reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny muszę zrobić badania podstawowe w laboratorium Diagnostyka myślicie że jak zrobię czwartek rano to będą na piątek rano czy musiałbym iść jutro? Nie chce mi się jutro iść stąd moje pytanie :p a Euthyrox przed morfologia normalnie brać ?

Ja w Diagnostyce miałam wyniki popołudniu juz tego samego dnia.

To chyba coś nie tak bo przecież max idzie 72 godziny, ja zamawiam np. poniedziałek po południu to wtorek rano mam :)
Noo cos bylo nie tak. Mialam mozliwosc kontaktu do tego zamowienia i napisalam wczoraj. I proszę juz mam maila i sms ze sa do odbioru. Fuksem sie udalo. I juz przechodzę na prenatal duo.

Dziewczyny muszę zrobić badania podstawowe w laboratorium Diagnostyka myślicie że jak zrobię czwartek rano to będą na piątek rano czy musiałbym iść jutro? Nie chce mi się jutro iść stąd moje pytanie :p a Euthyrox przed morfologia normalnie brać ?
Ja tylko w Diagnostyce robię badania i jak ide na rano do 11 to wyniki mam najpóźniej ok 16. Zazwyczaj ok 14-15. Na posiew i awidność czekałam dłużej ale to wynika ze specyfiki samego badania. Pozostałe natomiast, nawet jak robiłam HIV, kiłę, WZW i całe mnóstwo innych o kilku godzinach miałam. Nawet na PAPPę dwa dni czekałam.

Odnośnie eutxuroxu. Testowałam kilka razy wynik z tabletką i bez. Nie było w ogóle różnicy. Rozmawiałam na ten temat z moją endo i potwierdziła mi, że nie będzie różnicy , no ale ja biorę dawkę 0,25 i 0,5 na przemian więc niewiele.

Fajnie wam w tej diagnostyce... ja w piatek robilam badania to mialam wyniki morfologii, tarczycy, cukru i moczu, te kily hiv i zoltaczki sa wysylkowe i w piatek moze bede miala wynik. Byle wyrobic sie do wtorku bo mam wizyte.

@ForgetMeeNot teraz patrze na suwaczek na dole!!! Gratuluje kochana i zycze Wszystkiego co Najlepsze na Nowej drodze Zycia :)

reklama
Znamy się od małego i mieszkamy w tej samej wsi więc to taki nieunikniony kontakt. Ona raczej to robi by zwrócić na siebie uwagę, że ona w końcu też jest szczęśliwa i ma to czego ja nie mam. Teraz chociaż ma chłopaka w miarę ogarniętego. No i ogólnie nie boje się jej bo jest tchórzem.

Mam dowód na to, że mnie okłamuje. Szukałam na facebooku jej koleżanek, które mogą być w ciąży ale nikogo nie znalazłam. Dzisiaj dodałam do obserwowanych dziewczynę ze szkoły, młodszą sporo ode mnie z wioski obok. No i ona była w ciąży, w czerwcu urodziła więc popatrzyłam na zdjęcia a tam patrzę i zdjęcie USG które dostałam właśnie od tej mojej koleżanki. :D
Ja w takich sytuacjach mam nieodpartą ochotę udowodnić jej,że wiem,że kłamie :D serio,nie kusi Cię? Sama bym jej wysłała screena profilu tej laski i jej usg z zapytaniem czyje to dziecko w końcu ;D mnie bawi takie zachowanie i nie byłabym w stanie tego ukryć :D

Do góry