reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
tam gdzie ja jade przy umawianiu wizyty poinformowali mnie ze to USG kosztuje 150zl. nie decydowalam sie narazie na zadne pappa i nifty dlatego ze jesli cos na tym usg wyjdzie nie tak (tfu, tfu) to wtedy bede myslec dalej.
a co do taxi w mojej dziurze jest droga... wiec szykuj gruby portfel :p
A u kogo sie zdecydowalas robic prenatalne ? [emoji6]

reklama
Ja myslalam, że 400 zł wyjdzie [emoji23][emoji23][emoji23] chyba z kosmosu się urwałam [emoji23] Nie mów tak nawet! Będzie wszystko dobrze ja mam nadzieję, że też nie będę musiała robić tego ehh [emoji17] ja nie wiem czemu się tak nastawiam negatywnie.
No właśnie ja kiedyś jechałam tam taxi i w sumie zapłaciłam w dwie strony z 60 zł A to jest z 14 km

Ja płaciłam 400 zł. Ale nie miałam możliwości rezygnowania z Pappa. Po Pappie zazwyczaj wynik wychodzi korzystniejszy niż po samym usg. Więc samo usg też Cię może stresować do końca ciąży. :p

Ja dzisiaj też mam wizytę na 15.40. Dowiem się, czy mój chłopiec jest nadal chłopcem. :)

@Kasienka3b co tam u Ciebie? Ostatni Twój post widziałam kilka dni temu, kiedy zapowiadałaś, że następnego dnia będziesz testować.

Cześć dziewczyny. Ja tylko daję znać, że żyję. Wg flo już płodne się zaczęły. [emoji849]
Ale ja jakoś osowiała i zero radości z nadchodzącego okresu starania.

Ale zeby usg prenatalne bylo bardziej wiarygodne to wlasnie nalezy robic razem z papą [emoji57]
Teoretycznie. Oczywiście, jest większa, statystyczna wiarygodnosc, ale to bardzo indywidualna decyzja ;) w zupełności rozumiem kobiety,które robią pappa i nifty i absolutnie tego nie neguję. Osobiście z mężem usiedliśmy i rozważaliśmy za i przeciw dodatkowym badaniom. Zgodnie stwierdziliśmy, że co by nie było, damy sobie z tym radę i nie potrzebujemy na siłę wiedzieć czy coś jest nie tak, bo i tak urodzę :) dopiero,gdyby lekarz na usg zobaczył duże nieprawidłowości i zalecił dodatkowe badania, wiedząc, że można coś zdziałać już w życiu plodowym, podjelabym takie badanie. Tak też bylam umowiona z lekarzem. To bardzo indywidualna decyzja.

Ale zeby usg prenatalne bylo bardziej wiarygodne to wlasnie nalezy robic razem z papą [emoji57]

Z początku też chciałam zrobić samo usg, bo zwyczajnie szkoda mi było kasy. Ale usg wykazało u mnie ryzyko bliskie średniemu 1:1400. A to na moich marcówkach był jeden ze słabszych wyników. Na szczęście Pappa zmniejszyła ryzyko do 1:2800.
Następny raz jeśli zdecyduje się na prenatalne to tylko z Pappą. Albo nie zdecyduję się wcale, bo mój gin też mierzył NT i obecność kości nosowej.

Teoretycznie. Oczywiście, jest większa, statystyczna wiarygodnosc, ale to bardzo indywidualna decyzja ;) w zupełności rozumiem kobiety,które robią pappa i nifty i absolutnie tego nie neguję. Osobiście z mężem usiedliśmy i rozważaliśmy za i przeciw dodatkowym badaniom. Zgodnie stwierdziliśmy, że co by nie było, damy sobie z tym radę i nie potrzebujemy na siłę wiedzieć czy coś jest nie tak, bo i tak urodzę :) dopiero,gdyby lekarz na usg zobaczył duże nieprawidłowości i zalecił dodatkowe badania, wiedząc, że można coś zdziałać już w życiu plodowym, podjelabym takie badanie. Tak też bylam umowiona z lekarzem. To bardzo indywidualna decyzja.
No ja tez rozumiem jak ktos sie decyduje na samo usg, nie moja sprawa [emoji6]
Ja osobiście zastanawiam sie nad tym czy robic usg+papa i jakis inny test (nifty juz nie ma[emoji6])

reklama
@Ewelina 1983 Gratulacje! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze✊✊✊✊

@Malaga00 miliony kciukow✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ Wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! :tak:

@Migdalove trzymaj się Kochana ♥️ mam nadzieję, że życie nie będzie Cię już tak doświadczać. Wypoczywaj teraz duzo.

@Magda 2791 my robiliśmy badania w ab ovo na bocianiej, z polecenia mojego ginekologa, ale z całego serca nie polecam tego miejsca. Zero intymności. Obsługa niemiła i kompletnie bez taktu. Juz tam nigdy nie wrócimy. Teraz za jakiś czas jak będziemy powtarzać to właśnie w luxmedzie z dowozem;) a co do cen to się tak do końca nie orientuję, bo mąż był sam i płacił i jakoś nie zakodowalam tego, ale coś ok 100, 150 zł? A w luxmedzie po ile to rozszerzone?

A tak poza tym dziewczynki trzymam za was wszystkie kciuki. Za te które są przed testowaniem, prenatalnymi, połówkowymi:tak:
Ostatnio czytam, ale nie mam jakoś weny pisac;)
Miłego dzionka:)

Do góry