reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
My a raczej ja chcemy jechać do zielonej góry. Czytalam ze przed oddaniem nasienia to do 5 dni bez <3 :D Nie wiem czy bym wytrzymała haha :)
od 2 do 7 dni trzeba się wstrzymać. Ponoć najlepiej jest wstrzymać tyle ile zazwyczaj trwa przerwa. U nas to tak czasami 2-3 dni przerwy mamy. :) No i w tym czasie mężczyzna przed badaniem nie powinien spożywać alkoholu i jakiś leków. My raczej do Gdańska do Invicty.

reklama
od 2 do 7 dni trzeba się wstrzymać. Ponoć najlepiej jest wstrzymać tyle ile zazwyczaj trwa przerwa. U nas to tak czasami 2-3 dni przerwy mamy. :) No i w tym czasie mężczyzna przed badaniem nie powinien spożywać alkoholu i jakiś leków. My raczej do Gdańska do Invicty.
My najdłużej to 3 dni kiedy mam okres. Mój nie pije, nie pali anie żadnych leków nie bierze.

@Dagaa11

Składniki (ilość składników zależna jest od tego ile porcji chcesz uzyskać. [emoji14] )
- piersi z kurczaka
- ryż
- przyprawa curry, kurkuma i co tam lubisz :)
- kabaczek
- bakłażan (bakłażana przed przygotowaniem trzeba pokroić i obsypać solą, sól wyciągnie gorzki smak, po 15 minutach opłukać go i jest gotowy)
- papryka
- por
- natka selera
- natka pietruszki
- marchewka
- puszka kukurydzy
- fasolka (ja dałam każdą jaką miałam w ogrodzie, żółtą, zieloną i jasia)
- czosnek
- cebula

Najpierw najlepiej wstawić wodę na ryż i go ugotować. :) Następnie wszystko trzeba pokroić, piersi z kurczaka, kabaczka, bakłażana w kosteczki, czosnek zaś drobniutko. W paseczki kroiłam paprykę, marchewkę, fasolkę tak jak w mieszankach. Cebulę kroimy w piórka a pora w krążki.
Pokrojony czosnek, cebulę i por wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy na złoto, dodajemy piersi kurczaka i również smażymy na złoto. Dodajemy powoli resztę składników, ja dałam napierw te twardsze czyli marchewkę i fasolkę, później paprykę. Między czasie zalewałam powolutku wodą. Kolejno dodawałam kabaczka, bakłażana, natkę pietruszki i znowu lekko podlałam wodą aby warzywa poddusić. Oczywiście przyprawiamy wg gustu chociaż główną przyprawą jest curry i kurkuma. :) Dusimy warzywa aż zrobią się miękkie, pod koniec duszenia dodałam kukurydzę. Ugotowany ryż rozmieszałam z kurkumą i curry. Na koniec wrzuciłam ryż do warzyw, przemieszałam, chwilę podgotowałam, musiałam dodać troszkę wody bo jednak było zbyt takie klejące i ciężkie. No i tyle. :)

Dodam może tutaj też zdjęcie. :)
img_20180805_144053-jpg.885188
DZIĘKUJĘ!! [emoji7]

Witajcie. U mnie 17dc. Miesiaczki mam zazwyczaj co 28-32 dni. Test owu negatywny wczoraj. A dziś taki wyszedł - jeszcze negatywny co nie ? Staramy się o dziecko 10 cykli, chciałabym mieć dziecko ,lecz chcemy z mężem wyjechać do Niemiec do pracy ale bez jezyka niestety.pozdrawiam
U mnie przy jaśniejszej kresce niż Twoja na dokładnie tym samym teście, na testach innych firm wychodził pozytyw, testowa była ciemniejsza niż kontrolna. A oba testy teoretycznie mają czułość 25.

reklama
Do góry