reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Moje cykle były 60-80dniowe więc wiem co to wydłużone cykle. I mega pms miałam od 14dc. Dobry endokrynolog pomoże. :) a skąd w ogóle jesteś? Może akurat gdzieś z Pomorza?
A ja dopiero PMS dostałam jak wyregulowałam tarczycę i prolaktynę od samej owu ból piersi, podbrzusza co chwilę jakieś nowe objawy, to samo było w tamtym miesiącu

reklama
Dziewczyny, ale mam normalnie mętlik w głowie, że dałam się namówić na alko i jeszcze tą sziszę ! W październiku mam się starać, a ja jakieś numery odwalam, jestem zła sama na siebie jak osa !

Tak się cieszę, że ktoś mnie rozumie. Też mam mega pms, piersi puchną bez przyczyny po kilka raz w miesiącu. Ja miałam najdłuższy cykl 100 coś dni.
Tak jestem z pomorza. Trojmiasto. Chodzę do ginekologa endokrynologa [emoji8]
Ja tech chodzę do ginekologa - endokrynologa w Malborku. :) I dodam, że na NFZ. ;)

Ja zbijam tsh, jestem na 50-tce euthyroxu. [emoji17] W tym tygodniu ide zbadać właśnie hormony tarczycy, lekarka dała takie zalecenie, może coś się pogorszyło. Ale żeby znowu miesiączki nie było. [emoji17]

Jeżeli nie mam swojej owulacji naturalnie i wystąpiła raz na metforminie to czy lekarka może wdrożyć stymulacje? Jeżeli nie działa metformina a owulacji nawet naturalnie nie mam? Bo ja się nie znam na tym, a nie chce wyjść na idiotkę, staramy się może nie długo bo prawie pół roku, tylko jedna ciąża z czego zakończyła się poronieniem[emoji17]
Mój lekarz jest taki, że najpierw chce abym była zdrowa, chce wyregulowac mi hormony i dopiero później będziemy myśleć o stymulacji jakiejkolwiek. Przede wszystkim najważniejsza jest dieta. Gdybym jej nie utrzymywała to prawdopodobnie leki nie pomagały by. Twój lekarz zalecił ci sam lek czy też dietę? Leki lekami ale to co jemy jest najważniejsze i to może robić nam mętlik w hormonach.

Byłam w czerwcu u gina na NFZ co wtedy miesiączki nie dostałam, a mój gin był ja urlopie, USG trwało jakieś 5 sekund [emoji23][emoji23][emoji23]
No to nie u mojego, ja usg mam robione bardzo długo, przed pochwe, przez brzuch i też tarczycy. Nawet miałam usg piersi jak brałam swego czasu proverę. :) I to wszystko na NFZ. W końcu trafiłam na kogoś na prawdę dobrego. Zawsze go omijalam bo myślałam, że przyjmuje tylko prywatnie. A tak w ogóle to moja mama prowadziła u niego ciąże i on właśnie przyjmował mnie na świat. Koleżanka mi go tak naprawdę poleciła i ja poleciłam koleżance w ciąży i mówi, że do innego lekarza już nie będzie chodzić bo on jest na prawdę świetny. :)

No to nie u mojego, ja usg mam robione bardzo długo, przed pochwe, przez brzuch i też tarczycy. Nawet miałam usg piersi jak brałam swego czasu proverę. :) I to wszystko na NFZ. W końcu trafiłam na kogoś na prawdę dobrego. Zawsze go omijalam bo myślałam, że przyjmuje tylko prywatnie. A tak w ogóle to moja mama prowadziła u niego ciąże i on właśnie przyjmował mnie na świat. Koleżanka mi go tak naprawdę poleciła i ja poleciłam koleżance w ciąży i mówi, że do innego lekarza już nie będzie chodzić bo on jest na prawdę świetny. :)
Wierzę ci, że zdarzają się lekarze z powołania, ale niestety u mnie takich nie ma, prywatnie dobrego ze świecą szukać, a na NFZ to nawet nie pytaj :/

Mój lekarz jest taki, że najpierw chce abym była zdrowa, chce wyregulowac mi hormony i dopiero później będziemy myśleć o stymulacji jakiejkolwiek. Przede wszystkim najważniejsza jest dieta. Gdybym jej nie utrzymywała to prawdopodobnie leki nie pomagały by. Twój lekarz zalecił ci sam lek czy też dietę? Leki lekami ale to co jemy jest najważniejsze i to może robić nam mętlik w hormonach.
A jaką masz dietę ?

A jaką masz dietę ?
Zero pieczywa, zero słodyczy, ograniczyć makarony najlepiej jeść bezglutenowe, ograniczyć smażone, nabiał no i cukier. Taka jakby dieta bezglutenowa. Dzięki temu że nie jadłam chleba i wyrobów z mąki, tak to jadłam tam jakieś słodycze raz na jakiś czas czy chipsy bo lubię po prostu schudłam 10kg w 4 miesiące bez ćwiczeń. :)

reklama
Zero pieczywa, zero słodyczy, ograniczyć makarony najlepiej jeść bezglutenowe, ograniczyć smażone, nabiał no i cukier. Taka jakby dieta bezglutenowa. Dzięki temu że nie jadłam chleba i wyrobów z mąki, tak to jadłam tam jakieś słodycze raz na jakiś czas czy chipsy bo lubię po prostu schudłam 10kg w 4 miesiące bez ćwiczeń. :)
Ooo super [emoji4] pieczywo jem bardzo sporadycznie, słodycze mogę odstawić nie jest to dla mnie coś niemożliwego ;) makarony staram się jeść pełnoziarniste, ale nabiał to moja podstawa dnia więc tego już nie wyklucze [emoji23]

Do góry