reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej, jest tu kto? [emoji4] co tam słychać? Jakieś dobre wieści mnie ominęły? [emoji4] musiałam odciąć się na jakiś czas bo popadałam już w paranoję, a oprócz tego dopadł mnie Półpasiec ;o. Ale pojawiła się nadzieja że niebawem i Ja ogłoszę dobre wieści. Dziś już 32dc i tu echo.. stąd mam pytanko jako że nie miałam nigdy praktycznie miesiączek regularnie.. czy antybiotyki mogą mieć bardzo duży wpływ na długość cyklu? Ostatni cykl (pierwszy po laparo) był 29dniowy. W 29 i 30dc czułam że zaraz nadejdzie, non stop latałam do wc z myślą że to już, ale wszystko minęło, ból brzucha, ból piersi.. jutro zrobię test ale strasznie boję się jednej kreski, co gorsza boje się też dwóch, zarzyłam 3op antybiotyków w trakcie choroby, obawiam się czy to nie będzie miało wrazie czego katastrofalnych skutków ;c. Co myślicie?
Ja zawsze informuje, że jestem w trakcie starań i proszę o antybiotyk, który nie zaszkodzi ewentualnej ciąży ;)

reklama
Ja zawsze informuje, że jestem w trakcie starań i proszę o antybiotyk, który nie zaszkodzi ewentualnej ciąży ;)
Lekarka pytała czy nie jestem w ciąży, odpowiedziałam, że jest prawdopodobieństwo bo jesrem w trakcie starań (antybiotyki zaczełam brać ok 4 dni po owulacji). Mimo wszystko boje się bo półpasiec jednak jest dość agresywną chorobą. Na obu antybiotykach (zażywalam dwa różne, amoksiklav 2xdziennie przez 10dni i heviran 5xdziennie przez 14dni) pisze że w razie ciąży skonsultywać z lekarzem.. Skończyłam w piątek czyli 29dc.

Lekarka pytała czy nie jestem w ciąży, odpowiedziałam, że jest prawdopodobieństwo bo jesrem w trakcie starań (antybiotyki zaczełam brać ok 4 dni po owulacji). Mimo wszystko boje się bo półpasiec jednak jest dość agresywną chorobą. Na obu antybiotykach (zażywalam dwa różne, amoksiklav 2xdziennie przez 10dni i heviran 5xdziennie przez 14dni) pisze że w razie ciąży skonsultywać z lekarzem.. Skończyłam w piątek czyli 29dc.
Wiesz teraz to już takie zastanawianie się czy zaszkodziło czy nie, czasu nie cofniesz, ja też nabawiłam się grzybicy paznokci i mało jest bezpiecznych leków w czasie starań i później ciąży, oczywiście te, które naprawdę mogą zaszkodzić biorę albo wtedy kiedy wiem, że na bank w ciąży nie jestem albo w czasie @, chyba, że wyjścia nie ma to biorę normalnie i ryzyk fizyk nic nie zrobię przecież jak ja się nie wyleczę to jeszcze bardziej dziecku zaszkodzę

Wiesz teraz to już takie zastanawianie się czy zaszkodziło czy nie, czasu nie cofniesz, ja też nabawiłam się grzybicy paznokci i mało jest bezpiecznych leków w czasie starań i później ciąży, oczywiście te, które naprawdę mogą zaszkodzić biorę albo wtedy kiedy wiem, że na bank w ciąży nie jestem albo w czasie @, chyba, że wyjścia nie ma to biorę normalnie i ryzyk fizyk nic nie zrobię przecież jak ja się nie wyleczę to jeszcze bardziej dziecku zaszkodzę
No tak, wydaje mi się że to wszystko przez ten tykający zegarek. Presja jest ogromna, powiedz mi jeszcze proszę, czy po silniejszych lekach/antybiotykach miesiączka może się bardzo opóźniać? Spotkałaś się kiedyś z takim natrzymaniem wszystkiego po jakiejś kuracji? Tj naprawde byłam pewna że dostanę, a po kilki godzinach jak ręką odjął.. Moze wydać Ci się to pytanie głupie, ale ze wzgledu na PCOS nigdy nie miałam regularnych miesiączek ;c

No tak, wydaje mi się że to wszystko przez ten tykający zegarek. Presja jest ogromna, powiedz mi jeszcze proszę, czy po silniejszych lekach/antybiotykach miesiączka może się bardzo opóźniać? Spotkałaś się kiedyś z takim natrzymaniem wszystkiego po jakiejś kuracji? Tj naprawde byłam pewna że dostanę, a po kilki godzinach jak ręką odjął.. Moze wydać Ci się to pytanie głupie, ale ze wzgledu na PCOS nigdy nie miałam regularnych miesiączek ;c
Już możesz zrobić test. Powinien wyjść do tej pory ?

Ja od samej owu mam PMS teraz miała @ przyjść a wszystko ucichło, ale u mnie to na 99,9% przyjdzie bo się nie staram teraz ale też antybiotyk mi przesunął @ myślę że to kwestia kilku dni

Sent from my Moto G (5S) using Forum BabyBoom mobile app

reklama
To czekamy na wieści . A odnośnie antybiotyk ów wydaje mi się że amoksycylina jest jednym z bezpiecznych antybiotyków .
Ja już nie mogę się doczekać rana. :) Może tym razem, powiem szczerze że oboje z mężem zaczynamy być już zmęczeni tś presją. Aż chciałoby się zrobić chwile wyciszenia, takiego 100% bez presji a może się uda.. ale po zabiegu mam jakieś 5-12 msc szans więc czekają Nas jeszcze dość długie boje ( ten cykl jest drugim po)
Apropo amoksycyliny, już to słyszałam jednak chodzi bardziej o heviran, typowy przeciwwirusowy i to w dość potężnej dawce. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Do góry