reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczynki wczoraj mnie tak kuło w podbrzuszu chyba wczoraj miałam owu ale ostatnie [emoji173]️ były w czwartek myślicie ze jak w pon lub wtorek będą [emoji178] to jest szansa??

reklama
Dziewczynki wczoraj mnie tak kuło w podbrzuszu chyba wczoraj miałam owu ale ostatnie [emoji173]️ były w czwartek myślicie ze jak w pon lub wtorek będą [emoji178] to jest szansa??

Komórka jajowa po owulacji zdolna jest do zapłodnienia do 12 godzin, wiec odpowiedz na Twoje pytanie jest raczej oczywista. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały zapoznaj się przede wszystkim z tym jak wyglada cykl miesiączkowy u kobiety.

Do dziewczyn co już zafasolkowały :) jakie były wasze pierwsze objawy ciąży :) :-) :):-D
W pierwszej i drugiej ciąży (prawie 5 i 6 lat temu, już połowę rzeczy nie pamiętam) to sutki swędzące, i było mi bardzo zimno co było dziwne bo już były upały (koniec czerwca i początek lipca) musiałam bluzę zakładać. Ból jak na okres, pamiętam że w dniu obrony licencjatu co chwila biegałam do lazienki patrzeć czy przyszła @ bo był jeden dzień spóźnienia. I w tym dniu test wyszedł pozytywnie. Mdłości dopiero ok 6tyg.
W trzeciej niespodziewanej gdzie naprawdę wpadliśmy było wielkie zaskoczenie nic mi nie było. Jeszcze ten cykl był tak pokręcony bo w połowie dostałam krwawienia które trwało ok tygodnia. W dniu spodziewanej @ poczułam biust trochę inaczej i podczas spaceru z dzieckiem przechodziłam obok apteki i coś mnie nnagle tknelo i kupiłam test. No i szczeka mi opadła bo pod wieczór wyszły dwie mega kreski, tym bardziej że po tym krwawieniu gin stwierdził na USG polipa w macicy [emoji23] ana wizycie po teście z "polipa" zrobił się pęcherzyk, lekko splaszczony. Beta ok 9tys i niestety na następnej becie spadała.
Matko ja to mam tendencję do pisania rozprawek z życia ;)
Zawsze możecie poprawić [emoji6]

Pierwszym objawem były piersi, sutki bardziej wrażliwe, piersi pełniejsze lekko bolące, do tego agresor jak przed @, czułam się też trochę jakby mnie przeziębienie brało.

Po twoich objawach powinnam być dziś w ciąży [emoji23] u mnie dokładnie to samo. Cycki takie ciężkie, jakby dostały objętości. Ale znów niestety czuję ból gardła, więc te objawy przeziębienia chyba u mnie nie są fejkowe.

Po pierwsze samo klucie w podbrzuszu to zaden pewnik ani oznaka owulacji.
Po drugie zapoznaj sie z tym jak wyglada cykl i jak dlugo zyje komórka jajowa/plemniki.

Jeżeli owu już była, a seks będzie po owulacji to raczej szansę są małe ;) ale może od czwartku coś tam przetrwało do soboty ;) kup sobie testy owulacyjne i będziesz miała pogląd kiedy owu u ciebie występuje ;)

Jeżeli owu już była, a seks będzie po owulacji to raczej szansę są małe [emoji6] ale może od czwartku coś tam przetrwało do soboty [emoji6] kup sobie testy owulacyjne i będziesz miała pogląd kiedy owu u ciebie występuje ;)

W tym miesiącu nie używałam testów. W sumie trochę żałuje według flo i temperatury powinna być w piątek wiec nie wiem śluzu nie sprowadzam ale to chyba nie jest jakiś wymóg Ogl od jakiś paru dni już bolą mnie piersi i są bardziej tkliwe zawsze to zaczyna się tydzień przed @ w tym miesiącu staram się ani nie nastawiać ani nie testować

Czesc staraczki, nie bylo mnie na forum hmm od straty coreczki w kwietniu wiec to juz pol roku. Moze ktos mnie pamieta. Po stracie bylam u dr Debskiego, zalecil odczekac 3 mies a potem ciaza tylko na acardzie i luteinie bo wszytkie badania wyszlu w normie. W czerwcu mialam ciaze biichemiczna, juz 2 w zyciu a w lipcu zaszlam w kolejna. Obecnie 8tyd i wszystko jak narazie ok. Termin tym razem na 11 maja. Jesli poronie bedzie to moja 7 strata :(

reklama
Czesc staraczki, nie bylo mnie na forum hmm od straty coreczki w kwietniu wiec to juz pol roku. Moze ktos mnie pamieta. Po stracie bylam u dr Debskiego, zalecil odczekac 3 mies a potem ciaza tylko na acardzie i luteinie bo wszytkie badania wyszlu w normie. W czerwcu mialam ciaze biichemiczna, juz 2 w zyciu a w lipcu zaszlam w kolejna. Obecnie 8tyd i wszystko jak narazie ok. Termin tym razem na 11 maja. Jesli poronie bedzie to moja 7 strata :(

Nie pisz sobie czarnego scenariusza. Teraz musi się udać! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Do góry