reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczynki wczoraj mnie tak kuło w podbrzuszu chyba wczoraj miałam owu ale ostatnie [emoji173]️ były w czwartek myślicie ze jak w pon lub wtorek będą [emoji178] to jest szansa??

reklama
Dziewczynki wczoraj mnie tak kuło w podbrzuszu chyba wczoraj miałam owu ale ostatnie [emoji173]️ były w czwartek myślicie ze jak w pon lub wtorek będą [emoji178] to jest szansa??

Komórka jajowa po owulacji zdolna jest do zapłodnienia do 12 godzin, wiec odpowiedz na Twoje pytanie jest raczej oczywista. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały zapoznaj się przede wszystkim z tym jak wyglada cykl miesiączkowy u kobiety.

Do dziewczyn co już zafasolkowały :) jakie były wasze pierwsze objawy ciąży :) :-) :):-D
W pierwszej i drugiej ciąży (prawie 5 i 6 lat temu, już połowę rzeczy nie pamiętam) to sutki swędzące, i było mi bardzo zimno co było dziwne bo już były upały (koniec czerwca i początek lipca) musiałam bluzę zakładać. Ból jak na okres, pamiętam że w dniu obrony licencjatu co chwila biegałam do lazienki patrzeć czy przyszła @ bo był jeden dzień spóźnienia. I w tym dniu test wyszedł pozytywnie. Mdłości dopiero ok 6tyg.
W trzeciej niespodziewanej gdzie naprawdę wpadliśmy było wielkie zaskoczenie nic mi nie było. Jeszcze ten cykl był tak pokręcony bo w połowie dostałam krwawienia które trwało ok tygodnia. W dniu spodziewanej @ poczułam biust trochę inaczej i podczas spaceru z dzieckiem przechodziłam obok apteki i coś mnie nnagle tknelo i kupiłam test. No i szczeka mi opadła bo pod wieczór wyszły dwie mega kreski, tym bardziej że po tym krwawieniu gin stwierdził na USG polipa w macicy [emoji23] ana wizycie po teście z "polipa" zrobił się pęcherzyk, lekko splaszczony. Beta ok 9tys i niestety na następnej becie spadała.
Matko ja to mam tendencję do pisania rozprawek z życia ;)
Zawsze możecie poprawić [emoji6]

Pierwszym objawem były piersi, sutki bardziej wrażliwe, piersi pełniejsze lekko bolące, do tego agresor jak przed @, czułam się też trochę jakby mnie przeziębienie brało.

Po twoich objawach powinnam być dziś w ciąży [emoji23] u mnie dokładnie to samo. Cycki takie ciężkie, jakby dostały objętości. Ale znów niestety czuję ból gardła, więc te objawy przeziębienia chyba u mnie nie są fejkowe.

Po pierwsze samo klucie w podbrzuszu to zaden pewnik ani oznaka owulacji.
Po drugie zapoznaj sie z tym jak wyglada cykl i jak dlugo zyje komórka jajowa/plemniki.

Jeżeli owu już była, a seks będzie po owulacji to raczej szansę są małe ;) ale może od czwartku coś tam przetrwało do soboty ;) kup sobie testy owulacyjne i będziesz miała pogląd kiedy owu u ciebie występuje ;)

Jeżeli owu już była, a seks będzie po owulacji to raczej szansę są małe [emoji6] ale może od czwartku coś tam przetrwało do soboty [emoji6] kup sobie testy owulacyjne i będziesz miała pogląd kiedy owu u ciebie występuje ;)

W tym miesiącu nie używałam testów. W sumie trochę żałuje według flo i temperatury powinna być w piątek wiec nie wiem śluzu nie sprowadzam ale to chyba nie jest jakiś wymóg Ogl od jakiś paru dni już bolą mnie piersi i są bardziej tkliwe zawsze to zaczyna się tydzień przed @ w tym miesiącu staram się ani nie nastawiać ani nie testować

Czesc staraczki, nie bylo mnie na forum hmm od straty coreczki w kwietniu wiec to juz pol roku. Moze ktos mnie pamieta. Po stracie bylam u dr Debskiego, zalecil odczekac 3 mies a potem ciaza tylko na acardzie i luteinie bo wszytkie badania wyszlu w normie. W czerwcu mialam ciaze biichemiczna, juz 2 w zyciu a w lipcu zaszlam w kolejna. Obecnie 8tyd i wszystko jak narazie ok. Termin tym razem na 11 maja. Jesli poronie bedzie to moja 7 strata :(

reklama
Czesc staraczki, nie bylo mnie na forum hmm od straty coreczki w kwietniu wiec to juz pol roku. Moze ktos mnie pamieta. Po stracie bylam u dr Debskiego, zalecil odczekac 3 mies a potem ciaza tylko na acardzie i luteinie bo wszytkie badania wyszlu w normie. W czerwcu mialam ciaze biichemiczna, juz 2 w zyciu a w lipcu zaszlam w kolejna. Obecnie 8tyd i wszystko jak narazie ok. Termin tym razem na 11 maja. Jesli poronie bedzie to moja 7 strata :(

Nie pisz sobie czarnego scenariusza. Teraz musi się udać! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Do góry