reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mamy już 6 letnia córkę i stwierdziliśmy że czas na drugie. Od jakiegoś czasu mam torbiel 5cm która miała się wchlonac a się nie wchlonela i od 3 cykli od 11dc przez 14 dni biorę 2x dziennie luteine.. Cykle mam około 31-33 dni i prowadzę kalendarzyk co nie zmienia faktu ze dalej nic

Hmmmm... luteinę powinno się brać po owulacji, a przy cyklach 31-33 owu jest później. Sama miałam cykle takiej długości. Luteina powinnaś brać raczej od 17-18 dc

reklama
W sumie to min lekarz od wielu lat już kiedyś przed pierwszą ciąża pomógł mi też miałam torbiel i wycinane były operacyjne. Udało się z 1sza córka w 6 cyklu. Rozmawiałam z moim lekarzem bo wyczytałam o tej luteine że blokuje owulacja ale on mówił że to bzdury że nie blokuje owulacji i że mam brać dalej od 11dc
Hmm bardzo dziwne, serio. Tyle juz znam dziewczyn ktore biora luteine/duphaston i gin zawsze zapisuje zeby brac po owulacji zeby jej nie zablokowac... i biorą do danego tam dc potem test albo beta, jesli nie ma ciazy to dopiero odstawiaja.

W ciąży tsh lubi spaść, tak mi lekarze mówili. Na wizycie pewnie się wszystkiego dowiesz. Teraz najważniejsze to wybrać dobrego lekarza,on już dalej Cię pokieruje. Powodzenia [emoji110]

Tak, w ciąży w pierwszym trymestrze tsh spada bardzo ponieważ beta hcg tak jakby sztucznie obniża tsh. Ja milam nawet 0,1 i niżej w pierwszym trymetrZe i zarówno mój gin jak i endo mówili, ze jest ok bo to wpływ hcg. Teraz mam w ganjcach 1 ciagle, ale na euthyroxie non stop

Tak, w ciąży w pierwszym trymestrze tsh spada bardzo ponieważ beta hcg tak jakby sztucznie obniża tsh. Ja milam nawet 0,1 i niżej w pierwszym trymetrZe i zarówno mój gin jak i endo mówili, ze jest ok bo to wpływ hcg. Teraz mam w ganjcach 1 ciagle, ale na euthyroxie non stop
Wow no to bardzo ci spadało.
U mnie bylo (mam nadzieje ze bylo bo dopiero bede powtarzac wyniki) bardzo wysokie..

Hmm bardzo dziwne, serio. Tyle juz znam dziewczyn ktore biora luteine/duphaston i gin zawsze zapisuje zeby brac po owulacji zeby jej nie zablokowac... i biorą do danego tam dc potem test albo beta, jesli nie ma ciazy to dopiero odstawiaja.

Tez tak uważam. Smsa byłam i na luteinie i na duphastonie, ale po owulacji...

Dokładnie, też tak brałam- dopiero po stwierdzonej owulacji (monitoring lub 3 dni po pozytywnym tescie owu) zaczynałam brać duphaston.

Kilka dni nie pisałam bo na łeb dostaje [emoji14]
Dziś 25 dzien cyklu. 9 po owu... czekam

Kilka dni nie pisałam bo na łeb dostaje [emoji14]
Dziś 25 dzien cyklu. 9 po owu... czekam
U mnie 20 dc. Też czekam, mimo że już ostatnio myślałam że nic z tego to tli się nadzieja, że kiepskie samopoczucie to nie wina jelitówki tylko coś tam się jednak pozytywnego dzieje ✊✊✊
I trzymam kciuki za wszystkie kobietki które działają lub czekają na @. Oby działania były owocne a zamiast @ pokazały się dwie kreseczki ;)

Mysle ze powtorka w srode nie zaszkodzi. No i najlepiej rob w tym samym labo.No nie [emoji22][emoji22]
Oby i dla Ciebie 13 cykl byl szczesliwy [emoji110][emoji8]Witaj, masz dosc dlugie cykle a lekarz kazal juz od 11dc brać luteine? [emoji848] powinno sie ją zaczac brac po owulacji ktora u Ciebie przy takich cyklach raczej wystepuje później niz 11dc a jesli tak szybko zaczynasz brac to luteina moze ci ją zablokowac...Hmmm... wedlug mnie ciezko powiedzieć póki co czy byla i kiedy...
Mam nadzieję że będzie szczęśliwy bo już mam dość..... Następna @ wypada akurat w święta ehh....
Trzymam kciuki za badania

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] czy mogę dołączyć do Was, może będzie mi prościej przejść przez to wszystko. Staramy sie z mężem od ok 2 lat. Od dwóch miesięcy badamy się w klinice niepłodności, mąż wyniki ma idealne, ja mam za wysoką prolaktyne i za niski progesteron, spóźnił mi sie tez po raz drugi okres tak więc dzis ostatni dzień jestem na luteinie, i wkrótce rozpoczynam kolejny cykl starań. 4 grudnia mam zaplanowaną drożność jajowodow i mam nadzieję, ze wreszcie sie uda.
Dorota, 35 lat, Opole
Dzieci brak.

Do góry