reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny jestem tak bezradna, że już nie daje rady [emoji24] Błagam o porady, pomoc cokolwiek. Przyjmuję metformax 500. Dwie tabletki bo zwiększyłyśmy dawkę. Jutro dzwonie do lekarki.
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Pot spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.

Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.

Mam takie objawy:

Brak miesiączek cykle po 40 dni

Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów

Plamienia jasno różowe i brązowe

Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]

reklama
Dziewczyny jestem tak bezradna, że już nie daje rady [emoji24] Błagam o porady, pomoc cokolwiek. Przyjmuję metformax 500. Dwie tabletki bo zwiększyłyśmy dawkę. Jutro dzwonie do lekarki.
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Pot spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.

Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.

Mam takie objawy:

Brak miesiączek cykle po 40 dni

Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów

Plamienia jasno różowe i brązowe

Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]
Ja miałam ostatnio podobnie z plamieniami i zrobiłam badanie krwi prolaktynę i progesteron, zrób też betę, warto sprawdzić czy to nie ciąża.
Jeśli chodzi o twoje objawy ogólnie to miałam tak wcześniej i w końcu trafiłam na dobrego endokrynologa - pomógł mi euthyrox. Nie wiem co może być przyczyną u Ciebie ale warto zrobić badania hormonów, tarczycy między innymi.
A i nawet jeśli wyniki tarczycy wydają się w porządku to i tak dobry endokrynolog powinien je zobaczyć, moje wyniki były niby w normie ale po przeliczeniu w kalkulatorze jednak okazało się, że słaba jest tarczyca, do tego miałam usg tarczycy.

Ja miałam ostatnio podobnie z plamieniami i zrobiłam badanie krwi prolaktynę i progesteron, zrób też betę, warto sprawdzić czy to nie ciąża.
Jeśli chodzi o twoje objawy ogólnie to miałam tak wcześniej i w końcu trafiłam na dobrego endokrynologa - pomógł mi euthyrox. Nie wiem co może być przyczyną u Ciebie ale warto zrobić badania hormonów, tarczycy między innymi.
A i nawet jeśli wyniki tarczycy wydają się w porządku to i tak dobry endokrynolog powinien je zobaczyć, moje wyniki były niby w normie ale po przeliczeniu w kalkulatorze jednak okazało się, że słaba jest tarczyca, do tego miałam usg tarczycy.
Lekarz zlecił mi wszystkie badania i kazał brać euthyrox wiec biore. Ostatnio cykl miałam 38 dniowy bo ovitrelle i Luteine. Teraz biore ten sam zestaw i sama nie wien na kiedy wypadnie mi mieisaczka.

Lekarz zlecił mi wszystkie badania i kazał brać euthyrox wiec biore. Ostatnio cykl miałam 38 dniowy bo ovitrelle i Litwinie. Teraz biore ten sam zestaw i sama nie wien na kiedy wypadnie mi mieisaczka.
To ja też w niewiadomej bo to pierwszy cykl w którym biorę i euthyrox i norprolac.
Z objawów na ten moment to lekki dyskomfort podbrzusza, taki jakiś dziwny, pachwiny mnie ciągną też. Bolą mnie mięśnie pleców na dole tak, piersi dają o sobie znać i mam lekkie mdłości no i ta senność... Niby takie objawy dające nadzieję, ale zobaczymy.

reklama
To ja też w niewiadomej bo to pierwszy cykl w którym biorę i euthyrox i norprolac.
Z objawów na ten moment to lekki dyskomfort podbrzusza, taki jakiś dziwny, pachwiny mnie ciągną też. Bolą mnie mięśnie pleców na dole tak, piersi dają o sobie znać i mam lekkie mdłości no i ta senność... Niby takie objawy dające nadzieję, ale zobaczymy.
No to super życzę żeby Tobie się udało

Do góry