reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
ja bede wg om 13+0 a patrzac na ostatnie USG 12+5 wiec chyba nie jest to az taki ostatni moment.
jesli USG wyjdzie niewlasciwie wtedy bede zastanawiac sie dalej.
szanuje ze kobiety robia te testy pappa, harmony sanco itp ale za mna to nie przemawia bez wyraznego sygnalu ze jednak powinnam. Dlatego tez uwazam ze nalezy sie szanowac decyzje tych co ich nie robia.. i nie chodzi o finanse bo na badania konieczne zawsze beda pieniadze. ale odnosze wrazenie nacisku ze jak moge robic tylko USG? a no mogę i uwierzcie że spie spokojnie.

Ja jestem ogólnie niezadowolona ze swoich prenatalnych (statystyka i lekarz, który powiedział max 3 zdania) i tak uważam, że niepotrzebnie wydałam kasę. Byłam spokojniejsza, gdy mój gin mi powiedział, że na 99% nie będzie zespołu downa i następny raz raczej nawet usg prenatalnego nie zrobię i też zamierzam spać spokojnie. :)

Ale jak każda z nas podkreśla: piszemy swoje zdanie. A ja się zawiodłam moim badaniem.

reklama
ja bede wg om 13+0 a patrzac na ostatnie USG 12+5 wiec chyba nie jest to az taki ostatni moment.
jesli USG wyjdzie niewlasciwie wtedy bede zastanawiac sie dalej.
szanuje ze kobiety robia te testy pappa, harmony sanco itp ale za mna to nie przemawia bez wyraznego sygnalu ze jednak powinnam. Dlatego tez uwazam ze nalezy sie szanowac decyzje tych co ich nie robia.. i nie chodzi o finanse bo na badania konieczne zawsze beda pieniadze. ale odnosze wrazenie nacisku ze jak moge robic tylko USG? a no mogę i uwierzcie że spie spokojnie.
Jesli ci chodzi o moj wpis to nie mial on na celu nikogo naciskac [emoji57] robisz jak uwazasz to woja sprawa i wybor i ja to szanuję ale sama po prostu bym nie zdecydowala sie na samo usg. Ale to moja sprawa i nikogo nie namawiam zeby myslal tak jak ja [emoji6]
Wyluzuj [emoji6]

Ja jestem ogólnie niezadowolona ze swoich prenatalnych (statystyka i lekarz, który powiedział max 3 zdania) i tak uważam, że niepotrzebnie wydałam kasę. Byłam spokojniejsza, gdy mój gin mi powiedział, że na 99% nie będzie zespołu downa i następny raz raczej nawet usg prenatalnego nie zrobię i też zamierzam spać spokojnie. :)

Ale jak każda z nas podkreśla: piszemy swoje zdanie. A ja się zawiodłam moim badaniem.
i ufasz swojemu ginowi i trzymaj się jego zdania :)
wy tu przedstawiacie statystyki np 1:2800 ja w 1 ciazy nie widzialam tego na oczy. nikt mi tego nie wyliczal i nawet nie wiedzialam ze tak to moze wygladac. jestem ciekawa co tym razem bedzie u lekarza z certyfikatem.. moze sie okazac ze nie bedzie roznic sie niczym od wizyty u mojego gina.

Jesli ci chodzi o moj wpis to nie mial on na celu nikogo naciskac [emoji57] robisz jak uwazasz to woja sprawa i wybor i ja to szanuję ale sama po prostu bym nie zdecydowala sie na samo usg. Ale to moja sprawa i nikogo nie namawiam zeby myslal tak jak ja [emoji6]
Wyluzuj [emoji6]
jestem wyluzowana :)

Usg to też statystyka. Mój wynik składał się dokładnie z dwóch parametrów: wiek + NT. A NT wyszło wysokie, bo byłam w ostatnim możliwym momencie, w 14tc.
Dla mnie Twoja sytuacja też byłaby argumentem do zrobienia pappa. Pewnie w takim przypadku też bym się zdecydowała. Natomiast mi po usg wszystkie wyniki wyszły bardzo dobre, ryzyko niskie ;) obecnie jestem po połówkowych i również wszystko "książkowo" :)

Ja z coreczka mialam w 12 tyg idealne usg, po parametrach myslalam ze wszystko musi byc ok bo i nt piekne i kosc nosowa i wszystko inne a tu 2 dni pozniej dzwonia ze z krwi wyszlo ze mamy prawdopodobienstwo zd 1:5 :( teraz tez na pewno bede robic, oczywiscie chore czy nie i tak kocham ponad zycie ale wiedziec wole niz pozniej przezywac szok.

Odpowiem wam dziewczyny później bo widzę, że zostałam wywołana. Czekam jeszcze bo było pare pań przede mną [emoji15] Jest mi tak słabo że masakra [emoji17]

powiem M zeby ją kątem nagrał:p to są takie chwile ze tych reakcji jak sie nie uwieczni to wielki zal.
tu mam zdj mojej młodej jak odebralysmy wynik drugiej bety z przyrostem i juz wiedziala ze dzidzia jest i rosnie.
Zobacz załącznik 904563
Śliczną masz córeczkę :) piękny widok :) czekaj jak zaczną się ruchy to dopiero się będzie cieszyć :)

reklama
No trochę mi głupio bo mówiłam ze nie będę świrowała nie oprócz większych piersi i wielkiej zachcianki na owoce morza nie czuje żadnych niczego co by zwiastowało @ od 3 dni moja temp 36.5 lub 36.4 taka normalna chyba wiec coś tego cyklu nie czuje [emoji17]
Ja też nie mierzyłam temperatury. Tylko paski owulacyjne robiłam . Ale jak masz smaki na owoce morza to może to jest to ❤️❤️❤️❤️trzymie mocno kciuki :)

Do góry