reklama
Malaga00
Fanka BB :)
[emoji17][emoji17] Będzie dobrze, założą pessar a on jest bardzo dobry i wyciąga się go chyba pod koniec ciąży. Nie martw się [emoji17] Z tą szyjką w ciąży to jest chyba dość powszechny problem bo mojej znajomej w chyba 13 tygodniu się skróciła szyjka. I wróciła sama na swoje miejsce.Właśnie dlatego to mnie zaniepokoiło i napisałam do mojego lakarza. Gdyby nie to pewnie wzięłabym dosatkowa tabletkę nospy lub scopolan na noc i tyle. On kazał mi jechać na IP i przez myśl mi nie przeszło, ze mnie zostawia. Nie wiem czemu się tak szybko skróciła i czemu nagle zrobiła się miękka. Boje się
Lekarze wiedzą co robią i to naprawdę jest dobre wyjście, dużo odpoczywaj jak wyjdziesz ze szpitala, musisz teraz się oszczędzać [emoji9]
Ja teraz jak słyszę o szyjce to się też boję [emoji17] Dużo zdrówka kochana [emoji9][emoji17]
Wiktorka88 O
Cudownie ! Lekarze zbyt szybko dają taką ocene. Zapominajac, że każdy organizm działa inaczejPamietam jak pisalas u mnie na watku z pustym jajembardzo mnie wtedy wsparlas i obie teraz mamy lokatora na dziko
![]()
ForgetMeeNot
[emoji17][emoji17] Będzie dobrze, założą pessar a on jest bardzo dobry i wyciąga się go chyba pod koniec ciąży. Nie martw się [emoji17] Z tą szyjką w ciąży to jest chyba dość powszechny problem bo mojej znajomej w chyba 13 tygodniu się skróciła szyjka. I wróciła sama na swoje miejsce.
Lekarze wiedzą co robią i to naprawdę jest dobre wyjście, dużo odpoczywaj jak wyjdziesz ze szpitala, musisz teraz się oszczędzać [emoji9]
Ja teraz jak słyszę o szyjce to się też boję [emoji17] Dużo zdrówka kochana [emoji9][emoji17]
Ja wcześniej tez o tym słyszałam i czytała ale się nie bałam. Nawet nie brałam pod uwagę, ze może się u mnie skrócić. Nie bój się niepotrzebnie. Ważne tylko zeby lekarz kontrolował jej długość, ale tu uwaga. Długość szyjki można zmierzyć tylko usg dopochwowym. Badanie palpacyjne ocenia jedynie jej twardość i uformowanie. Mi lekarz pierwsze info o szyjce, ze mu się nie podoba dał jakos we wrzesniu.
Kasienka3b testowałaś dziś?
Malaga00
No ja właśnie już któryś raz słyszę [emoji17] I sama się zaczynam bać [emoji17] Ja mam właśnie badaną i jak na razie ( odpukać) jest dobrze [emoji17] ciekawe co się stało u Ciebie [emoji17] nie mam pojęcia co powoduje skracanie szyjki [emoji17] Oby wszystko było dobrze kochanaJa wcześniej tez o tym słyszałam i czytała ale się nie bałam. Nawet nie brałam pod uwagę, ze może się u mnie skrócić. Nie bój się niepotrzebnie. Ważne tylko zeby lekarz kontrolował jej długość, ale tu uwaga. Długość szyjki można zmierzyć tylko usg dopochwowym. Badanie palpacyjne ocenia jedynie jej twardość i uformowanie. Mi lekarz pierwsze info o szyjce, ze mu się nie podoba dał jakos we wrzesniu.
ForgetMeeNot
No ja właśnie już któryś raz słyszę [emoji17] I sama się zaczynam bać [emoji17] Ja mam właśnie badaną i jak na razie ( odpukać) jest dobrze [emoji17] ciekawe co się stało u Ciebie [emoji17] nie mam pojęcia co powoduje skracanie szyjki [emoji17] Oby wszystko było dobrze kochana
Bardziej mnie martwi to, ze zrobiła się miękka. Dłuższa miękka jest dużo gorsza od krótszej a twardej.
Nie mam pojecia co się stało. Stres tez bardzo wpływa na szyjkę. Dodam tylko, za skrócenie nie było spowodowane współżyciem wiec tym bardziej sama zachodzę w głowę
Malaga00
[emoji17] Ja też nie wiem co się stało [emoji17] Masakra [emoji17] Ja się martwię o swoje łożysko bo jest jeszcze nisko i liczę, że się podniesie, czytam o tym i jestem przerazona [emoji17][emoji17][emoji17]Bardziej mnie martwi to, ze zrobiła się miękka. Dłuższa miękka jest dużo gorsza od krótszej a twardej.
Nie mam pojecia co się stało. Stres tez bardzo wpływa na szyjkę. Dodam tylko, za skrócenie nie było spowodowane współżyciem wiec tym bardziej sama zachodzę w głowę
Kasienka3b
Testowalam i niestety 1 kreska. Mi nie jest dane zostac mama po raz 2Ja wcześniej tez o tym słyszałam i czytała ale się nie bałam. Nawet nie brałam pod uwagę, ze może się u mnie skrócić. Nie bój się niepotrzebnie. Ważne tylko zeby lekarz kontrolował jej długość, ale tu uwaga. Długość szyjki można zmierzyć tylko usg dopochwowym. Badanie palpacyjne ocenia jedynie jej twardość i uformowanie. Mi lekarz pierwsze info o szyjce, ze mu się nie podoba dał jakos we wrzesniu.
Kasienka3b testowałaś dziś?
reklama
ForgetMeeNot
Testowalam i niestety 1 kreska. Mi nie jest dane zostac mama po raz 2Z mezem robilismy test. Niechcialam przy nim sie zalamac i zart mu puscilam ze skoro negatyw to teraz musi plemnikory do pojemniczka uwolnic a potem jak poszlam do pokoju to sie rozryczalam...ah czekam az zaczne 15cs...
Kasia, a może jeszcze jest za wcześnie? Ile jesteś dpo?