reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
My a raczej ja chcemy jechać do zielonej góry. Czytalam ze przed oddaniem nasienia to do 5 dni bez <3 :D Nie wiem czy bym wytrzymała haha :)
od 2 do 7 dni trzeba się wstrzymać. Ponoć najlepiej jest wstrzymać tyle ile zazwyczaj trwa przerwa. U nas to tak czasami 2-3 dni przerwy mamy. :) No i w tym czasie mężczyzna przed badaniem nie powinien spożywać alkoholu i jakiś leków. My raczej do Gdańska do Invicty.

reklama
od 2 do 7 dni trzeba się wstrzymać. Ponoć najlepiej jest wstrzymać tyle ile zazwyczaj trwa przerwa. U nas to tak czasami 2-3 dni przerwy mamy. :) No i w tym czasie mężczyzna przed badaniem nie powinien spożywać alkoholu i jakiś leków. My raczej do Gdańska do Invicty.
My najdłużej to 3 dni kiedy mam okres. Mój nie pije, nie pali anie żadnych leków nie bierze.

@Dagaa11

Składniki (ilość składników zależna jest od tego ile porcji chcesz uzyskać. [emoji14] )
- piersi z kurczaka
- ryż
- przyprawa curry, kurkuma i co tam lubisz :)
- kabaczek
- bakłażan (bakłażana przed przygotowaniem trzeba pokroić i obsypać solą, sól wyciągnie gorzki smak, po 15 minutach opłukać go i jest gotowy)
- papryka
- por
- natka selera
- natka pietruszki
- marchewka
- puszka kukurydzy
- fasolka (ja dałam każdą jaką miałam w ogrodzie, żółtą, zieloną i jasia)
- czosnek
- cebula

Najpierw najlepiej wstawić wodę na ryż i go ugotować. :) Następnie wszystko trzeba pokroić, piersi z kurczaka, kabaczka, bakłażana w kosteczki, czosnek zaś drobniutko. W paseczki kroiłam paprykę, marchewkę, fasolkę tak jak w mieszankach. Cebulę kroimy w piórka a pora w krążki.
Pokrojony czosnek, cebulę i por wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy na złoto, dodajemy piersi kurczaka i również smażymy na złoto. Dodajemy powoli resztę składników, ja dałam napierw te twardsze czyli marchewkę i fasolkę, później paprykę. Między czasie zalewałam powolutku wodą. Kolejno dodawałam kabaczka, bakłażana, natkę pietruszki i znowu lekko podlałam wodą aby warzywa poddusić. Oczywiście przyprawiamy wg gustu chociaż główną przyprawą jest curry i kurkuma. :) Dusimy warzywa aż zrobią się miękkie, pod koniec duszenia dodałam kukurydzę. Ugotowany ryż rozmieszałam z kurkumą i curry. Na koniec wrzuciłam ryż do warzyw, przemieszałam, chwilę podgotowałam, musiałam dodać troszkę wody bo jednak było zbyt takie klejące i ciężkie. No i tyle. :)

Dodam może tutaj też zdjęcie. :)
img_20180805_144053-jpg.885188
DZIĘKUJĘ!! [emoji7]

Witajcie. U mnie 17dc. Miesiaczki mam zazwyczaj co 28-32 dni. Test owu negatywny wczoraj. A dziś taki wyszedł - jeszcze negatywny co nie ? Staramy się o dziecko 10 cykli, chciałabym mieć dziecko ,lecz chcemy z mężem wyjechać do Niemiec do pracy ale bez jezyka niestety.pozdrawiam
U mnie przy jaśniejszej kresce niż Twoja na dokładnie tym samym teście, na testach innych firm wychodził pozytyw, testowa była ciemniejsza niż kontrolna. A oba testy teoretycznie mają czułość 25.

reklama
Do góry