reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
tam gdzie ja jade przy umawianiu wizyty poinformowali mnie ze to USG kosztuje 150zl. nie decydowalam sie narazie na zadne pappa i nifty dlatego ze jesli cos na tym usg wyjdzie nie tak (tfu, tfu) to wtedy bede myslec dalej.
a co do taxi w mojej dziurze jest droga... wiec szykuj gruby portfel :p
A u kogo sie zdecydowalas robic prenatalne ? [emoji6]

reklama
Ja myslalam, że 400 zł wyjdzie [emoji23][emoji23][emoji23] chyba z kosmosu się urwałam [emoji23] Nie mów tak nawet! Będzie wszystko dobrze ja mam nadzieję, że też nie będę musiała robić tego ehh [emoji17] ja nie wiem czemu się tak nastawiam negatywnie.
No właśnie ja kiedyś jechałam tam taxi i w sumie zapłaciłam w dwie strony z 60 zł A to jest z 14 km

Ja płaciłam 400 zł. Ale nie miałam możliwości rezygnowania z Pappa. Po Pappie zazwyczaj wynik wychodzi korzystniejszy niż po samym usg. Więc samo usg też Cię może stresować do końca ciąży. :p

Ja dzisiaj też mam wizytę na 15.40. Dowiem się, czy mój chłopiec jest nadal chłopcem. :)

@Kasienka3b co tam u Ciebie? Ostatni Twój post widziałam kilka dni temu, kiedy zapowiadałaś, że następnego dnia będziesz testować.

Cześć dziewczyny. Ja tylko daję znać, że żyję. Wg flo już płodne się zaczęły. [emoji849]
Ale ja jakoś osowiała i zero radości z nadchodzącego okresu starania.

Ale zeby usg prenatalne bylo bardziej wiarygodne to wlasnie nalezy robic razem z papą [emoji57]
Teoretycznie. Oczywiście, jest większa, statystyczna wiarygodnosc, ale to bardzo indywidualna decyzja ;) w zupełności rozumiem kobiety,które robią pappa i nifty i absolutnie tego nie neguję. Osobiście z mężem usiedliśmy i rozważaliśmy za i przeciw dodatkowym badaniom. Zgodnie stwierdziliśmy, że co by nie było, damy sobie z tym radę i nie potrzebujemy na siłę wiedzieć czy coś jest nie tak, bo i tak urodzę :) dopiero,gdyby lekarz na usg zobaczył duże nieprawidłowości i zalecił dodatkowe badania, wiedząc, że można coś zdziałać już w życiu plodowym, podjelabym takie badanie. Tak też bylam umowiona z lekarzem. To bardzo indywidualna decyzja.

Ale zeby usg prenatalne bylo bardziej wiarygodne to wlasnie nalezy robic razem z papą [emoji57]

Z początku też chciałam zrobić samo usg, bo zwyczajnie szkoda mi było kasy. Ale usg wykazało u mnie ryzyko bliskie średniemu 1:1400. A to na moich marcówkach był jeden ze słabszych wyników. Na szczęście Pappa zmniejszyła ryzyko do 1:2800.
Następny raz jeśli zdecyduje się na prenatalne to tylko z Pappą. Albo nie zdecyduję się wcale, bo mój gin też mierzył NT i obecność kości nosowej.

Teoretycznie. Oczywiście, jest większa, statystyczna wiarygodnosc, ale to bardzo indywidualna decyzja ;) w zupełności rozumiem kobiety,które robią pappa i nifty i absolutnie tego nie neguję. Osobiście z mężem usiedliśmy i rozważaliśmy za i przeciw dodatkowym badaniom. Zgodnie stwierdziliśmy, że co by nie było, damy sobie z tym radę i nie potrzebujemy na siłę wiedzieć czy coś jest nie tak, bo i tak urodzę :) dopiero,gdyby lekarz na usg zobaczył duże nieprawidłowości i zalecił dodatkowe badania, wiedząc, że można coś zdziałać już w życiu plodowym, podjelabym takie badanie. Tak też bylam umowiona z lekarzem. To bardzo indywidualna decyzja.
No ja tez rozumiem jak ktos sie decyduje na samo usg, nie moja sprawa [emoji6]
Ja osobiście zastanawiam sie nad tym czy robic usg+papa i jakis inny test (nifty juz nie ma[emoji6])

reklama
@Ewelina 1983 Gratulacje! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze✊✊✊✊

@Malaga00 miliony kciukow✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ Wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! :tak:

@Migdalove trzymaj się Kochana ♥️ mam nadzieję, że życie nie będzie Cię już tak doświadczać. Wypoczywaj teraz duzo.

@Magda 2791 my robiliśmy badania w ab ovo na bocianiej, z polecenia mojego ginekologa, ale z całego serca nie polecam tego miejsca. Zero intymności. Obsługa niemiła i kompletnie bez taktu. Juz tam nigdy nie wrócimy. Teraz za jakiś czas jak będziemy powtarzać to właśnie w luxmedzie z dowozem;) a co do cen to się tak do końca nie orientuję, bo mąż był sam i płacił i jakoś nie zakodowalam tego, ale coś ok 100, 150 zł? A w luxmedzie po ile to rozszerzone?

A tak poza tym dziewczynki trzymam za was wszystkie kciuki. Za te które są przed testowaniem, prenatalnymi, połówkowymi:tak:
Ostatnio czytam, ale nie mam jakoś weny pisac;)
Miłego dzionka:)

Do góry