Fanka Kadry
Fanka BB :)
Moim jednym z pierwszych objawów ciazy była biegunka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już lepiej się czuję także to chyba jakaś rewolucja żołądkowa była. Napilam się mięty i jest ok. Ale właśnie kojarzę, że wiele dziewczynyn pisało, że pierwszym objawem ciąży była biegunka. I tego sobie i Tobie @Maliina życzę chociaż u siebie to jakoś powątpiewamMoim jednym z pierwszych objawów ciazy była biegunka
Dla mnie to nie jest szybko... Szybko to ja bym chciała zajść w ciążę.. Bo już te starania mnie odbijają.. Ciągle negatywne testy i doszukiwanie się objawów jeszcze przed miesiaczkaO to szybko u mnie endokrynolog najbliższy termin listopad 2020
Ja też, ja tez@ForgetMeeNot jesteś z Lublina? ja do Lublina mam 30 km....
A który u ciebie cykl starań ?Dla mnie to nie jest szybko... Szybko to ja bym chciała zajść w ciążę.. Bo już te starania mnie odbijają.. Ciągle negatywne testy i doszukiwanie się objawów jeszcze przed miesiaczka
Dopiero 5.. Robiłam na tarczyce i wyszło okej, oprócz tego miałam progesteron, morfologie i cukier i to tyle. Ale widocznie jest coś nie tak skoro nie wychodzi. Męża wysyłam teraz na nasienie. Wiem że to krótki cykl starań ale leci mi 29 lat nie chce starać się nie wiadomo jak długo a dopiero później działać z lekarzami... Chcę mieć pewność że jestem zdrowa wtedy inaczej może będę do tego podchodzić... A Ty długo się starasz?A który u ciebie cykl starań ?
Ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale chciałabym odpuścić jak wrócę do starań nie myśleć ile jest dni po ile przed, czekać spokojnie na @ ewentualnie test dzień po spodziewanej @ bo inaczej oszaleje, szczerze na NFZ znając życie za dużo badań nie zlecają, idź do rodzinnej poproś o profil tarczycowy TSH, FT3, FT4 jeżeli te wyjdą w normie to ja bym antyTPO i anty-TG sobie darowała, jeśli wyjdą nie tak to te dwa dodatkowe badania zrobisz i endo będzie miał wgląd, jeśli już znajdź dobrego endokrynologa bo iść żeby iść nie ma sensu bo czasami zamiast wyleczyć to oni prawie uśmiercają i mówię to całkiem poważnie :/ ja też nie śpię na pieniądzach i czasami muszę sobie tego czy tamtego odmówić, ale wybieram co dla mnie ważniejsze po prostu i akurat w endo zainwestowałam szkoda tylko, że nie wiedziałam, że lekarz rodzinny może dać skierowanie na te badania bym zapłaciła mniej, ale trudno...
U mnie akurat nie ma w mieście ani w okolicach dobrego endokrynologa-ginekologa więc chodzę do obu osobno prywatnie, szkoda mi kasy, ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać...