reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Liczę na to że będzie jeszcze owu , ale nigdy nie miałam jej aż tak późno i to mi nie daje spokoju( bo pierwszy raz mam takie dziwne temperatury) . Co do dupka ,to wiem i chciałam tak zrobić ale tak się bałam tych zmian w temperaturze , że myślałam ,że przegapie owu i wzięłam tak jak ginekolog mi mówiła , pytałam hej kiedyś to powiedziała , że 1 tabletka dziennie nie zablokuje owu i teraz na to liczę a wiesz czy duphaston wpływa na test owu ? Chyba, że wywołał u mnie owulacje ( teraz mogę gdybać...)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety nie wiem, może ktoś inny się wypowie. Ja miałam zwykle skok ok. 18 dnia, teraz po porodzie mam 22-24 więc możliwe że i u Ciebie jeszcze będzie. A ciążowy robiłaś? może to z termometrem coś nie tak i dlatego temp. tak skacze?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja dzisiaj stwierdziłam, że też nie jestem już taka pewna jak moja koleżanka 4 raz z rzędu w najgorszym możliwym terminie, gdzie jest maksimum roboty przyniosła dzisiaj L-4 na dwa tygodnie, a naprawdę nic jej nie dolegało kompletnie... gdyby to było pierwszym raz to bym pomyślała, że no trudno, czasem tak jest że budzisz się rano chora, ale myślę że tu przyczyną jest nadmiar pracy... Ehh...
No to faktycznie słaba sytuacja chyba nie ma sensu się stresować skoro koleżanka tak postępuje i lepiej dać L-4 i wypocząć w domku i się zrelaksować [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety nie wiem, może ktoś inny się wypowie. Ja miałam zwykle skok ok. 18 dnia, teraz po porodzie mam 22-24 więc możliwe że i u Ciebie jeszcze będzie. A ciążowy robiłaś? może to z termometrem coś nie tak i dlatego temp. tak skacze?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie zastanawiam się nad tym termometrem :) chociaż mierze 2 razy zawsze żeby sprawdzić czy się nie różni i zawsze jest tak samo . Muszę chyba w końcu kupić sobie taki owulacyjny z 2 miejscami po przecinku, bo mierze takim elektronicznym z 1 miejscem . Może to wina tego :( co do testu to jeszcze nie robiłam bo chyba i tak za wcześnie na to

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

No to faktycznie słaba sytuacja chyba nie ma sensu się stresować skoro koleżanka tak postępuje i lepiej dać L-4 i wypocząć w domku i się zrelaksować [emoji4]

Na razie zamierzam pracować, ale jak przegną to pójdę na L-4, choć dla mnie siedzenie w domu jest niekomfortowe bo jestem przyzwyczajona do tego, że coś się dzieje i na chwilę obecną sobie tego nie wyobrażam. Jak ma się zajęcie to i czas szybciej płynie :)

Na razie zamierzam pracować, ale jak przegną to pójdę na L-4, choć dla mnie siedzenie w domu jest niekomfortowe bo jestem przyzwyczajona do tego, że coś się dzieje i na chwilę obecną sobie tego nie wyobrażam. Jak ma się zajęcie to i czas szybciej płynie :)
Oj kochana to ja mam tak samo dla mnie siedzenie w domu to katorga wiadomo jak mam urlop to mogę ten miesiąc w domu posiedzieć ale gdybym miała siedzieć w domu z myślą że przede mną jeszcze 8 miesięcy siedzenia i nic nie robienia to na pewno ją bym źle to zniosła jak i mój partner [emoji12]

To prawda siedzenie w domu jest okropne ja pracowałam do samego porodu i super to wspominam. Wszyscy byli w szoku, że biegałam po schodach i ciągle byłam na chodzie. Za to poród szybki :)
Oczywiście pracować można jeśli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma co narażać dziecka.

To prawda siedzenie w domu jest okropne ja pracowałam do samego porodu i super to wspominam. Wszyscy byli w szoku, że biegałam po schodach i ciągle byłam na chodzie. Za to poród szybki :)
Oczywiście pracować można jeśli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma co narażać dziecka.
No mi jakby się udało zajsc w ciąże to tez bym chodziła gdyby było wszystko ok [emoji4]

Dziewczyny od którego dnia cyklu robicie testy owulacyjne ? Zastanawiam się czy kontrolnie juz nie robić, owulacje powinnam mieć za tydzień :)

U mnie dzisiaj 5dc :) okres juz prawie nie leci , tylko plamienie :)
Cały dzień bolała mnie głowa ... Chyba od pogody ;/

reklama
Dziewczyny od którego dnia cyklu robicie testy owulacyjne ? Zastanawiam się czy kontrolnie juz nie robić, owulacje powinnam mieć za tydzień :)

Ja mierzę od razu po @ 7-8 dc owulację mam zazwyczaj 12-13dc , zazwyczaj 2 razy dziennie

Do góry