reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Ann89 ja też jestem kiepska w doszukiwaniu się cieni cienia, ale coś tam chyba widać. Na wczorajszym teście było bardziej widać. Trzymam kciuki żeby nie były to testowe tylko faktycznie ciążowe kreseczki. Ten dzisiejszy test ma czułość 10?
@Kasienka3b kiedyś pytałaś po ilu dniach od ovitrelle test. Faktycznie tak po 10 już raczej nie ma go w organizmie, ale mi w jednym cyklu 12 dni po wyszedł cień, ale taki widoczny i już nawet miałam nadzieję, ale to jednak był zastrzyk.

A ja dziewczyny mam chyba cykl bezowulacyjny. Tzn. pęcherzyk pewnie nie pękł. W niedzielę miałam mega pozytyw na teście owulacyjnym, wczoraj już był bledszy a skoku temperatury nie ma, a wręcz nawet lekki spadek.... Ehmmm.... Oby tylko @ przyszła o czasie żebym mogła pójść do lekarza na monitoring.

reklama
Odebralam cześć wyników i tak.. Morfologia WBC powyzej normy, MCV sporo za niskie niz norma, neut ponad norme, eo poniżej normy.
Glukoza na czczo 104 a wynik HbA1c prawidlowy wyszlo 5.15 a norma 4,80 - 5.90. W moczu ciezar wlasciwy lekko podwyzszony.
Ciekawe co z ta morfologia sie dzieje teraz.
U kobiet w ciąży te normy bywają nieco inne w morfologii, trzeba je analizować całościowo, ale tu nie będę się wymadrzac,bo lekarz musi na to spojrzeć;) jednak jeśli jest to małe odstępstwo od normy to pewnie nic złego:)
Bardziej bym się martwiła ta glukozą na czczo [emoji848] bo już taką wartość oznacza pojawiającą się cukrzycę chyba [emoji53]

U kobiet w ciąży te normy bywają nieco inne w morfologii, trzeba je analizować całościowo, ale tu nie będę się wymadrzac,bo lekarz musi na to spojrzeć;) jednak jeśli jest to małe odstępstwo od normy to pewnie nic złego:)
Bardziej bym się martwiła ta glukozą na czczo [emoji848] bo już taką wartość oznacza pojawiającą się cukrzycę chyba [emoji53]
ale po to mialam robione HbA1c i tam jest wynik ktory pozwala sprawdzic czy w ostatnich 2-3 miesiacach byl utrzymywany prawidlowy poziom cukru.
zaczytalam nawet artykul w internecie:
cyt. "Udowodniono, że poziom HbA1c lepiej koreluje z ryzykiem wystąpienia powikłań niż np. glikemia na czczo, ponieważ pozwala ustalić, czy cukrzyca jest kontrolowana odpowiednio, czy też konieczna jest modyfikacja leczenia."
U osób niechorujących na cukrzycę wartości hemoglobiny glikowanej wahają się między 4% a 6%
takze cukrem w ogole sie nie przejmuje moj wynik wynosil 5,15%.

Pewnie opowiadaj co tym razem wymyslila.

Matko spać nie mogę obudzilam sie i koniec i mysle o tym moim malym czorcie który caly czas fika.
Dziewczyny powiedzcie mi co mam przez to rozumiec bo żem zielona na wyniku mam napisane lokalizacja kosmowki: sciana przednia.
Ja mam łożysko na przedniej ścianie

narazie dobrze. ale codziennie rano wszystko jest super a najwieksze mdlosci sa popoludniu i na wieczor. A jak u Ciebie?
O rany jeszcze Cię męczą mdłości?
U mnie jest w porządku ale dziś coś ciężko mi się oddycha , a tak to zwiększyło się parcie na pęcherz i senność ;/ no i bolą mnie stopy i czuje, ze coraz bardziej tam się wszystko rozciąga
Jeszcze w ogóle rozwaliłam sobie telefon , spadł mi centralnie ekranem ; (((( i poszedł dotyk , nic nie mogę zrobić i aktualnie korzystam z tableta ; (

reklama
Kurcze zostala mi na jutro ostatnia tabletka prenatalu. zamowilam w zeszlym tygodniu z DOZ bo byl dostepny i caly czas mam status transsport do punktu odbioru i nic sie nie zmienia.

Do góry