reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ovitrelle może zakłamywać testy do 10-11 dni po, ale 16dni to jeśli jest ciąża to już wyjdzie :)
Zaczynam powoli plamić raz jest a raz nie ma. Zobaczę do jutra może to jednak @wyjdzie za wczesnie jeżeli nie to spróbuje jutro zrobić test i tak jade do lekarza w poniedziałek bo luteina mi się kończy. Oby ten okres nie przyszedl

reklama
Ja miałam ostatnio podobnie z plamieniami i zrobiłam badanie krwi prolaktynę i progesteron, zrób też betę, warto sprawdzić czy to nie ciąża.
Jeśli chodzi o twoje objawy ogólnie to miałam tak wcześniej i w końcu trafiłam na dobrego endokrynologa - pomógł mi euthyrox. Nie wiem co może być przyczyną u Ciebie ale warto zrobić badania hormonów, tarczycy między innymi.
A i nawet jeśli wyniki tarczycy wydają się w porządku to i tak dobry endokrynolog powinien je zobaczyć, moje wyniki były niby w normie ale po przeliczeniu w kalkulatorze jednak okazało się, że słaba jest tarczyca, do tego miałam usg tarczycy.
Ja robiłam hormony wszystkie, ale jeszcze w zeszłym roku jak cykle były bardzo wydłużone. [emoji17] Mam niedoczynność tarczycy

Ja robiłam hormony wszystkie, ale jeszcze w zeszłym roku jak cykle były bardzo wydłużone. [emoji17] Mam niedoczynność tarczycy
Moje cykle były 60-80dniowe więc wiem co to wydłużone cykle. I mega pms miałam od 14dc. Dobry endokrynolog pomoże. :) a skąd w ogóle jesteś? Może akurat gdzieś z Pomorza?

Tak myślałam, bo objawy są typowe. Też mam niedoczynność ale mi objawy już nie dokuczają. Biorę półtorej tabletki euthyroxu 25.
Ja zbijam tsh, jestem na 50-tce euthyroxu. [emoji17] W tym tygodniu ide zbadać właśnie hormony tarczycy, lekarka dała takie zalecenie, może coś się pogorszyło. Ale żeby znowu miesiączki nie było. [emoji17]

Jeżeli nie mam swojej owulacji naturalnie i wystąpiła raz na metforminie to czy lekarka może wdrożyć stymulacje? Jeżeli nie działa metformina a owulacji nawet naturalnie nie mam? Bo ja się nie znam na tym, a nie chce wyjść na idiotkę, staramy się może nie długo bo prawie pół roku, tylko jedna ciąża z czego zakończyła się poronieniem[emoji17]

reklama
Moje cykle były 60-80dniowe więc wiem co to wydłużone cykle. I mega pms miałam od 14dc. Dobry endokrynolog pomoże. :) a skąd w ogóle jesteś? Może akurat gdzieś z Pomorza?
Tak się cieszę, że ktoś mnie rozumie. Też mam mega pms, piersi puchną bez przyczyny po kilka raz w miesiącu. Ja miałam najdłuższy cykl 100 coś dni.
Tak jestem z pomorza. Trojmiasto. Chodzę do ginekologa endokrynologa [emoji8]

Do góry