Malaga00
Fanka BB :)
Dziewczyny jestem tak bezradna, że już nie daje rady [emoji24] Błagam o porady, pomoc cokolwiek. Przyjmuję metformax 500. Dwie tabletki bo zwiększyłyśmy dawkę. Jutro dzwonie do lekarki.
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Pot spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.
Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.
Mam takie objawy:
Brak miesiączek cykle po 40 dni
Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów
Plamienia jasno różowe i brązowe
Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Pot spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.
Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.
Mam takie objawy:
Brak miesiączek cykle po 40 dni
Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów
Plamienia jasno różowe i brązowe
Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]