reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja mam dylemat. Biorę od kilku cykli duphaston, a od dwóch miesięcy euthyrox i glucophage z móje niby rzekome pco i wysokie tsh. Zastanawiam się czy nie spróbować tego cyklu bez duphastonu i zobaczę czy dostanę okres w miarę normalnie.Bo bez niego to nie miałam kilka miesięcy :-( a teraz tsh mi spadło ładnie do 1.3 jak myślicie? Bo skoro możliwe że wszystko wróciło do normy RP szkoda się faszerowac niepotrzebnie.
Ja brałam przez 2 cykle duphaston i euthyrox, później przestałam brać duphaston i cykle były normalnie, zazwyczaj 27 dniowe i myślę, że to zasługa euthyroxu.
Dopiero 9 cykl z euthyroxem był z anomalią i właśnie to była za wysoka prolaktyna. Teraz zobaczymy jak to będzie.

reklama
jestem cały czas w szoku. mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku i ze ciaza ladnie sie utrzyma.
moze bliznieta beda? hehe moja babcia miala wiec jakas szansa jest:p
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Ja miałam nic nie analizować, a rano miałam śluz mleczny, którego nigdy wcześniej nie widziałam [emoji3]

A ja mam dylemat. Biorę od kilku cykli duphaston, a od dwóch miesięcy euthyrox i glucophage na moje niby rzekome pco i wysokie tsh. Zastanawiam się czy nie spróbować tego cyklu bez duphastonu i zobaczę czy dostanę okres w miarę normalnie.Bo bez niego to nie miałam kilka miesięcy :-( a teraz tsh mi spadło ładnie do 1.3 jak myślicie? Bo skoro możliwe że wszystko wróciło do normy to szkoda się faszerowac niepotrzebnie.
TSH super, a nie możesz skonsultować z lekarzem?

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Ja miałam nic nie analizować, a rano miałam śluz mleczny, którego nigdy wcześniej nie widziałam [emoji3]
mnie zaciekawilo ze mialam mnostwo wlasnie sluzu.. non stop majtki mokre az na spodnie przeb ijalo. teraz mam taki kremowy lekko jakby żółtawy.

TSH super, a nie możesz skonsultować z lekarzem?
Nie bardzo :-( endokrynolog przyjeżdża z bardzo daleka, mam wizytę dopiero na wrzesień bo tak mi zalecił przyjść (po 3 miesiącach przyjmowania euthyroxu). Telefon do niego odpada. Ginekologa też zmieniam bo do tego do którego chodziłam już nie wrócę po tym jak zbagatelizowal tsh ponad 4,0, zastanawiam się po prostu czy nie próbować bez tego duphastonu, że staraniami nie mamy parcia, odlozylismy je na 3 miesiące więc pomyślałam że to dobry moment sprawdzić czy "działam" bez wspomagacza :-)

@Kaamilaaa jeśli masz to pierwszy raz i nie masz jakiś mega bóli to bez stresu. ;) Jeśli coś z hormonami się poprzekrecalo,to lekarz szybko naprostuje. Będzie dobrze,nic się nie martw :)
Dzięki wielkie [emoji4]
No wlansie nic mnie nie bolalo i pierwszy raz takie cos...
No dzis po 15 dzwonie sie umowic ciekawe czy bedzie miała gdzie mnie wcisnac przed poczatkiem wrzesnia [emoji849]

reklama
Do góry