reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mallina boziutku ja nie mam NIC oprocz wozka i zakupy chce robic kolo stycznia, a ty juz ?
No ja dostalam giga packe od bratowej a do porodu jeszcze w spadku trochę dostane. Wózek juz mam upatrzony i lozeczko. Jeszcze musze znalezc kokon, kocyki z 2 i pieluszki tetrowe. Potem zaczne gromadzic kosmetyki, pampersy i do kwietnia sie wyrobię.

reklama
No ja dostalam giga packe od bratowej a do porodu jeszcze w spadku trochę dostane. Wózek juz mam upatrzony i lozeczko. Jeszcze musze znalezc kokon, kocyki z 2 i pieluszki tetrowe. Potem zaczne gromadzic kosmetyki, pampersy i do kwietnia sie wyrobię.

Plan mam podobny ;)
Jaki wozek ? Nie moge sie zdecydowac, nie wiem co jest ważne i na co zwracac uwage.

Kolejna dostawa ciuszków.. Musze kupic komode nie mam gdzie ich schowac..
Zobacz załącznik 918141
Super [emoji7]
Ja mam w sumie jakies 5kartonow ciuszkow więc raczej nie bede musiala kupować[emoji6]
Ja tylko wozek musze kupic, pieluchy tetrowe, butelki, i wyprawke z apteki dla mnie i dziecka i tyle [emoji6]
Tez ostatnio przegladalam te ciuszki co juz mam i ooo to jest z jednego kaartonu a gdzie tam jeszcze 4 takie [emoji23]
Pytanko. Czy mi juz odpie*** czy ...
Owu była prawdopododbie 6 dni temu. <3 też było i to nie raz. A mnie dzis od rana mdli jak diabli. Zapach ulubionej cukierni aż mnie cofnął. No i drze ryja jak juz dawno mi sie nie zdazylo. Normalnie chodząca bomba
Czy to moze byc juz to... ? [emoji848]
Na ciazowe objawy raczej za wcześnie [emoji6] ale trzymam kciuki [emoji6][emoji106]
IMG_20181118_123636.jpeg
IMG_20181120_204818.jpeg

Załączniki

• IMG_20181118_123636.jpeg
    IMG_20181118_123636.jpeg
    59,8 KB · Wyświetleń: 333
  • IMG_20181120_204818.jpeg
    IMG_20181120_204818.jpeg
    77,4 KB · Wyświetleń: 335
Ja mam pojedyncze sztuki wiekszosc typowo dziewczeca. Kupic musze body polspiochy i pajace. Pieluszki tetrowe tez, butelek i smoczkow nie kupuje wcale. No chyba, ze jakas jedna butelke w razie w. Pieluszki to juz na bierząco bede kupować. Łóżeczka nie kupuje wcale na razie tylko kosz mojżesza. Zostawilam to wszystko na styczeń /luty może zdążę:p

Plan mam podobny ;)
Jaki wozek ? Nie moge sie zdecydowac, nie wiem co jest ważne i na co zwracac uwage.
Ja bylam zakochana w wielu ale teraz tylko chce jeden. Bebetto Holland ale ten z 2018r na grafitowym stelazu. Wzor w50 jesli mialabym kupic teraz nie wiedzac płci a sugerowac sie prenatalnymi w 12tyg nie chce. Bo jesli jednak w czwartek poznam plec na 90% to wtedy zdecyduje sie na taki bardziej pod dana płeć kolorystycznie. Na co zwracac uwage? Wg mnie ten wózek jest zgrabny wbrew pozorom gondola starcza na dlugo. Zmieszcze się nim wszedzie. No i wizualnie mnie urzekl. Amortyzowany jest takze posiada tez te technologie ze kolka nie zmieniaja toru jazdy jak np podnosisz pod krawężnik.. Czy tez walniesz w kraweznik to tym dzieckiem tak nie za telepie tylko stelaz jest tak zrobiony ze ma takie jakby lekkie przesuniecie. Obejrzyj sobie na yt filmik taka babeczka fajnie go zaprezentowala.

