reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ovitrelle może zakłamywać testy do 10-11 dni po, ale 16dni to jeśli jest ciąża to już wyjdzie :)
Zaczynam powoli plamić raz jest a raz nie ma. Zobaczę do jutra może to jednak @wyjdzie za wczesnie jeżeli nie to spróbuje jutro zrobić test i tak jade do lekarza w poniedziałek bo luteina mi się kończy. Oby ten okres nie przyszedl

reklama
Ja miałam ostatnio podobnie z plamieniami i zrobiłam badanie krwi prolaktynę i progesteron, zrób też betę, warto sprawdzić czy to nie ciąża.
Jeśli chodzi o twoje objawy ogólnie to miałam tak wcześniej i w końcu trafiłam na dobrego endokrynologa - pomógł mi euthyrox. Nie wiem co może być przyczyną u Ciebie ale warto zrobić badania hormonów, tarczycy między innymi.
A i nawet jeśli wyniki tarczycy wydają się w porządku to i tak dobry endokrynolog powinien je zobaczyć, moje wyniki były niby w normie ale po przeliczeniu w kalkulatorze jednak okazało się, że słaba jest tarczyca, do tego miałam usg tarczycy.
Ja robiłam hormony wszystkie, ale jeszcze w zeszłym roku jak cykle były bardzo wydłużone. [emoji17] Mam niedoczynność tarczycy

Ja robiłam hormony wszystkie, ale jeszcze w zeszłym roku jak cykle były bardzo wydłużone. [emoji17] Mam niedoczynność tarczycy
Moje cykle były 60-80dniowe więc wiem co to wydłużone cykle. I mega pms miałam od 14dc. Dobry endokrynolog pomoże. :) a skąd w ogóle jesteś? Może akurat gdzieś z Pomorza?

Tak myślałam, bo objawy są typowe. Też mam niedoczynność ale mi objawy już nie dokuczają. Biorę półtorej tabletki euthyroxu 25.
Ja zbijam tsh, jestem na 50-tce euthyroxu. [emoji17] W tym tygodniu ide zbadać właśnie hormony tarczycy, lekarka dała takie zalecenie, może coś się pogorszyło. Ale żeby znowu miesiączki nie było. [emoji17]

Jeżeli nie mam swojej owulacji naturalnie i wystąpiła raz na metforminie to czy lekarka może wdrożyć stymulacje? Jeżeli nie działa metformina a owulacji nawet naturalnie nie mam? Bo ja się nie znam na tym, a nie chce wyjść na idiotkę, staramy się może nie długo bo prawie pół roku, tylko jedna ciąża z czego zakończyła się poronieniem[emoji17]

reklama
Moje cykle były 60-80dniowe więc wiem co to wydłużone cykle. I mega pms miałam od 14dc. Dobry endokrynolog pomoże. :) a skąd w ogóle jesteś? Może akurat gdzieś z Pomorza?
Tak się cieszę, że ktoś mnie rozumie. Też mam mega pms, piersi puchną bez przyczyny po kilka raz w miesiącu. Ja miałam najdłuższy cykl 100 coś dni.
Tak jestem z pomorza. Trojmiasto. Chodzę do ginekologa endokrynologa [emoji8]

Do góry