reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Mój syn od zawsze śpi całkowicie rozkopany. Kiedyś go jeszcze usilnie przykrywalam ale po 10 min kocyk był pod nim więc teraz nawet nie próbuje [emoji14]

Ja tez walczyłam teraz nie widze w tym sensu ;-)

U nas w żłobku było chłodniej. Rano w zimie dzieci jeszcze w dodatkowych bluzeczkach. Potem się cieplej robiło. A to sobie właśnie bardzo chwaliłam

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

No to fajnie bo przegrzewanie tez nie jest dobre

@Ilma u mnie chyba też owu wcześniej bo dziś 14 dc a jajniki już prawie nie bolą czasem tylko coś zakuje. .. w tym tygodniu druga zmiana to mogę pospać :)

ten tydzień będzie cięzki, bo strasznie korci zrobić test, ale wiem że za wcześnie jeszcze - 23dc :) ciekawi mnie to jak długi będzie ten cykl, choć trzymam kciuki za to, że mimo wszystko po tabletkach cykle będą w miarę regularne :)

ten tydzień będzie cięzki, bo strasznie korci zrobić test, ale wiem że za wcześnie jeszcze - 23dc :) ciekawi mnie to jak długi będzie ten cykl, choć trzymam kciuki za to, że mimo wszystko po tabletkach cykle będą w miarę regularne :)
No to jest nas 5 dziewczyn w 23dc. :D Ja dzisiaj chyba jadę do lekarza, o ile się dostanę. Mama będzie załatwiać, bo tam ciężko się dostać. No i jestem w kropce bo nie wiem co brać na tą grypę (prawdopodobnie), może lekarzowi powiem o możliwości ciąży, że jestem teoretycznie w trakcie zagnieżdżania... Albo może lepiej sklamac, że jest się w ciąży by dał cos bezpiecznego...

No to jest nas 5 dziewczyn w 23dc. :D Ja dzisiaj chyba jadę do lekarza, o ile się dostanę. Mama będzie załatwiać, bo tam ciężko się dostać. No i jestem w kropce bo nie wiem co brać na tą grypę (prawdopodobnie), może lekarzowi powiem o możliwości ciąży, że jestem teoretycznie w trakcie zagnieżdżania... Albo może lepiej sklamac, że jest się w ciąży by dał cos bezpiecznego...
Ja raczej powiedziałabym o możliwości bycia w ciąży [emoji4]
Kurczę, skoro poniedziałek zaczął się od pozytywnego testu, yo może cały tydzień taki będzie [emoji4] oby to był dobry omen

Ja raczej powiedziałabym o możliwości bycia w ciąży [emoji4]
Kurczę, skoro poniedziałek zaczął się od pozytywnego testu, yo może cały tydzień taki będzie [emoji4] oby to był dobry omen
Tylko może lekarka stwierdzić, że wszystko można, a jak same wiemy to jednak nie wszystko bo może wpłynąć to źle na zagnieżdżanie. Bo tak szczerze to nie idę do super lekarza ginekologa tylko do interniasty dość wypalonego zawodowo, który jedynie zna się na grupie a na ciążach już nie. ;)

U mnie 13dc i znowu nachodzą myśli że w tym cyklu nic nie wyjdzie i już mam dość tych starań jeszcze mój M. denerwuje mnie od samego rana. .... a wczoraj miałam taki dobry humor i pewność że ten cykl będzie szczęśliwy. .. smutno mi buuu:(
Hej u mnie to samo dziś 24dc a ja czuje ze koło 30 przyjdzie @ mam przeczucia ze znowu nie wyszło :-/ mimo testów ,starań ,zelow itd już tez mam wszystkiego dosyć .... nawet przy poronieniu i przy synku zaszłam od razu a teraz nie wiem co jest grane ,wcale się aż tak nie nastawiam ,raczej na luzie to bierzemy a i tak dupa ...

