reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jak będziesz się bała to mała to wyczuje. Postaraj się sama nastawić się pozytywnie. Opowiadać o żłobku , że pójdzie do dzieci, że będzie się bawić z innymi dziećmi :)
Mój syn nie miał problemu żadnego z adaptacją. Tzn po dwóch tygodniach był jakiś tydzień że płakał ale tylko przy rozstaniu. Drzwi za mną się zamykały i chwila moment syna też nie było słychać [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Staram staram.. jakos to bedzie :d
A w jakim wieku poszedl? Rowno po roczku? Moja bedzie miala troche ponad 13 mcy.
No chyba ze zaciaze to nie pojdzie xD

reklama
Mój 2 lata i miesiąc miał jak poszedł do żłobka i też całe szczęście nie było problemów. Więc ja uważam że to od dziecka i podejścia też rodziców dużo zależy. No i nad opieką cioć w żłobku.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Juz doczytalam ze ponad 2 lata.
Takie tlumaczenie ze pojdzie niewiele da bo ona nie rozumie jeszcze..
A zlobek prywatny, kameralny, w domu z ogrodem

Aga6 moja poszła jak miała 10mcy no i mimo moich starań adaptacja była dla niej trudna. Płakała bardzo przez tydzień, zaprowadzal ją tato bo tak zalecił żłobek. W drugim tygodniu płakała juz tylko przy rozstaniu. Później chorowała i wróciła po 2 miesiącach i jak ręką odjal. Dziecko w ogóle nie plakalo, bawiła się, śmiała Panie mówiły że ktoś ją podmienil nie mogły uwierzyć, że z takiego placzka zrobiła się taka "dorosła". Uważam, że musiała dojrzeć. Teraz rządzi w grupie, dzieci naśladują jej zachowania wszystkie chcą być obok niej. Było ciężko, ale nie żałuję to była świetna decyzja.

Aga6 moja poszła jak miała 10mcy no i mimo moich starań adaptacja była dla niej trudna. Płakała bardzo przez tydzień, zaprowadzal ją tato bo tak zalecił żłobek. W drugim tygodniu płakała juz tylko przy rozstaniu. Później chorowała i wróciła po 2 miesiącach i jak ręką odjal. Dziecko w ogóle nie plakalo, bawiła się, śmiała Panie mówiły że ktoś ją podmienil nie mogły uwierzyć, że z takiego placzka zrobiła się taka "dorosła". Uważam, że musiała dojrzeć. Teraz rządzi w grupie, dzieci naśladują jej zachowania wszystkie chcą być obok niej. Było ciężko, ale nie żałuję to była świetna decyzja.
Mam nadzieje ze pojdzie sprawnie..
Trzymajcie kciuki po majowce :d
Albo za II na tescie ;-)

Załamie się... [emoji35] Przez kilka dni bolało mnie kolano, myślałam, że dzisiaj już przejdzie a tu jeszcze mocniej boli, do tego oko od wczoraj daje popalić i ból w krzyżu... A jutro do małej, jeszcze jej starszy brat będzie w domu bo chory, szykuje się ekstremalny dzień. Dobrze, że będzie babcia maluchów.

Załamie się... [emoji35] Przez kilka dni bolało mnie kolano, myślałam, że dzisiaj już przejdzie a tu jeszcze mocniej boli, do tego oko od wczoraj daje popalić i ból w krzyżu... A jutro do małej, jeszcze jej starszy brat będzie w domu bo chory, szykuje się ekstremalny dzień. Dobrze, że będzie babcia maluchów.
Mi na ból krzyża pomaga gorący termofor. A co masz z okiem?? Może przemyj rumiankiem?

Mi na ból krzyża pomaga gorący termofor. A co masz z okiem?? Może przemyj rumiankiem?
Na ból krzyża to mam maść konopną, działa cuda, tylko ten ból często powraca. A z kolanem nie jest tak łatwo bo mam chandromalację rzepki i na to lekarstwa nie ma niestety... A z okiem nie wiem co jest, nic nie pomaga, nie jest zaczerwienione tylko zaczyna boleć, pulsować jak się położę... Masakra.

U mnie 13dc i znowu nachodzą myśli że w tym cyklu nic nie wyjdzie i już mam dość tych starań jeszcze mój M. denerwuje mnie od samego rana. .... a wczoraj miałam taki dobry humor i pewność że ten cykl będzie szczęśliwy. .. smutno mi buuu:(

U mnie 13dc i znowu nachodzą myśli że w tym cyklu nic nie wyjdzie i już mam dość tych starań jeszcze mój M. denerwuje mnie od samego rana. .... a wczoraj miałam taki dobry humor i pewność że ten cykl będzie szczęśliwy. .. smutno mi buuu:(
Mamy ten sam dzień cyklu ja też 13dc tyle że u mnie już chyba po owulacji . Jajniki mnie bolą już zgłupiałam czy była czy nie według temp chyba była. Mam tak samo mój mnie wkurza.

Załączniki

• Screenshot_20180304-215919.png
    Screenshot_20180304-215919.png
    42,9 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
reklama
Ojej. Oby dzień jutrzejszy szybko zleciał albo najlepiej jakbyś się rano obudziła bez tych wszystkich boleści.

Do góry