reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Jak myślicie jutro owulka ? Czy jeszcze dwa dni?Zobacz załącznik 903642
Wczoraj na teście miałaś tą drugą taką mocniejsza kreskę to mi się wydaje że dziś ❤️❤️❤️ tu są dwie kreski ale już ta druga nie jest mocno ciemna .Wydaje mi się że jutro już może być jasniejsza lub mogę się mylić ale dziś bym się przytulala ❤️i jutro ❤️

Mam pytanie.. patrze recepte na luteine.. zaplacilam za nia wczoraj 6.08 czyli po refundacji cene tak jak poprzednim razem a dzis musze doniesc recepte. i widze ze mam zaznaczone tylko uprawnienia dodatkowe i tam gdzie odplatnosc zadnego symbolu. mimo wszystko mam refundacje czy powinnam zaplacic calosc kwoty?

Załączniki

• IMG_20181002_102311.jpg
    IMG_20181002_102311.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 88
No właśnie, bo ja w ciąży tez strasznie szybko się męczyłam, (byłam w szoku czy to normalne?) jak szlam na spacer czy na zakupy, to zaraz zadyszka mnie łapała 8-) nigdy wcześniej tak nie miałam :/
U mnie to jest cały czas jakbym nie spała w nocy. Wiecznie jestem zmeczona i mam ochote odpoczywac albo spac [emoji6] licze ze w drugim trymestrze dostane przyplyw energii bo wspolczuje mezowi mego lenistwa. W nocy to szczegolnie heh
Ale mały ma już prawie 5 cm [emoji7] Więc rośnie mi mały siłacz kochany. W zeszły czwartek miał 3 coś cm. Szybko rośnie. Teraz byle do czwartku [emoji17]
Super wiesc taki duzy już maluszek. A już wiesz że to chłopiec? Czy tak przypadkiem napisałaś?

@Zmijka25 tobie też gratuluję pozytywnych wieści z wizyty [emoji4][emoji4]

U mnie to jest cały czas jakbym nie spała w nocy. Wiecznie jestem zmeczona i mam ochote odpoczywac albo spac [emoji6] licze ze w drugim trymestrze dostane przyplyw energii bo wspolczuje mezowi mego lenistwa. W nocy to szczegolnie heh Super wiesc taki duzy już maluszek. A już wiesz że to chłopiec? Czy tak przypadkiem napisałaś?

@Zmijka25 tobie też gratuluję pozytywnych wieści z wizyty [emoji4][emoji4]
Jest dobrze. Trochę panikuje wybaczcie. Ale jak zobaczyłam tą krew to masakra [emoji17]
To moja pierwsza ciąża po 2 poronieniach. Przy ostatniej ciąży nie zareagowałam na sygnały. Dlatego teraz jak coś mnie niepokoi to reaguje. Zaszłam od razu po poronieniu. Ciąża po ciąży. Ledwo doszłam do siebie i wyszłam z załamania a zaskoczyła mnie kolejna ciąża dlatego teraz tak się boję, że stracę maluszka [emoji17]
Jedno dobre, że wiem, że mam zapalenie dróg moczowych i to silniejsze. Bo mocz wyszedł słabo strasznie. Dziś musimy wykupić receptę na wszystko. Mam się oszczędzać. I tak robiłam. Ale chciałabym już żyć tak jakby, wychodzić więcej ale muszę stopniowo.

Dowiem się za 3 tygodnie teraz co będzie [emoji8] W czwartek mam prenatalne.

Powiem wam, że jak w szpitalu miałam to usg i lekarz napierw sam oglądał małego i do mnie, że przed chwilą świrował [emoji22] pokazał mi go na usg poruszał lekko w środku jak badał i zaczął majdać wszystkim to było tak wzruszające [emoji23][emoji7] Takie malusie rączki i stópki i od razu przestałam się martwić.
Duży już jest [emoji7] Szybko rośnie

reklama
@Malaga00 wszystko będzie dobrze :) tak jak dziewczyny pisały, infekcje pęcherza to bardzo częsty objaw u kobiet w ciąży. Na przyszłość (A także teraz na pewno nie zaszkodzi) duuuuużo wody, żurawina suszona i sok z żurawiny :) dużo witamin, a powoduje też wypłukiwanie tych bakterii. Najważniejsze,że wszystko z dzidziulkiem okej :)
I tak jak @Ann_ zauważyłam już po raz kolejny,że piszesz w formie męskiej :D ciekawe czy sobie wywróżysz [emoji14] z doświadczenia na lutówkach zauważyłam,że ta intuicja ciężarnych co do płci już nie działa tak super i najczęściej było na odwrót :D

Do góry