reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
E tam ja tez wole corke ale najważniejsze to byc w tej ciąży w koncu i urodzic zdrowe dziecko.
Dokładnie, zdrowie dziecka na pierwszym miejscu [emoji4] a ja Wam powiem, że mi to zupełnie obojętne poważnie, chciałabym mieć dwójkę dzieci, a jeśli nie będzie mi dane to przynajmniej jedno i czy to będzie chłopiec i dziewczynka, czy dwie dziewczynki jest mi to obojętne, najważniejsze co bym chciała to żeby moje dziecko traktowało mnie jak przyjaciółkę z którą można o wszystkim porozmawiać, ja z moją mamą nie miałam takich relacji moja mama jest "starej daty" i nigdy bym do niej z problemem nie poszła, a trochę to przykre..

Jak się myśli, liczy to ciągnie się wszystko jak flaki z olejem ;)
Szczerze to nie myślę o staraniach tylko ogólnie dni się ciągną, nie ma co robić, w taką pogodę nic się nie chce oprócz wyjazdu gdzieś nad wodę ale auto stoi zepsute... Ile można sprzątać, gotować, prać. :D Jak narzeczony wraca z pracy to już leci czas jak szalony.

Szczerze to nie myślę o staraniach tylko ogólnie dni się ciągną, nie ma co robić, w taką pogodę nic się nie chce oprócz wyjazdu gdzieś nad wodę ale auto stoi zepsute... Ile można sprzątać, gotować, prać. :D Jak narzeczony wraca z pracy to już leci czas jak szalony.
A mi znowu lecą te dni strasznie ;) też bym pojechała nad wodę, ale niestety ten weekend odpada więc pozostaje mi chronić się przed ciepłem w domu ;)

Lista certyfikowanych lekarzy jest na stronie FMFu. Jest ich 404 w Polsce. Bardzo łatwi można to sprawdzić.
Migdalove. Chodzi o jeden certyfikat. Można to sprawdzić tutaj. Trzeba najechać na mapce na PL, kliknąć i wyświetli się lista lekarzy z uprawnieniami. Lekarze z tej listy maja obowiązek szkoleń i potwierdzania umiejętności, aby na tel liście być. Nie chodzi o lekarzy, którzy maja certyfikaty ze szkoleń czy sympozjów odbytych z diagnostyki prenatlanej, tylko z tej listy bo tylko oni maja uprawnieni do posługiwania się programem szacującym ryzyko na podstawie badań usg, biochemii i wywiadu środowiskowego [emoji846]
Link do: The Fetal Medicine Foundation
Mój jest :-D

reklama
Do góry