie blokuje owulacji i że mam brać dalej od 11dc
Hmm bardzo dziwne, serio. Tyle juz znam dziewczyn ktore biora luteine/duphaston i gin zawsze zapisuje zeby brac po owulacji zeby jej nie zablokowac... i biorą do danego tam dc potem test albo beta, jesli nie ma ciazy to dopiero odstawiaja.

W ciąży tsh lubi spaść, tak mi lekarze mówili. Na wizycie pewnie się wszystkiego dowiesz. Teraz najważniejsze to wybrać dobrego lekarza,on już dalej Cię pokieruje. Powodzenia [emoji110]

Tak, w ciąży w pierwszym trymestrze tsh spada bardzo ponieważ beta hcg tak jakby sztucznie obniża tsh. Ja milam nawet 0,1 i niżej w pierwszym trymetrZe i zarówno mój gin jak i endo mówili, ze jest ok bo to wpływ hcg. Teraz mam w ganjcach 1 ciagle, ale na euthyroxie non stop

Tak, w ciąży w pierwszym trymestrze tsh spada bardzo ponieważ beta hcg tak jakby sztucznie obniża tsh. Ja milam nawet 0,1 i niżej w pierwszym trymetrZe i zarówno mój gin jak i endo mówili, ze jest ok bo to wpływ hcg. Teraz mam w ganjcach 1 ciagle, ale na euthyroxie non stop
Wow no to bardzo ci spadało.
U mnie bylo (mam nadzieje ze bylo bo dopiero bede powtarzac wyniki) bardzo wysokie..

Hmm bardzo dziwne, serio. Tyle juz znam dziewczyn ktore biora luteine/duphaston i gin zawsze zapisuje zeby brac po owulacji zeby jej nie zablokowac... i biorą do danego tam dc potem test albo beta, jesli nie ma ciazy to dopiero odstawiaja.

Tez tak uważam. Smsa byłam i na luteinie i na duphastonie, ale po owulacji...

Dokładnie, też tak brałam- dopiero po stwierdzonej owulacji (monitoring lub 3 dni po pozytywnym tescie owu) zaczynałam brać duphaston.

Kilka dni nie pisałam bo na łeb dostaje [emoji14]
Dziś 25 dzien cyklu. 9 po owu... czekam

Kilka dni nie pisałam bo na łeb dostaje [emoji14]
Dziś 25 dzien cyklu. 9 po owu... czekam
U mnie 20 dc. Też czekam, mimo że już ostatnio myślałam że nic z tego to tli się nadzieja, że kiepskie samopoczucie to nie wina jelitówki tylko coś tam się jednak pozytywnego dzieje ✊✊✊
I trzymam kciuki za wszystkie kobietki które działają lub czekają na @. Oby działania były owocne a zamiast @ pokazały się dwie kreseczki ;)

Mysle ze powtorka w srode nie zaszkodzi. No i najlepiej rob w tym samym labo.No nie [emoji22][emoji22]
Oby i dla Ciebie 13 cykl byl szczesliwy [emoji110][emoji8]Witaj, masz dosc dlugie cykle a lekarz kazal juz od 11dc brać luteine? [emoji848] powinno sie ją zaczac brac po owulacji ktora u Ciebie przy takich cyklach raczej wystepuje później niz 11dc a jesli tak szybko zaczynasz brac to luteina moze ci ją zablokowac...Hmmm... wedlug mnie ciezko powiedzieć póki co czy byla i kiedy...
Mam nadzieję że będzie szczęśliwy bo już mam dość..... Następna @ wypada akurat w święta ehh....
Trzymam kciuki za badania

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] czy mogę dołączyć do Was, może będzie mi prościej przejść przez to wszystko. Staramy sie z mężem od ok 2 lat. Od dwóch miesięcy badamy się w klinice niepłodności, mąż wyniki ma idealne, ja mam za wysoką prolaktyne i za niski progesteron, spóźnił mi sie tez po raz drugi okres tak więc dzis ostatni dzień jestem na luteinie, i wkrótce rozpoczynam kolejny cykl starań. 4 grudnia mam zaplanowaną drożność jajowodow i mam nadzieję, ze wreszcie sie uda.
Dorota, 35 lat, Opole
Dzieci brak.

Do góry