reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przedstawiam wam moją małą krewetkę [emoji7][emoji23] Tak mówię na kropka.

Jestem już po pierwszym usg. Tak dla pewności, ponieważ jestem po poronieniu. Było w czerwcu. I wolałam dmuchać na zimne i dla świętego spokoju pokazać się lekarzowi. Dostałam luteine dopochwowo z racji poronień, lekarz się bał więc w razie czego mam brać. Kazał zrobić betę, jutro/czwartek zobaczyć jak przyrasta i sprawdzić progesteron. Mam brać euthyrox dalej. Ale wynik testosteronu skoczył. Z 1,03 do 2,61. Wyniki tarczycy podobno są dobre ale czekam na swoją zaufaną lekarkę. Jeszcze dziś zadzwonię do niej. Wykupiłam kwas foliowy. Ale nie pamiętam ile mam go brać. Nie brałam wcześniej. Owulacja była z prawego jajnika. Trochę mnie to martwi. Bo cały czas z prawego coś się dzieje. No i na razie jest w porządku. Zobaczymy jak beta. Chciałabym odetchnąć z ulgą ale nie umiem tak się boję [emoji17] O dzidzie. Modlę się, żeby było dobrze wszystko. Zobacz załącznik 890182
Piekny kropeczek <3

reklama
Ja tam wiem ze testy owu 100% pewnosci nie daja ze ta owulacja jest ale wierze im. Ale przez robienie ich i ciagla obserwacje siebie i objawow do glowy dostaje wiec ja pasuje i co ma byc to bedzie.
Za Ciebie 3 mam mocno kciuki bys wyladowala na watku ciazowym[emoji110][emoji110]

Dziś śniła mi się mała dziewczynka - w czarnej eleganckiej sukience. Blondyneczka. [emoji7]
Czyli wróżby ze snów wychodzą 50/50 [emoji23]

Napewno się zdarzylo pekniecie macicy bez wcześniejszej CC ale na logikę chyba większą szansę są na to jest gdy macica jest po cięciu. I napewno dużo więcej owych przypadków. Faktem jest że kazDy jest indywidualny i od samej osoby zależy i od danego stanu rzeczy jak się sytuacja rozwinie ..
Tu nie chodzi o żadna logikę, czy wydaje mi się, tylko o statystyki. Poszukaj informacji na grupie "Naturalnie po cesarce..." lub sama w Internecie. Oczywiście jeśli Cię ten temat interesuje. Ja szukałam przed próba vbac i znalazlam takie, że odsetek procentowy pęknie macicy zdarza się równie często w obu sytuacjach. Jest to jakoś 1-3%. Nie pamiętam dokładnie. Nie chce nikogo straszyć, ale zwyczajnie takie są statystyki.

Tu nie chodzi o żadna logikę, czy wydaje mi się, tylko o statystyki. Poszukaj informacji na grupie "Naturalnie po cesarce..." lub sama w Internecie. Oczywiście jeśli Cię ten temat interesuje. Ja szukałam przed próba vbac i znalazlam takie, że odsetek procentowy pęknie macicy zdarza się równie często w obu sytuacjach. Jest to jakoś 1-3%. Nie pamiętam dokładnie. Nie chce nikogo straszyć, ale zwyczajnie takie są statystyki.

To ja już nie wiem. Całe życie spotykałam się z tym że cięcie bardzo! osłabia macicę . Nawet teraz czytając artykuły piszą że 50 krotnie macica narażona jest na pęknięcie po CC niźli bez cięcia . Że dwukrotnie narażone są też kobiety otyłe . Z dużą masa dziecka i powyEj 35roku plus zwiększa sztuczne wywoływanie .
Jakbyś mogła podesłać mi ten artykuł co czytałaś byłoby fajnie. Z chęcią poczytam bo dziś ciągle się wszystko zmienia
A logika naprawde ma sens

Wróciliśmy z miasta, trochę się nachodzilam ale co dziwne im więcej kroków to ból podbrzusza ustępował. :D
@Maliina listonosz już jeździł i paczuszki jeszcze nie przyniósł, tak jak myślałam przytrzymali pewnie w Malborku. :)

reklama
Do góry