reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam wszystkie dziewczyny:)
Bardzo milo tutaj macie i postanowilam dolaczyc o ile mnie przyjmiecie :)
Podczytuje Was od pewnego czasu.
Napisze kilka slow o sobie.
Staram sie od 3 cykli - a w sumie 3 cykl bede testowala za 4 dni. Ale niestety juz czuje ze idzie miesiaczka. Bol krzyza i podbrzusza:(
Poerwszy cykl byl udany ale nie na dlugo. Po pozytywny tescie nastapilo samoistne poronienie.
W drugim cyklu zupelnie nic.
U ginekologa bylam przed staraniami. Poeobione wszelkie badania hormonow, krwi, usg dopochwowe i wszystko wzorcowo jak to powiedziala Pani doktor.
Zawsze wszystko chcialam miec zaplanowane wiec i teraz postanowilismy zaplanowac dziecko. Nie wiedzialam ze to az tak ciezkie jest. Ze to nie jest tak od razu. Znam swoje cykle doskonale od 3 lat prowadze systematycznie kalendarzyk. Cykle mam co 26-27 dni.
Wczesniej czytalam u was ze duzo zalezy od glowy, sposobu myslenia. Czy te z Was ktore tutaj sa od poczatku i zaciazyly to w tym cyklu po prostu nie myslaly o ciazy? Czy po porstu sie tym nie stresowaly?
Witaj i powodzenia[emoji257]
Ja w udanym cyklu akurat zapomniałam zabrac termometru na wyjazd wiec nie mierzylam tempki, bylam pewna ze nic nie wyjdzie bo [emoji173] byly tylko dwa razy, czekalam na @ ktorej objawy mialam wszystkie na kilka dni przed terminem, bylam przekonana robiac test ze bedzie bialo i ze w następnym miesiacu bierzemy sie za diagnostykę a tu niespodzianka [emoji1]
Ja mam jednego słodziaka [emoji173]
O jaaa [emoji173][emoji173][emoji173]
Jakie faaajne [emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Dziewczyny w ciazy jak na poczatku czulyscie brzuch? Ja przed testowaniem ale czuje od soboty brzuch tak jak bym miala w srodku balon i ktos by go dmuchal.
Ja co prawda bylam w tym czasie na urlopie i byl dosc intensywny ale wracajac juz do domu a z Amsterdamu bylo to sporo godzin mialam wlasnie brzuch jak balon, bolal mnie o straszne wzdecia.. I myslalam ze brzuch boli ze stresu bo boje się tak dlugie trasy jechac autem.. Ale kiedy przekroczylismy granice Polski a pd tego miejsca mam jakies 40 min do domu a brzuch bolal tak samo od razu zajechalismy pod apteke po testy i sie okazalo:)

Mialam dzis trudna noc. Wczoraj od rana pobolewa mnie cos z prawej str podbrzusza. I wieczorem w łóżku tez to czulam śniły mi sie ciagle jakieś pierdoly. Ja sie juz przestraszylam ze cos z dzieckiem albo z tym lozyskiem z przodu.. Teraz narazie nie boli ale jeśli zacznie to chyba pojade na IP by zaznac spokoju ducha. Od 4 nie śpię.

Mialam dzis trudna noc. Wczoraj od rana pobolewa mnie cos z prawej str podbrzusza. I wieczorem w łóżku tez to czulam śniły mi sie ciagle jakieś pierdoly. Ja sie juz przestraszylam ze cos z dzieckiem albo z tym lozyskiem z przodu.. Teraz narazie nie boli ale jeśli zacznie to chyba pojade na IP by zaznac spokoju ducha. Od 4 nie śpię.
Oj malinka! Dużo zdrówka. Poczekaj jak ranek się rozkręci i zobaczysz jak się czujesz. Powodzenia

Poczekaj jeszcze trochę i jak nie przejdzie to faktycznie jedz. Może dziecko się tak ułożyło ?
Moj młody tak sie kładzie czasami w brzuchu, że strasznie boli.
Mi wzdęcia dokuczaja okropne codziennie i po wszystkim. Espunisan i herbata koperkowa powinna być dołączana do testów ciążowych

Poczekaj jeszcze trochę i jak nie przejdzie to faktycznie jedz. Może dziecko się tak ułożyło ?
Moj młody tak sie kładzie czasami w brzuchu, że strasznie boli.
Mi wzdęcia dokuczaja okropne codziennie i po wszystkim. Espunisan i herbata koperkowa powinna być dołączana do testów ciążowych
Tylko ze to moje dziecie ma 8 cm u Ciebie jest juz zdecydowanie wieksze. A bol byl tylko po prawej i niezależnie czy sie ruszam czy nie bol byl. Moze dzis juz sie nie powtorzy. Oby. Ogolnie zachowalam spokoj i nie panikuje.

reklama
Dziewczyny w ciazy jak na poczatku czulyscie brzuch? Ja przed testowaniem ale czuje od soboty brzuch tak jak bym miala w srodku balon i ktos by go dmuchal.
Dokładnie takie coś czułam :p
Gratulacje ciazy! :) ale z tego co czytam to niezle przeszlas. Mi ciezko sobie wyobrazic starania tak dlugo bo moja glowa wysiada juz po 2/3 cyklu po porsru chyba jestem slaba psuchicznie nawet poprosilam meza zeby zrobil badanie nasienia i wyszlo wszystko ok. Wiec on nawet nie chce slyszec o kolejnych badaniach tylko sam lekarz powiedzial mu ze trzeba czasu. Tylko tak ciezko odpuscic skoro sie tego chce. Ale patrzac na twoja historie to widac ze jednak jak dlugo nie wychodzi to pozniej moze to zaowocowac jednak wiec nie mozna tracic nadzieji albo po prostu odpuscic i sie czyms zajac. Moze mam za duzo czasu po pracy na myslenie ale juz powymyslalam tyle rzeczy co robic po pracy a jednak zawsze gdzies ta mysl przychodzi.
Mi się nie udało tak po prostu "odpuścić".. Miałam serdecznie dość i podziękowałam już za chęć bycia mamą. Ale spróbuj aktywności fizycznej - ja zaczęłam wtedy więcej się ruszać, jeździć na rolkach, zapisałam się na siłownię, nawet trochę poflirtowałam z nieznajomymi:) i humor lepszy, głowa pusta, nawet podniecenie jakieś inne niż podczas tych starań z termometrem w ręce [emoji14] aż trochę wstyd pisać, ale cóż, udało się

Do góry