reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mój cykl po poronieniu był krótki i @ była tak bolesna i tak strasznie krwawiłam, że chciałam juz jechać po leki na zatrzymanie krwawienia bo miałam aż krwotok :o A bóle ... myślałam, że będę po ścianach chodzić
Od razu po tym zajściu niecałe chyba 2 tyg później właśnie dostałam takiego silnego krwawienia
Ale to była biochemiczna, nie było nawet zarodka u mnie jeszcze wtedy
I od razu miałam owulacje po tej silnej @
Ja tez miałam owu odrazu, ale krwawiłam chyba z 10 dni i to bardzo obficie... bólu nie miałam jako takieg.

Teraz jestem po owu i ten śluz taki dziwny coś :/ niby jest go dużo, gesty ale tak jakby w kolorze żółto brązowym :/ dziwne, bo jestem już po @ ponad tydzień :eek: od owu czuje ten lewy jajnik - tak myśle by od nowego mca zacząć monitoring znowu...

reklama
Ja tylko w Diagnostyce robię badania i jak ide na rano do 11 to wyniki mam najpóźniej ok 16. Zazwyczaj ok 14-15. Na posiew i awidność czekałam dłużej ale to wynika ze specyfiki samego badania. Pozostałe natomiast, nawet jak robiłam HIV, kiłę, WZW i całe mnóstwo innych o kilku godzinach miałam. Nawet na PAPPę dwa dni czekałam.

Odnośnie eutxuroxu. Testowałam kilka razy wynik z tabletką i bez. Nie było w ogóle różnicy. Rozmawiałam na ten temat z moją endo i potwierdziła mi, że nie będzie różnicy , no ale ja biorę dawkę 0,25 i 0,5 na przemian więc niewiele.
Poszłam dzisiaj, a w piatek tylko odbiorę ;) u mnie aż tak wcześnie nie ma bo to zależy jak ddalek jest laboratorium od punktu pobrań :)

Fajnie wam w tej diagnostyce... ja w piatek robilam badania to mialam wyniki morfologii, tarczycy, cukru i moczu, te kily hiv i zoltaczki sa wysylkowe i w piatek moze bede miala wynik. Byle wyrobic sie do wtorku bo mam wizyte.

@ForgetMeeNot teraz patrze na suwaczek na dole!!! Gratuluje kochana i zycze Wszystkiego co Najlepsze na Nowej drodze Zycia :)
Ogólnie spoko jest Diagnostyka tylko u mnie mega droga, w lokalnym laboratorium CRP 10 zł, a tam 20 zł więc różnica spora ;) ale i tak tam chodzę nie wiedzieć dlaczego

Dziewczyny potrzebuje chyba kopa w du.pę pożądnie, myślę o tym już od dłuższego czasu i jakoś na myśleniu się kończy, chodzi w sumie o moją "edukacje" jest tu ktoś kto zdawał mature kilka lat po liceum ? Skończyłam liceum, nie zdałam matury, szczeniackie myślenie, że po co mi ona więc nie poprawiałam już jej i tak minęło 5 lat, a ja matury nie mam, skończyłam policealna szkołę i jakoś chyba zawsze mam takie szczęście, że się wkręcę, że za biurkiem siedzę, ale zaczyna mnie to męczyć i chciałabym zdać maturę i zrobić przynajmniej licencjata, ale totalnie nie wiem za co się zabrac od czego zacząć, jak zacząć jak ja totalnie nic nie pamiętam, a na korepetycje miesięcznie mogę wydać max 250 zł na więcej mnie nie stać niestety :/

Dziewczyny potrzebuje chyba kopa w du.pę pożądnie, myślę o tym już od dłuższego czasu i jakoś na myśleniu się kończy, chodzi w sumie o moją "edukacje" jest tu ktoś kto zdawał mature kilka lat po liceum ?

dopełnienie formalności w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. Pamiętaj, że powinna to być Komisja właściwa dla Twojego miejsca zamieszkania. To właśnie OKE wskaże Ci szkołę, w której będziesz zdawał maturę. Otrzymasz również pismo z wyznaczonymi dniami i godzinami egzaminów z poszczególnych przedmiotów.

