reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Trzymaj się kochana, ja i tak wnioskuję po wypowiedziach że jesteś bardzo silna. Ja co prawda przeżyłam biochemiczna, tzn zdążyłam ja potwierdzić betą ale bez usg i oczyścilam się sama. Tam chyba nawet zagniezdzenia nie było. Nie wiem, nie chciałam się w to zagłębiać. Stwierdziłam, że fasolka sama o sobie zdecydowała, wzięłam się w garść i ponownie zaszlam w następnym cyklu w ciążę, od owulacji biorąc już duphaston i luteinę. Na razie wszystkie badania są w normie, progesteron nawet w górnych normach i czekam na usg kolejne w sobotę.
A tam silna, poprostu trzeba ścisnąć pośladki i isc dalej ;)
Życzę ci kochanie żeby fasolek rósł i rósł i za kilka miesięcy nie dał mamie spać po nocach ;)

reklama
hej dziewczyny,
tak się zastanawiam,
w pracy mam umowę na czas określony do końca stycznia...
a co w przypadku gdybyśmy z pracodawcą teraz już podpisał ze mną umowę na czas nieokreślony, z tym że umowa obejmuje okres od poczatku lutego, bo wiem że tak też można, i na spokojnie sobie czekac i siedzieć do tego stycznia i od lutego wskakuję na nową umowę.... co gdyby zajść w ciążę do stycznia? pracodawca nie ma prawa się wycofać z podpisanej już umowy? chyba nie powinien hmm
m

A jak robiłam badanie progesteronu przed ciąża to był w normie (12 a norma do 15- bodajże była) nie wiem czemu w ciąży nagle taki spadek był :confused:
Irenka, ja bym Ci polecała udać się do Vitrolive do Gorzowa. Dr Ciepiela - bardzo polecam. Jeśli nie chce Ci się bawić w lekarzy,którzy zgadują co Ci może być, to szczerze polecam włączyć plan B ;)

Hej dziewczyny dziś mam 16 dzień cyklu i wstając rano z łóżka miałam duży taki ciągnący bol w lewym jajniku taki jakby Migotanie delikatne z mocnym bólem za razem..Nie umiem tego opisać i zastanawiam się czy to ból owu bo według kalendarza flo to dziś przypada ale przy cyklach 31 to nie pewne więc nie wiem.i też w tym cyklu starania dopiero od11 dc co 2 dni...co myślicie dziewczyny dodam też ze akurat wczoraj nie było przytulanka bo mój zmęczony Po pracy:( więc ten dzień odpadł...i myślę czy te co były by plemniczki przeżyły do owu... Pozdrawiam :-*:-*

Hej dziewczyny dziś mam 16 dzień cyklu i wstając rano z łóżka miałam duży taki ciągnący bol w lewym jajniku taki jakby Migotanie delikatne z mocnym bólem za razem..Nie umiem tego opisać i zastanawiam się czy to ból owu bo według kalendarza flo to dziś przypada ale przy cyklach 31 to nie pewne więc nie wiem.i też w tym cyklu starania dopiero od11 dc co 2 dni...co myślicie dziewczyny dodam też ze akurat wczoraj nie było przytulanka bo mój zmęczony Po pracy:( więc ten dzień odpadł...i myślę czy te co były by plemniczki przeżyły do owu... Pozdrawiam :-*:-*

Przytulajcie się dzisiaj i już :*

Ja dziś w nocy mega dreszcze ciagle było mi zimno a dziś rano do kibelka biegunka taka ze szok i ból tam na dole straszny myślałam ze już @ idzie ale nic. Odbija mi się strasznie chodź nic nie jadłam jeszcze i wrażenie jak bym miała za raz zemdleć :/ staram się zjeść ale normanie rośnie mi w buzi :/ juZ mogła by przyjść @ bo zaczynam się martwić. Miałyście jakieś dziwne uczucie po braniu duphaston ? W sumień cztery dni temu go odstawiłam jak lekarz kazał w 25 dc ale już sama nie wiem skąd takie jazdy :/ musiałam się wygadać :(

Irena widzę że u Ciebie podobnie było jak u mnie teraz. Musimy wbijać do naszych lekarzy po receptę i od owulacji brać. I kiedyś słońce się uda. Ja w to wierzę kochanie a jestem już teraz po 3 stratach.

Hej dziewczynki wczoraj wieczorem wróciłam do domku, na własne żądanie. Chciałam się sama oczyścić bo leciało jak z kranu, więc lekarz przystał na moją decyzję i pół dnia i cała nac ronilam sama. Niestety rano na USG dowiedziałam że że całkiem się nie oczyściłam i pęcherzyk byl w szyjce (jakby nie chciał mnie opuścić [emoji17]) i trzech ginekologów naskoczyli na mnie i przekonali mnie do zabiegu że lepiej oczyścić bo może dojść do zakazenia i w końcu się zgodzilam. Po zabiegu nic mnie nie bolało, kompletnie nic. Nie wiem ale dwa lata temu po zabiegu poprostu umierałam i musieli mi dać 2ketonale.
Boję się jedynie że w moim przypadku już za dużo ingerencji jest. Jestem po 2 cc, i dwóch łyżeczkowaniach :((
Wiecie że nIE zapisałam się na te czerwcowe mamy. Po tym USG gdzie był ten pęcherzyk ładny coś mi mówiło żebym poczekała jeszcze. Intuicja?
Jutro zapalę dodatkowe światełko na grobie coreczki. Światełko dla kolejnego aniołka [emoji17]

Strasznie mi przykro :( Wierzę, że jeszcze będzie Ci danedonosić i urodzić zdrowego bobasa :)

reklama
Dziewczyny odebrałam wyniki z laboratorium...chyba są zadowalające, rzucicie okiem?

Muszą mi takie badania umilić czas w oczekiwaniu na pierwszą wizytę u ginekologa... [emoji123][emoji123]
Screenshot_20181031-103135~2.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181031-103135~2.jpg
    Screenshot_20181031-103135~2.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 337
Do góry