reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
to byc moze wynik stresu i wymeczenia. jakby nie bylo cc to poród i tez masz prawo odczuc jego skutki.
Ja się fatalnie czulam.. mi M małą do karmienia przynosił nie dosc ze wysoka goraczka to sorbifer tez zle na mnie działał.
Mam nadzieje kochana ze szybko dojdziesz do siebie.

Bratowa zaczela 32+1 ale to zlecialo.. gin daje jej max 5tyg. Niestety GBS wyszedl dodatni.

bardzo mi przykro.. ale jak to mawiaja staraczki super płodne kobietki: 1 dc to potencjalnie 1 dzien ciazy i nowe nadzieje.:)
Nie ma co się stresować gbs :) dostanie antybiotyk i nic dzidziusiowi nie będzie.
U nas też mała szybko wyszła. W szpitalu wprost mówili że wcześniak mimo że 3 dni jej brakło by być 'donoszona' czyli do 37+0. A wyszliśmy na drugą dobę po cc.

Jeśli tak bardzo stresuje cię ta praca i nie czujesz się na siłach to wiele dziewczyn korzysta z możliwości L4 od psychiatry takie zwolnienie możesz ciągnąć pół roku, ja do pracy wróciłam, ale po prostu chciałam iść do ludzi, jeśli ty czujesz odwrotnie i ma cię to niepotrzebnie stresować to masz możliwość pociągnąć zwolnienie
Wiem Kochana, myslakam o tym... ale z drugiej strony tez już nie chce siedzieć tyle... jeśli w pracy będzie coś nie tak to, albo się zwolnię albo, wtedy pojadę do psychologa lub psychiatry

Nie ma co się stresować gbs :) dostanie antybiotyk i nic dzidziusiowi nie będzie.
U nas też mała szybko wyszła. W szpitalu wprost mówili że wcześniak mimo że 3 dni jej brakło by być 'donoszona' czyli do 37+0. A wyszliśmy na drugą dobę po cc.
tak tylko oby zdazyla ... jej oba poprzednie porody byly nagle z zaskoczenia.. przy pierwszym na ostatnia chwile sterydy na plucka dawali, a z drugim dzieckiem na sygnalach pedzili do szpitala na cc gdzie maja oddzial kardiologii dzieciecej bo dziecku tetno wariowalo i wykrywli wade serduszka.
miejmy nadzieje ze ten 3 ci poród bedzie juz taki jak byc powinien.

A miałam się pytać czy bierzecie olej z wiesiołka ? Bo nie wiem czy kupić czy jest sens, ze śluzem u mnie kiepsko, ale poprzednio też szału nie było a w ciążę szybko zaszłam, w sumie może nie zaszkodzi [emoji848]
Brałam i mi nie pomógł.
Kupiłam żel conceive i się udało, bo tez miałam wrażenie, że ze śluzem u mnie nie tak

U mnie nic złego się nie działo, a ciąża obumarła, nie miałam plamien, bólu brzucha nic kompletnie, a stało się :( oczywiście beta na początku może być ok, a później może się coś dziać nie mówię że nie to już loteria niestety
I u mnie było to samo... beta z początku ładnie przyrastala do 1200, potem już się nie podwajala co 48h i tez ciąża obumarła ;( a ja się dobrze czułam, chociaż miałam wrażenie co któryś dzień ze zanika mi bol piersi, może to był jakiś znak.

reklama
tak tylko oby zdazyla ... jej oba poprzednie porody byly nagle z zaskoczenia.. przy pierwszym na ostatnia chwile sterydy na plucka dawali, a z drugim dzieckiem na sygnalach pedzili do szpitala na cc gdzie maja oddzial kardiologii dzieciecej bo dziecku tetno wariowalo i wykrywli wade serduszka.
miejmy nadzieje ze ten 3 ci poród bedzie juz taki jak byc powinien.
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)
U mnie już małej nie podali sterydów. Nawrt nie wiem czy w 36tc się jeszcze podaję. Ale u mnie też wszystko tym razem na wariackich papierach. Bo poprzednim razem z synem wstrzymali w 34 tc akcje porodówa. I też zdążyli podać sterydy.. A tu nie wstrzymali i bali się że mi macica pęknie. Bo skurcze się nie pisały na ktg. Ja czułam mega bolesne właśnie idące od dołu brzucha. Lekarz jak przykładal ręce do brzucha czuł skurcze. Przy badaniu ginekologicznym ból blizny więc wzięli mnie i ciachneli.

Do góry