Ja mam pojedyncze sztuki wiekszosc typowo dziewczeca. Kupic musze body polspiochy i pajace. Pieluszki tetrowe tez, butelek i smoczkow nie kupuje wcale. No chyba, ze jakas jedna butelke w razie w. Pieluszki to juz na bierząco bede kupować. Łóżeczka nie kupuje wcale na razie tylko kosz mojżesza. Zostawilam to wszystko na styczeń /luty może zdążę:p
Ja tam od razu lozeczko bo mi tak wygodnie. Ale my chcemy turystyczne z podwieszka tylko musze jakis materac znaleźć na te podwieszke.
Butelke tez 1 wezme tak w razie czego i obowiazkowo kupie nakladki silikonowe do karmienia.. Jak sie cos wydarzy ze mnie ssak pogryzie zadzialam szybko... Przy julce plakalam jak zaciagala.. Krwawily strasznie i nakładki nas uratowaly do czasu zapalenia piersi. Dla siebie to ja nawet do szpitala koszul nocnych nie mam xD ale mam czas. A pieluszek tetrowych myślę ze max 10 kupię. I tak często sie pierze one szybko schna. No i fotelik samochodowy zdecydowalismy ze cybex Aton z isofix. Fajnie bo fotelik w razie co pasuje na stelaz wozka.

Ja tam od razu lozeczko bo mi tak wygodnie. Ale my chcemy turystyczne z podwieszka tylko musze jakis materac znaleźć na te podwieszke.
Butelke tez 1 wezme tak w razie czego i obowiazkowo kupie nakladki silikonowe do karmienia.. Jak sie cos wydarzy ze mnie ssak pogryzie zadzialam szybko... Przy julce plakalam jak zaciagala.. Krwawily strasznie i nakładki nas uratowaly do czasu zapalenia piersi. Dla siebie to ja nawet do szpitala koszul nocnych nie mam xD ale mam czas. A pieluszek tetrowych myślę ze max 10 kupię. I tak często sie pierze one szybko schna. No i fotelik samochodowy zdecydowalismy ze cybex Aton z isofix. Fajnie bo fotelik w razie co pasuje na stelaz wozka.
Tez mialam przy mlodym lozeczko turystyczne z podwieszana gora, przewijakiem, funkcja kołyski i to jest bardzo fajna sprawa [emoji6][emoji106]teraz dalej bedziemy go uzywac [emoji6]

Tez mialam przy mlodym lozeczko turystyczne z podwieszana gora, przewijakiem, funkcja kołyski i to jest bardzo fajna sprawa [emoji6][emoji106]teraz dalej bedziemy go uzywac [emoji6]
My na poczatku mielismy drewniane i byl to koszmar.. O ile jak byla mala bylo ok ale jak zaczela sie kręcić to często dostala sie poza ochraniacze i sie uderzala.. Nozki czesto zablokowala miedzy szczeblami i byl pisk i placz. Kupiliśmy turystyka i bylam tylko mega zadowolona. Teraz wlasnie chce kupic te z funkcja kolyski, przewijakiem bo uwielbiam go uzywac.

My na poczatku mielismy drewniane i byl to koszmar.. O ile jak byla mala bylo ok ale jak zaczela sie kręcić to często dostala sie poza ochraniacze i sie uderzala.. Nozki czesto zablokowala miedzy szczeblami i byl pisk i placz. Kupiliśmy turystyka i bylam tylko mega zadowolona. Teraz wlasnie chce kupic te z funkcja kolyski, przewijakiem bo uwielbiam go uzywac.
U nas tez pierwszy miesiac bylo zwykle drewniane lozeczko ale ja wolalam właśnie takie turystyczne[emoji106]
My mamy Caretero Grande brazowe, podwiezana gora, plozy skladane do funkcji kolyski, blokowane kola, moskitiera, daszel + misie i pozytywka na baterie z możliwością ustawienia kilku melodii, swiatelek i wibracjami [emoji6]
No i super sie sprawdza na wyjazdach, skladasz pakujesz do tej torby z zestawu i miejsca zajmuje na prawdę malo [emoji6]
Screenshot_2018-11-20-22-24-43.jpeg

Załączniki

• Screenshot_2018-11-20-22-24-43.jpeg
    Screenshot_2018-11-20-22-24-43.jpeg
    48 KB · Wyświetleń: 324
reklama
U nas tez pierwszy miesiac bylo zwykle drewniane lozeczko ale ja wolalam właśnie takie turystyczne[emoji106]
My mamy Caretero Grande brazowe, podwiezana gora, plozy skladane do funkcji kolyski, blokowane kola, moskitiera, daszel + misie i pozytywka na baterie z możliwością ustawienia kilku melodii, swiatelek i wibracjami [emoji6]
No i super sie sprawdza na wyjazdach, skladasz pakujesz do tej torby z zestawu i miejsca zajmuje na prawdę malo [emoji6]Zobacz załącznik 918239
Nie wiem czy w tel znajde to co upatrzalam ale sprobuje.

Oo ja patrzalam na lionelo

Do góry