Tylko może lekarka stwierdzić, że wszystko można, a jak same wiemy to jednak nie wszystko bo może wpłynąć to źle na zagnieżdżanie. Bo tak szczerze to nie idę do super lekarza ginekologa tylko do interniasty dość wypalonego zawodowo, który jedynie zna się na grupie a na ciążach już nie. ;)

Hm raczej może powiedzieć że nic nie można, jeśli się nie zna. Większość lekarzy tak powie dla bezpieczeństwa. Tak samo przy karmieniu uważają aż za bardzo, chociaż to nieprawda, że nic nie można. Ale myślę że lepiej oczywiście powiedzieć o prawdopodobieństwie ciąży.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My nie kupiliśmy od kiedy mieszkamy sami. Na początku wszyscy się dziwili jak to można nie mieć telewizora. Raz to babcia mojego Męża nawet chciała nam kupić, bo myślała że nie stać nas na telewizor ;p ale mój Mąż jej wytłumaczył, że to niepotrzebny pochłaniacz czasu i go nie chcemy ;)

Ale żeby nie było, że jacyś dziwni jesteśmy - mamy np. projektor, bo uwielbiamy filmowe wieczory i uznaliśmy, że to jest dobra opcja. Film zobaczyć możemy z internetu ;)

U nas telewizor nawet zostanie, ale nie podłączymy telewizji, do oglądania wieczorem będzie Xbox, netflix czy hbo go [emoji2]
A mieszkając na wsi szkoda czasu na gapienie sie w pudło! Szczególnie od wiosny do jesieni [emoji6]

Kupujemy gry planszowe, mamy biblioteczkę przy kominku wiec nie powinno byc źle [emoji6]

Proszę, mam nadzieję że się przyda. Mam nadzieję, że da się to przeczytać.
"Naturalne Planowanie Rodziny" str.85-97.

O endometrium pewno jest ale musiałabym szukać. Jak znajde czas to zobaczę.

Bardzo fajne, ciekawe rzeczy piszą. Jedno ale tych leków co podają na depresje już nie ma od lat, bo wycofano. [emoji6]

DZIEN DOBRY zrobie wam pobotke ja nie spie od 4 rano wstawałam na siku 2 razy w nocy i jak wstałam o 4 już nie mogę zasnąć. Wiec albo przeziebilam pęcherz (co chwile mam wrazenie ze chce mi się siku) albo cos jest na rzeczy :) odswiadomie mysle ze chyba się udało do tej pory przez 9 cykli tylko strzelałam co do owulacji bo mam nieregularne okresy(po operacji) a w tym cyklu miałam monitoring i wiem dokładnie i tak tez zesmy się starali:) co do pozostałych obiawow hmm piersi rosna:)czasem mi goraco czsem zimno po południu zasypiam chodze siku w nocy no i poce się troszkę bardziej. Nie ma cio w poniedziałek ide bete zrobić może już cos się okarze

Trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Dziewczyny co za noc :o
Moja córka o 3 postanowiła ze sie wyspała. Siedzialam przy jej lozeczku z 40 min i nic. Wstawala, cieszyła się a jak sie chcialam polozyc (mamy lozko w tym samym pokoju) to płakala.
Do nas do lozka jej wziac nie moge bo jest za ciasne i w takich sytuacjach musze isc z nią do drugiego pokoju i ją kłade na takim małym materacu na podlodze a ja klade sie obok na dywanie.. jestem cała połamana :o

Mój synek obudził sie o 1 i zachwycił cieniami na ścianie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Podziwiał i gadał do nich jak najęty, poszedł spać po 3

Hej, czy sa na forum dziewczyny wegetarianki lub ktore bardzo rzadko jedza mieso? pytam w kontekcie wynikow badan, czy nie wystepuje jakies niedobory np. zelazo...

Ja nie jem mięsa, wyniki mam Ok. Musisz pilnować dokładnie co jesz żeby składników za mało nie przyjmować. Ja używam aplikacj my fitness pal, tam liczy nie tylko kalorie ale także rozpisuje procentowo/ gramowo ile czego zjadłaś.

Ja to bardzo lubię drewniane zabawki - np. koń na biegunach ;)

Oooo zabawki są świetne, małe samochody albo samoloty....

Jak Wam mija wieczór? Ja już tydzień pisze plan semestralny do żłobka na jutro musze mieć skończone, a zostało mi jeszcze z 20 stron :/

Na czym polega plan semestralny w żłobku?

Zdrówka !

Kciuki za betę !:)

A u mnie taka sytuacja z rana, jednak przeczucie się sprawdziło !:)
1520232438-c8b903502bea2302-aaaaaa.jpeg

Gratulacje!!! [emoji7]

Oczywiście, że powiedz o możliwości ciąży. Poda Ci takie leki które nie zaszkodzą bobaskowi.

U mnie 24dc, cykl zadziwiająco nie ułożony. Nie wiem czy miałam owu, a już na pewno kody ja miałam. Wiec czekam grzecznie na@ bo jakoś nie liczę że coś sie zagnieździło [emoji6]
Miłego dnia!

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Do góry