reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kochana, a czemu robiłaś progesteron? Mi lekarka powiedziała, że w ciąży bez sensu robić bo wyniki nie są miarodajne, ponieważ progesteron może się wahać często. Tak Ci lekarz zalecił? A powiedz który dziś masz dc?
Progesteron warto zbadać nawet bez zalecenia. Jeśli bedzie niski to przydalo by sie szybciej do gina zeby dal luteine / duphaston..
Może plamienie owulacyjne? Czy krwawisz jak na okres? Który masz dc?
Na pewno nie plamienie owu..
Dzis mam 12dc, w 10dc zaczelam krwawic zywo czerwona krwia.. wczoraj do poludnia tez potem zaczelo to krwawienie sie zmniejszać i teraz tylko lekkie plamienie, jakies resztki jakby (sory za opis [emoji6])
@Kaamilaaa przyczyny mogą być baaardzo różne, od hormonów po jakieś mięśniaki, polipy, albo jednorazowy przypadek. Najlepiej przejść się do ginekologa oczywiście ;)
To juz zdążyłam wyczytac w necie, od miesniakow po raka (jak to wujek Google zawsze podpowiada...)
Pytam wlasnie czy ktoras z was tak miała i nie bylo to nic groźnego..[emoji849]
Do gina dzwonie popoludniu tylko martwie sie kiedy bedzie mogla mnie przyjąć [emoji849]

reklama
Czy ktoras z was miala krwawienia miedzy miesiaczkowe?? Dwa dni mnie to meczylo, naczytalam sie juz oczywiście w necie co moze byc przyczyna i sie martwie teraz [emoji22]
Ja miałam, ale bardzień plamienia niż krwawienia. U mnie to nadżerka była (yto po ciążach) do spółki że świrującymi hormonami (przed ciążami). Żywej krwi w środku cyklu nie miałam, ale przyczyn może być całe mnóstwo. Przejdź się do giną, cytologię zrób dla pewności, że wszystko dobrze. Takie anonalie się zdarzają. Ja stawiam na hormony, skoro poprzedni @ był "dziwny".

27dc, termin @ za dwa-trzy dni...Z dwa lata temu miałam podobna sytuację, dostałam krwawienia 18dc cyklu. Trwało tydzień. Gin zrobił USG i podejrzewał polipa ale kazał przyjść po miesiączce. Okresu nie dostałam za to test wyszedł pozytywny. Okazało się że to ciąża a krwawienie było implantacją, ale był mocno zdziwiony.
No u mnie to nie ciaza na pewno bo test robiłam, wlasnie po to zeby to wykluczyć bo takie krwawienie jak u mnie raczej nic dobrego w ciazy by nie moglo oznaczać..

No u mnie to nie ciaza na pewno bo test robiłam, wlasnie po to zeby to wykluczyć bo takie krwawienie jak u mnie raczej nic dobrego w ciazy by nie moglo oznaczać..
No u mnie wtedy potem były plamienia i okazało się że beta dobiła do 9tys i zaczęła spadać, jajo puste i poronienie zatrzymane :(

Kurcze jestem wściekła jak osa :/ co miesiąc to samo [emoji58]

Noooo, i ekstra czad :D! Chociaż ja już na tym teście kilka dni temu widziałam II, więc jakoś mnie to nie dziwi ;). Super. Bardzo się cieszę!
Kciuki za progesteron, bo o betę nie ma co się obawiać ;).

@Ann89 buuu :(. A który dc masz teraz?
kupilam jeszcze ten test clearblue nowosc co pokazuje tydzien ciazy. zrobie gojutro z porannego moczu.

Kochana, a czemu robiłaś progesteron? Mi lekarka powiedziała, że w ciąży bez sensu robić bo wyniki nie są miarodajne, ponieważ progesteron może się wahać często. Tak Ci lekarz zalecił? A powiedz który dziś masz dc?
nikt mi nie kazal robie go tylko dla siebie by wiedziec czy nie jest za niski. lekarzowi pokaze dopiero na wizycie. mysle ze za jakies 2-3 tyg sie wybiore. wychodziłby mi dzis 4+1 wiec zaczelam 5tydzien. dzis mam 30dc i jestem 13dpo.

A ja mam dylemat. Biorę od kilku cykli duphaston, a od dwóch miesięcy euthyrox i glucophage na moje niby rzekome pco i wysokie tsh. Zastanawiam się czy nie spróbować tego cyklu bez duphastonu i zobaczę czy dostanę okres w miarę normalnie.Bo bez niego to nie miałam kilka miesięcy :-( a teraz tsh mi spadło ładnie do 1.3 jak myślicie? Bo skoro możliwe że wszystko wróciło do normy to szkoda się faszerowac niepotrzebnie.

reklama
Do góry