reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kiedy zaczynasz starania ? Ja bym na twoim miejscu juz zaczęła mierzyc przed ich rozpoczeciem zeby poznac lepiej swoj organizm [emoji6]
Ja w terminie @ tez robilam test, a nawet kilka[emoji23], i na wszystkich wychodzily od razu takie same grube kreski [emoji3]

ja moge w październiku dopiero bo wtedy dostanę umowe na czas nie określony, niestety zmieniałam prace rok temu i tak wyszło

reklama
Wspaniałe macie zwierzaczki! Ja mam psy i koty :)
A mam takie pytanie, czy zdarzyło się wam, że ginekolog nie robił usg? Ja byłam wczoraj u gin po kilku latach przerwy. Lekarz zbadał mnie tylko palcami, zrobił cytologie i zbadał piersi. W ogóle kiepska ta wizyta, nie bardzo go obchodziło, że mam trzydniowe @, że ostatni cykl trwal tylko 21 dni. Pytał czy chcę zajsc w ciążę i jeśli tak to od kiedy się staramy. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że niedawno zaczęliśmy(teraz mam 2 cs). Powiedział, że mam później zadzwonić spytać o wynik cytologii i przyjść na kolejną wizyte i wtedy mi da wyniki. Byłam zestresowana i nie zwróciłam uwagi czy on w ogóle miał usg w gabinecie. Z resztą ten gabinet wygląda jak z lat 90. Nie było mowy też o robieniu badań hormonow itd. Lekarz ma dobre opinie na forach chociaż te wpisy były dość stare. Ech ta wizyta to niewypal :(

ja moge w październiku dopiero bo wtedy dostanę umowe na czas nie określony, niestety zmieniałam prace rok temu i tak wyszło
No to ja bym tak jak mowie na twoim miejscu juz zaczela mierzenie, tym bardziej ze mowisz masz nieregularne cykle wiec moze byc ciezko trafic w owu a im wcześniej poznasz swoj organizm i bedziesz wiedziec kiedy moze byc owu tym lepiej [emoji4]

Wspaniałe macie zwierzaczki! Ja mam psy i koty :)
A mam takie pytanie, czy zdarzyło się wam, że ginekolog nie robił usg? Ja byłam wczoraj u gin po kilku latach przerwy. Lekarz zbadał mnie tylko palcami, zrobił cytologie i zbadał piersi. W ogóle kiepska ta wizyta, nie bardzo go obchodziło, że mam trzydniowe @, że ostatni cykl trwal tylko 21 dni. Pytał czy chcę zajsc w ciążę i jeśli tak to od kiedy się staramy. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że niedawno zaczęliśmy(teraz mam 2 cs). Powiedział, że mam później zadzwonić spytać o wynik cytologii i przyjść na kolejną wizyte i wtedy mi da wyniki. Byłam zestresowana i nie zwróciłam uwagi czy on w ogóle miał usg w gabinecie. Z resztą ten gabinet wygląda jak z lat 90. Nie było mowy też o robieniu badań hormonow itd. Lekarz ma dobre opinie na forach chociaż te wpisy były dość stare. Ech ta wizyta to niewypal :(
To wizyta na nfz czy prywatnie ?
Ja chodze prywatnie i zawsze mam badanie na fotelu, cytologie i usg.
Pierwszy raz ci sie zdarzylo ze mialas tak krotki cykl ? 3dniowe @ sa raczej ok o ile nie sa zbyt skape bo to by moglo oznaczac ze masz za cienkie endo. [emoji848]
Lekarze raczej po dwoch cs nie zalecaja jeszcze zadnych konkretnych badan[emoji6] ale zawsze mozna zrobic sobie na wlasna reke [emoji6]

Maliina gratuluje:) chciałabym Ci dorównac ale u mnie niestety nie pekaja pecherzyki....ciekawe jak dlugo bedziemy sie starac hehe nastawilam sie niepotrzsebnie ze bedzie jak z pierwszym! a tu klopos ;P
Mam nadzieje ze krotko bedziecie sie starać. Ale fakt lepiej sie nie nastawiac bo rozczarowanie bardziej boli.

Witaj, z Sulechowa koło Zielonej Góry :) czytalam Was do 2 w nocy jestem na 200 stronie! :D
Ale numer!! Kolejna lubuszanka:) ja jestem z Międzyrzecza :)

reklama
Do góry