reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Maliina piękny szkrabek♥️♥️♥️ cieszę się, że wszystko ok:tak:

@Ann89 powtórz koniecznie jutro! Ja też widzę kreseczkę:tak: trzymam kciuki✊✊✊

@Kasienka3b u mnie 18dc, ale ten cykl niestety raczej na straty. Owulacja było późno, bo dopiero wczoraj test owu pozytywny. My z mężem przeziębieni mega i tylko 2 razy były ♥️. Dzisiaj już nam się nie chce poprawiać, bo średnia przyjemność z mega katarem i kaszlem;) teraz tylko się martwię, bo przyszły cykl miał być z monitoringiem i zapisałam się miesiąc temu do lekarza a teraz przez tą późną owu to pewnie okres będę miała w dniu wizyty a nie zbliżającą się owulacje... Ehmmm...

@Migdalove pamiętam historię:) opowiadaj ciąg dalszy:D ciekawe. .. ciekawe. ..

reklama
A ja od 3:40 na nogach [emoji849] młodszy doszedł do wniosku ze sie wyspał juz. [emoji849]

Pomiaru nie robiłam. Mam nadzieje kimnac jak M. zawiezie chłopców do szkoły i przedszkola.

Kochane moje, pamiętacie jak pisałam o koleżance, która wkręca mi, że jest w ciąży? :p Jesteście ciekawe co tam dalej? :D
Pewnie opowiadaj co tym razem wymyslila.

Matko spać nie mogę obudzilam sie i koniec i mysle o tym moim malym czorcie który caly czas fika.
Dziewczyny powiedzcie mi co mam przez to rozumiec bo żem zielona na wyniku mam napisane lokalizacja kosmowki: sciana przednia.

Matko spać nie mogę obudzilam sie i koniec i mysle o tym moim malym czorcie który caly czas fika.
Dziewczyny powiedzcie mi co mam przez to rozumiec bo żem zielona na wyniku mam napisane lokalizacja kosmowki: sciana przednia.
Że prawdopodobnie będziesz musiała troszkę dłużej zaczekać na pierwsze ruchy niż pozostałe koleżanki kwietniówki. A o innych właściwościach łożyska na przedniej ścianie, wadach czy zaletach, nie słyszałam. :)

U mni wg usg 19tc w trakcie a ruchów jeszcze żadnych...

Że prawdopodobnie będziesz musiała troszkę dłużej zaczekać na pierwsze ruchy niż pozostałe koleżanki kwietniówki. A o innych właściwościach łożyska na przedniej ścianie, wadach czy zaletach, nie słyszałam. :)

U mni wg usg 19tc w trakcie a ruchów jeszcze żadnych...
Tak wlasnie myslalam.. Moze tez dlatego ciezej mi detektorem zlapac dzidzi tętno? Bo na usg wczoraj klopotu nie bylo ale usg a detektor to jednak różnica. No nic kopniaki i tak dadza popalic swoje oberwe:)

Łożysko na ścianie przedniej macicy jest zupełnie normalnym położeniem ;) (zazwyczaj jest na ścianie przedniej lub tylniej) i jest to zupełnie inne pojęcie niż "Łożysko przodujace" ;) jedyne co, to możesz później poczuć ruchy, bo łożysko będzie je trochę amortyzowac :)
Gratuluję udanych badań prenatalnych :))

Łożysko na ścianie przedniej macicy jest zupełnie normalnym położeniem ;) (zazwyczaj jest na ścianie przedniej lub tylniej) i jest to zupełnie inne pojęcie niż "Łożysko przodujace" ;) jedyne co, to możesz później poczuć ruchy, bo łożysko będzie je trochę amortyzowac :)
Gratuluję udanych badań prenatalnych :))
Tak tak gdyby bylo cos nie tak wiem ze lekarz by mi od razu powiedział. Tyko szkoda ze dluzej musze czekac na ruchy ale coz wyczekam swoje i tyle :)

Tak tak gdyby bylo cos nie tak wiem ze lekarz by mi od razu powiedział. Tyko szkoda ze dluzej musze czekac na ruchy ale coz wyczekam swoje i tyle :)
Rowniez miałam umiejscowione na ścianie przedniej, ruchy poczułam jakoś ok 19 tc :) wczesniej tez czulam jakies muskanie, ale nie bylam pewna, czy to to. A co do detektora, to dojdziesz do wprawy nie martw sie. Ja czasem znajdowałam od razu, a czaswm zajmowalo mi ti sporo czasu...poza tym dzidzia na tym etapie jest juz mocno ruchliwa, wiec moze ci uciekać spod głowicy [emoji14]

reklama
Do góry