reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kiedy zaczynasz starania ? Ja bym na twoim miejscu juz zaczęła mierzyc przed ich rozpoczeciem zeby poznac lepiej swoj organizm [emoji6]
Ja w terminie @ tez robilam test, a nawet kilka[emoji23], i na wszystkich wychodzily od razu takie same grube kreski [emoji3]

ja moge w październiku dopiero bo wtedy dostanę umowe na czas nie określony, niestety zmieniałam prace rok temu i tak wyszło

reklama
Wspaniałe macie zwierzaczki! Ja mam psy i koty :)
A mam takie pytanie, czy zdarzyło się wam, że ginekolog nie robił usg? Ja byłam wczoraj u gin po kilku latach przerwy. Lekarz zbadał mnie tylko palcami, zrobił cytologie i zbadał piersi. W ogóle kiepska ta wizyta, nie bardzo go obchodziło, że mam trzydniowe @, że ostatni cykl trwal tylko 21 dni. Pytał czy chcę zajsc w ciążę i jeśli tak to od kiedy się staramy. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że niedawno zaczęliśmy(teraz mam 2 cs). Powiedział, że mam później zadzwonić spytać o wynik cytologii i przyjść na kolejną wizyte i wtedy mi da wyniki. Byłam zestresowana i nie zwróciłam uwagi czy on w ogóle miał usg w gabinecie. Z resztą ten gabinet wygląda jak z lat 90. Nie było mowy też o robieniu badań hormonow itd. Lekarz ma dobre opinie na forach chociaż te wpisy były dość stare. Ech ta wizyta to niewypal :(

ja moge w październiku dopiero bo wtedy dostanę umowe na czas nie określony, niestety zmieniałam prace rok temu i tak wyszło
No to ja bym tak jak mowie na twoim miejscu juz zaczela mierzenie, tym bardziej ze mowisz masz nieregularne cykle wiec moze byc ciezko trafic w owu a im wcześniej poznasz swoj organizm i bedziesz wiedziec kiedy moze byc owu tym lepiej [emoji4]

Wspaniałe macie zwierzaczki! Ja mam psy i koty :)
A mam takie pytanie, czy zdarzyło się wam, że ginekolog nie robił usg? Ja byłam wczoraj u gin po kilku latach przerwy. Lekarz zbadał mnie tylko palcami, zrobił cytologie i zbadał piersi. W ogóle kiepska ta wizyta, nie bardzo go obchodziło, że mam trzydniowe @, że ostatni cykl trwal tylko 21 dni. Pytał czy chcę zajsc w ciążę i jeśli tak to od kiedy się staramy. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że niedawno zaczęliśmy(teraz mam 2 cs). Powiedział, że mam później zadzwonić spytać o wynik cytologii i przyjść na kolejną wizyte i wtedy mi da wyniki. Byłam zestresowana i nie zwróciłam uwagi czy on w ogóle miał usg w gabinecie. Z resztą ten gabinet wygląda jak z lat 90. Nie było mowy też o robieniu badań hormonow itd. Lekarz ma dobre opinie na forach chociaż te wpisy były dość stare. Ech ta wizyta to niewypal :(
To wizyta na nfz czy prywatnie ?
Ja chodze prywatnie i zawsze mam badanie na fotelu, cytologie i usg.
Pierwszy raz ci sie zdarzylo ze mialas tak krotki cykl ? 3dniowe @ sa raczej ok o ile nie sa zbyt skape bo to by moglo oznaczac ze masz za cienkie endo. [emoji848]
Lekarze raczej po dwoch cs nie zalecaja jeszcze zadnych konkretnych badan[emoji6] ale zawsze mozna zrobic sobie na wlasna reke [emoji6]

Maliina gratuluje:) chciałabym Ci dorównac ale u mnie niestety nie pekaja pecherzyki....ciekawe jak dlugo bedziemy sie starac hehe nastawilam sie niepotrzsebnie ze bedzie jak z pierwszym! a tu klopos ;P
Mam nadzieje ze krotko bedziecie sie starać. Ale fakt lepiej sie nie nastawiac bo rozczarowanie bardziej boli.

Witaj, z Sulechowa koło Zielonej Góry :) czytalam Was do 2 w nocy jestem na 200 stronie! :D
Ale numer!! Kolejna lubuszanka:) ja jestem z Międzyrzecza :)

reklama
Do góry