reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mój cykl po poronieniu był krótki i @ była tak bolesna i tak strasznie krwawiłam, że chciałam juz jechać po leki na zatrzymanie krwawienia bo miałam aż krwotok :o A bóle ... myślałam, że będę po ścianach chodzić
Od razu po tym zajściu niecałe chyba 2 tyg później właśnie dostałam takiego silnego krwawienia
Ale to była biochemiczna, nie było nawet zarodka u mnie jeszcze wtedy
I od razu miałam owulacje po tej silnej @
Ja tez miałam owu odrazu, ale krwawiłam chyba z 10 dni i to bardzo obficie... bólu nie miałam jako takieg.

Teraz jestem po owu i ten śluz taki dziwny coś :/ niby jest go dużo, gesty ale tak jakby w kolorze żółto brązowym :/ dziwne, bo jestem już po @ ponad tydzień :eek: od owu czuje ten lewy jajnik - tak myśle by od nowego mca zacząć monitoring znowu...

reklama
Ja tylko w Diagnostyce robię badania i jak ide na rano do 11 to wyniki mam najpóźniej ok 16. Zazwyczaj ok 14-15. Na posiew i awidność czekałam dłużej ale to wynika ze specyfiki samego badania. Pozostałe natomiast, nawet jak robiłam HIV, kiłę, WZW i całe mnóstwo innych o kilku godzinach miałam. Nawet na PAPPę dwa dni czekałam.

Odnośnie eutxuroxu. Testowałam kilka razy wynik z tabletką i bez. Nie było w ogóle różnicy. Rozmawiałam na ten temat z moją endo i potwierdziła mi, że nie będzie różnicy , no ale ja biorę dawkę 0,25 i 0,5 na przemian więc niewiele.
Poszłam dzisiaj, a w piatek tylko odbiorę ;) u mnie aż tak wcześnie nie ma bo to zależy jak ddalek jest laboratorium od punktu pobrań :)

Fajnie wam w tej diagnostyce... ja w piatek robilam badania to mialam wyniki morfologii, tarczycy, cukru i moczu, te kily hiv i zoltaczki sa wysylkowe i w piatek moze bede miala wynik. Byle wyrobic sie do wtorku bo mam wizyte.

@ForgetMeeNot teraz patrze na suwaczek na dole!!! Gratuluje kochana i zycze Wszystkiego co Najlepsze na Nowej drodze Zycia :)
Ogólnie spoko jest Diagnostyka tylko u mnie mega droga, w lokalnym laboratorium CRP 10 zł, a tam 20 zł więc różnica spora ;) ale i tak tam chodzę nie wiedzieć dlaczego

Dziewczyny potrzebuje chyba kopa w du.pę pożądnie, myślę o tym już od dłuższego czasu i jakoś na myśleniu się kończy, chodzi w sumie o moją "edukacje" jest tu ktoś kto zdawał mature kilka lat po liceum ? Skończyłam liceum, nie zdałam matury, szczeniackie myślenie, że po co mi ona więc nie poprawiałam już jej i tak minęło 5 lat, a ja matury nie mam, skończyłam policealna szkołę i jakoś chyba zawsze mam takie szczęście, że się wkręcę, że za biurkiem siedzę, ale zaczyna mnie to męczyć i chciałabym zdać maturę i zrobić przynajmniej licencjata, ale totalnie nie wiem za co się zabrac od czego zacząć, jak zacząć jak ja totalnie nic nie pamiętam, a na korepetycje miesięcznie mogę wydać max 250 zł na więcej mnie nie stać niestety :/

Dziewczyny potrzebuje chyba kopa w du.pę pożądnie, myślę o tym już od dłuższego czasu i jakoś na myśleniu się kończy, chodzi w sumie o moją "edukacje" jest tu ktoś kto zdawał mature kilka lat po liceum ?

dopełnienie formalności w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. Pamiętaj, że powinna to być Komisja właściwa dla Twojego miejsca zamieszkania. To właśnie OKE wskaże Ci szkołę, w której będziesz zdawał maturę. Otrzymasz również pismo z wyznaczonymi dniami i godzinami egzaminów z poszczególnych przedmiotów.

