reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Tak sobie dzisiaj myślę, że pewnie gdybym wiedziała, że uda się za pierwszym razem to zaczęlibyśmy starania koło maja-czerwca, ale z drugiej strony jestem niemal pewna, że wtedy by się nie udało (zawsze chciałam dziecko z początku roku)... a teraz kompletnie mi nie zależało (liczyłam, że jeśli zaczniemy teraz to może koło maja/czerwca się uda), bo po pierwsze nie chciałam nigdy dziecka z końca roku, po drugie na pewno nie w miesiącu swoich urodzin (jestem niemal przekonana, że jeśli wszystko pójdzie dobrze to urodziny właśnie spędzę na porodówce). Że też życia nie da się zaplanować dogłębnie ;)
Nie, żebym się nie cieszyła, tylko takie rozmyślania mi się włączyły.

Dokładnie tak jest :) nie da się zaplanowac i moim zdaniem to jest fajne :) czasem życie potrafi nas tak zaskoczyć a my musimy być na te niespodzianki przygotowani :)
I zazwyczaj jest tak że los daje nam to czego tak bardzo chcemy wtedy gdy już odpuściliśmy i w momencie gdy się tego najmniej spodziewamy :)

Mam nadzieję że teraz nam, wszystkim staraczkom spełni się to o czym marzymy :)

reklama
Konizacja szyjki ? Możesz mi napisać co było powodem tego zabiegu ? Mogę sobie wygooglowac ale wole od najlepszego źródła ;-)

Nienajlepsza cytologia, wyszedl mi CIN 2, ale co najlepsze nie mam wirusa HPV. Tak czy inaczej zmiany zmierzaly w kierunku raka szyjki i zabieg bardziej profilaktyczny. Noc ciekawego ;)

@Migdalove wymyśliłam sobie ogrodnictwo :)

Ale jak wspomnialycie, los jest mega przewrotny i kto wie, co to wyjdzie :)

Racja nie da się zaplanować;) życie nas zaskakuje, ja również nie chciałam dziecka z końca roku, A mam synka z grudnia I to moje największe szczęście :happy2: kwas foliowy ja używam folik.

Nienajlepsza cytologia, wyszedl mi CIN 2, ale co najlepsze nie mam wirusa HPV. Tak czy inaczej zmiany zmierzaly w kierunku raka szyjki i zabieg bardziej profilaktyczny. Noc ciekawego ;)

@Migdalove wymyśliłam sobie ogrodnictwo :)

Ale jak wspomnialycie, los jest mega przewrotny i kto wie, co to wyjdzie :)
Dzięki za info. Dużo zdrowia :-)

Który kwas foliowy jest dobry? Macie coś dobrego?

Ginekolog kazała mi mailowo odstawić inofem i brać zwykły kwas foliowy.
Ja biore taki:
1520013806039.jpg

podobno methylo folian (metafolina) 5-MTHF jest najlepiej przyswajalny.. a ile w tym prawdy? Ufam mojej gin.
Wczesniej bralam z Solgaru Folian ale ta cena :o

Tyle ze to suplement a nie lek.

Załączniki

• 1520013806039.jpg
    1520013806039.jpg
    211,1 KB · Wyświetleń: 412
Witam w 2 dc, @ przyszła dzień wcześniej. Przyjęłam to całkiem spokojnie, przed nami teraz 6 cykl starań.. Przyznam, że w 5. odpuściłam sobie testy, mierzenie, całkowity spontan. Teraz kolejna @ 27.03, proszę o aktualizację.

reklama
Piorunem nie da się wszystkiego zaplanować. Musisz trochę odpuścić bo teraz totalnie wszystko zwariuje i ciało i głowa, a gdy już urodzi się dziecko to wszystko to co teraz planujesz będziesz mogła sobie wsadzić...
Ja w ciąży dużo planowałam co będę robić, a czego nie. I prawie nic się nie udało zrealizowac:p dlatego teraz nauczyłam się dużo pokory i nie oceniam innych mam

Do góry