reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja akurat mamyginekolog nie czytam, i raczej nie wierzylabym we wszystko co mowi[emoji57] zreszta jak raczej nikomu, ja osobiście dla własnego spokoju ducha chyba wole sobie odpuścić[emoji57]

No tak rozumiem to podejście. Ja tez często biorę poprawki i nie traktuje jej jako wyznacznik mojej osoby bo nie zna mojego przypadku. Zwykle patrzę na takie ogólne porady jak ta na temat jedzenia w ciąży. Wydaje mi się, że ona dosyć oczytana osoba jest.

U mnie jesli sie uda mysle ze bedzie 3 syn :) zreszta nawet chyba wole chlopca

To myślimy tak samo. Zresztą przynajmniej siusiaki łatwiej odpieluchowac, znamy już temat od podszewki [emoji6]

Więc u nas wszystko w porządku, wszystkie pomiary w normie i dziewczynka na 100% według lekarza :)

[emoji7][emoji7][emoji7]

HURRA chyba sie doczekalam powinna byc jutro?
IMG_20181002_230505.jpg

Załączniki

• IMG_20181002_230505.jpg
    IMG_20181002_230505.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 220
Wydaje mi się, że niestety zapłacisz całą kwotę :/

Teraz ja namieszalam, bo nie widzialam, ze wrzucilas zdjecie.
To jest recepta pelnoplatna- nie ma u gory numeru recepty. Jesli numer by był, to odplatnosc nie musi byc wpisana, zeby wydac recepte ze zniżką. No ale ta jest niestety pełnopłatna.

To źle masz mowione, wiem co mowie, pracuje w aptece :) żeby recepta byla znizkowa musi posiadac numer recepty, kod ,nfz , komoletne dane pacjenta wraz z peselem, dane jednostki wystawiającej recepte itd. odpłarnosc nie musi byc zaznaczona, ale moze. Jesli w polu odplatnosc jest zanzcaczony X lub 100% wtedy rp jest pełnopłatna.
A receta Maliny tak jak pisalam nie posiada u gory nr recepty, co tez wskazuje na 100%

A byłaś ją donieść ? [emoji4] Dopłacałas coś ? [emoji4]

Tak byłam donieść i na recepcie mialam 2 opakowania a wczoraj dostalam jedno i pano spytala czy chce drugie. Doplacalam 6,08zl :) byc moze na recepcie nie widac bo ją troche zamazalam by zadnych danych widac nie było myslalam ze odplatnosc tyczy się tylko miejsca dodatkowych uprawnień i odplatnosci.

Tak byłam donieść i na recepcie mialam 2 opakowania a wczoraj dostalam jedno i pano spytala czy chce drugie. Doplacalam 6,08zl :) byc moze na recepcie nie widac bo ją troche zamazalam by zadnych danych widac nie było myslalam ze odplatnosc tyczy się tylko miejsca dodatkowych uprawnień i odplatnosci.
Też myślałam, że musi być "R" [emoji4] najważniejsze, że nie zapłaciłaś pełnej kwoty [emoji4]

Też myślałam, że musi być "R" [emoji4] najważniejsze, że nie zapłaciłaś pełnej kwoty [emoji4]
Tez sie cieszę bo 1 luteina to 50zl wiec dwie 100.. A tak wyszlo mnie 12zl.

@Dagaa11 Chcialam Ci ta recepte wyslac privem z zakrytymi tylko swoimi danymi moze mialabys pelniejszy obraz oceny recepty ale do Ciebie nadal sa zablokowane wiadomości prywatne :)

reklama
U was tez tak wieje? U nas dostalismy smsy z informacja o zagrożeniu przez to sny mialam katastroficzne. Drzewa sie az wyginaja jakis niz Jessika to sprawil. Myslalam ze mi dach z domu odlecial.

Do góry