Następnym etapem przygotowań do matury jest wybór trzech obowiązkowych przedmiotów. Obecnie jest to wymóg konieczny, aby przystąpić do matury i aby ją zdać. Wybierasz zatem język polski, matematykę i język obcy.

Jak wyglądają egzaminy maturalne dla dorosłych?

Twój egzamin nie będzie się niczym różnił od tych które będą zdawali licealiści w danym roku szkolnym. Egzamin maturalny jest jednakowy dla wszystkich.

Język polski będziesz zdawał w formie pisemnej oraz ustnej. W formie pisemnej obejmuje on dwa zadania: wypracowanie oraz czytanie ze zrozumieniem. W formie ustnej jest to prezentacja maturalna. Do zaliczenia potrzebujesz 30% z części pisemnej i 8 punktów z części ustnej.

Matematykę na maturze zdajesz tylko i wyłącznie w formie pisemnej. Egzamin obejmuje 25 zadań zamkniętych z 4 możliwymi odpowiedziami, gdzie należy wybrać jedną poprawną. Resztę egzaminu stanowią zadania otwarte. Aby zdać należy mieć 30% poprawnych odpowiedzi.

Język obcy zdajesz w formie pisemnej i ustnej. W formie pisemnej egzamin obejmuje rozumienie ze słuchu, rozumienie tekstu czytanego oraz wypowiedź pisemną. Forma ustna egzaminu obejmuje trzy rozmowy z egzaminatorem.

Następnym etapem jest wybranie sposobu przygotowania się do matury. Możesz przygotować się samodzielnie, wybrać odpowiedniego korepetytora i tym samym lekcje indywidualne lub też skorzystać z oferowanych powszechnie kursów maturalnych stacjonarnych oraz multimedialnego e-learningu.

reklama
dopełnienie formalności w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. Pamiętaj, że powinna to być Komisja właściwa dla Twojego miejsca zamieszkania. To właśnie OKE wskaże Ci szkołę, w której będziesz zdawał maturę. Otrzymasz również pismo z wyznaczonymi dniami i godzinami egzaminów z poszczególnych przedmiotów.

Następnym etapem przygotowań do matury jest wybór trzech obowiązkowych przedmiotów. Obecnie jest to wymóg konieczny, aby przystąpić do matury i aby ją zdać. Wybierasz zatem język polski, matematykę i język obcy.

Jak wyglądają egzaminy maturalne dla dorosłych?

Twój egzamin nie będzie się niczym różnił od tych które będą zdawali licealiści w danym roku szkolnym. Egzamin maturalny jest jednakowy dla wszystkich.

Język polski będziesz zdawał w formie pisemnej oraz ustnej. W formie pisemnej obejmuje on dwa zadania: wypracowanie oraz czytanie ze zrozumieniem. W formie ustnej jest to prezentacja maturalna. Do zaliczenia potrzebujesz 30% z części pisemnej i 8 punktów z części ustnej.

Matematykę na maturze zdajesz tylko i wyłącznie w formie pisemnej. Egzamin obejmuje 25 zadań zamkniętych z 4 możliwymi odpowiedziami, gdzie należy wybrać jedną poprawną. Resztę egzaminu stanowią zadania otwarte. Aby zdać należy mieć 30% poprawnych odpowiedzi.

Język obcy zdajesz w formie pisemnej i ustnej. W formie pisemnej egzamin obejmuje rozumienie ze słuchu, rozumienie tekstu czytanego oraz wypowiedź pisemną. Forma ustna egzaminu obejmuje trzy rozmowy z egzaminatorem.

Następnym etapem jest wybranie sposobu przygotowania się do matury. Możesz przygotować się samodzielnie, wybrać odpowiedniego korepetytora i tym samym lekcje indywidualne lub też skorzystać z oferowanych powszechnie kursów maturalnych stacjonarnych oraz multimedialnego e-learningu.
Oo dziękuje

Do góry