Następnym etapem przygotowań do matury jest wybór trzech obowiązkowych przedmiotów. Obecnie jest to wymóg konieczny, aby przystąpić do matury i aby ją zdać. Wybierasz zatem język polski, matematykę i język obcy.

Jak wyglądają egzaminy maturalne dla dorosłych?

Twój egzamin nie będzie się niczym różnił od tych które będą zdawali licealiści w danym roku szkolnym. Egzamin maturalny jest jednakowy dla wszystkich.

Język polski będziesz zdawał w formie pisemnej oraz ustnej. W formie pisemnej obejmuje on dwa zadania: wypracowanie oraz czytanie ze zrozumieniem. W formie ustnej jest to prezentacja maturalna. Do zaliczenia potrzebujesz 30% z części pisemnej i 8 punktów z części ustnej.

Matematykę na maturze zdajesz tylko i wyłącznie w formie pisemnej. Egzamin obejmuje 25 zadań zamkniętych z 4 możliwymi odpowiedziami, gdzie należy wybrać jedną poprawną. Resztę egzaminu stanowią zadania otwarte. Aby zdać należy mieć 30% poprawnych odpowiedzi.

Język obcy zdajesz w formie pisemnej i ustnej. W formie pisemnej egzamin obejmuje rozumienie ze słuchu, rozumienie tekstu czytanego oraz wypowiedź pisemną. Forma ustna egzaminu obejmuje trzy rozmowy z egzaminatorem.

Następnym etapem jest wybranie sposobu przygotowania się do matury. Możesz przygotować się samodzielnie, wybrać odpowiedniego korepetytora i tym samym lekcje indywidualne lub też skorzystać z oferowanych powszechnie kursów maturalnych stacjonarnych oraz multimedialnego e-learningu.

reklama
dopełnienie formalności w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. Pamiętaj, że powinna to być Komisja właściwa dla Twojego miejsca zamieszkania. To właśnie OKE wskaże Ci szkołę, w której będziesz zdawał maturę. Otrzymasz również pismo z wyznaczonymi dniami i godzinami egzaminów z poszczególnych przedmiotów.

Następnym etapem przygotowań do matury jest wybór trzech obowiązkowych przedmiotów. Obecnie jest to wymóg konieczny, aby przystąpić do matury i aby ją zdać. Wybierasz zatem język polski, matematykę i język obcy.

Jak wyglądają egzaminy maturalne dla dorosłych?

Twój egzamin nie będzie się niczym różnił od tych które będą zdawali licealiści w danym roku szkolnym. Egzamin maturalny jest jednakowy dla wszystkich.

Język polski będziesz zdawał w formie pisemnej oraz ustnej. W formie pisemnej obejmuje on dwa zadania: wypracowanie oraz czytanie ze zrozumieniem. W formie ustnej jest to prezentacja maturalna. Do zaliczenia potrzebujesz 30% z części pisemnej i 8 punktów z części ustnej.

Matematykę na maturze zdajesz tylko i wyłącznie w formie pisemnej. Egzamin obejmuje 25 zadań zamkniętych z 4 możliwymi odpowiedziami, gdzie należy wybrać jedną poprawną. Resztę egzaminu stanowią zadania otwarte. Aby zdać należy mieć 30% poprawnych odpowiedzi.

Język obcy zdajesz w formie pisemnej i ustnej. W formie pisemnej egzamin obejmuje rozumienie ze słuchu, rozumienie tekstu czytanego oraz wypowiedź pisemną. Forma ustna egzaminu obejmuje trzy rozmowy z egzaminatorem.

Następnym etapem jest wybranie sposobu przygotowania się do matury. Możesz przygotować się samodzielnie, wybrać odpowiedniego korepetytora i tym samym lekcje indywidualne lub też skorzystać z oferowanych powszechnie kursów maturalnych stacjonarnych oraz multimedialnego e-learningu.
Oo dziękuje

Do góry