reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U nmnie testy owu jeszcze słabe... zrobilam narazie 2 i wstrzymam się z 3 dni.
jutro odbiorę wyniki. az sie boję;p
musiałabym isc po skierowanie na tarczyce... ogolny da mi na tsh a myslicie ze ft3 i ft4 tez?

reklama
U nmnie testy owu jeszcze słabe... zrobilam narazie 2 i wstrzymam się z 3 dni.
jutro odbiorę wyniki. az sie boję;p
musiałabym isc po skierowanie na tarczyce... ogolny da mi na tsh a myslicie ze ft3 i ft4 tez?
Mi rodzinny powiedział, że nie może dać mi skierowania na FT3 i FT4 jedynie na podstawowe TSH

Tak Kochana. We wtorek ma usg nt, Pappe + wolne bHCG robiłam w tym tygodniu. Wyniki miałam na drugi dzień i trochę mnie zdziwiły bo nie łapały się w podane normy, ale wczoraj zostałam pozytywnie zaskoczona. Siedzę sobie w pracy i nagle dzwonią do mnie z gabinetu naszego doktora. W pierwszej chwili pomyślałam, ze coś jest nie tak na pewno z wynikami i nagle babka mi mówi, ze dzwoni na polecenie doktora w związku z wynikami badań ( aż mnie zmroziło bo w nocy śniło mi się, ze wyszły tragicznie, ryzyko 1:2), no ale.... dzwoniła bo doktor prosił aby przekazac, ze jesli chodzi o wyniki z krwi to wszystko jest ok i widzimy się we wtorek. Czyli sama Pappa z krwi wyszła ok, tyle wiem, szczegółowych wyników nie znam [emoji846].

Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje, ze w te giry pojedziecie już w powieszonym składzie [emoji8]
P.S. Kiedy wybierasz się do naszego doktorka ?
Super, cieszę się że wszystko u Ciebie dobrze:) Mnie też nasz doktorek zawsze zaskakiwał tym, że ma tyle pacjentek a do każdej podchodzi z takim oddaniem i troską a przecież ma jeszcze szpital i rodzinę i jakoś to ogarnia ;) koniecznie daj znać po usg co i jak:)
Oj chciałabym pojechać w tym powiększony składzie, bo prawda jest taka, że tylko o tym marzę. Po prostu wzięłam na wstrzymanie z oczekiwaniami. Psychicznie wykańczało mnie czekanie na ciążę co cykl, myślenie czy to kłucie w jajniku to TO, obliczanie daty porodu, gdyby w tym cyklu sie udalo... Teraz nie myślę i nie nastawiam się. Jak już to raczej, że nic z tego. Wolę się mile zaskoczyć niż co miesiąc przeżywać te rozczarowania.
Do doktora nie wiem kiedy pójdę. Może w przyszłym cyklu z raz, bo kończą mi się zapasy jodidu i kwasu foliowego na receptę. Na razie nie widzę sensu większego do niego chodzić. Jak mąż powtórzy badania za jakiś czas i wyjdzie ok to wtedy zaczniemy działać z monitoringiem i wspomagaczami:);) myślę że to będzie jakoś w październiku ;) albo nawet w listopadzie.

Oby ten bol piersi zwiastowal ciaze;)
Siknęłam dzisiaj tak dla pewności, ale biało. Okresu ani widu ani slychu.. Czekam do piątku, jeśli nadal nie przyjdzie to pójdę na betę, ale nie sądzę żebym nie dostała do tego czasu.. Chciałam się zacząć szybko starać znowu a tu taka dupa :(

Siknęłam dzisiaj tak dla pewności, ale biało. Okresu ani widu ani slychu.. Czekam do piątku, jeśli nadal nie przyjdzie to pójdę na betę, ale nie sądzę żebym nie dostała do tego czasu.. Chciałam się zacząć szybko starać znowu a tu taka dupa :(
Może wszystko jeszcze obróci się pozytywnie. Tego Ci życzę. A jeśli to przez tą torbiel to niech też wszystko zakończy się szybko i dobrze. ✊✊✊

Dzięki Fleur :) czekamy na Twój pozytyw, wiesz o tym? :D także nie zawiedź nas w tym miesiącu hahha :D
Dziękuję ❤️ ja czekam na Twój i fajnie by było gdyby był do tego piątku ;) miałabyś niespodziankę :)

Co do mojego pozytywu to czuję, że jeszcze trochę tu z wami zostanę;) ale staram się myśleć w ten sposób, że akurat na to warto poczekać :tak: no i staram ćwiczyć swoją cierpliwość :p;) ostatnio o tym dużo myślę, ale nie w taki sposób jak na początku. Nie nakręcam się i poczułam, że znowu żyję, bo był moment, że całe moje życie to były rzeczy związane z ciąża i jej planowaniem... Teraz to ważna część życia, ale tylko część. I faktycznie myślę że poprzedni stan rzeczy miał związek trochę z forum, ale to nie przez nie tylko przeze mnie. Nadal tu jestem, a potrafię podchodzić do tego z dystansem. Czasami robię sobie kilkudniowe przerwy, ale to ma raczej związek z nazwałem pracy i brakiem czasu. Zawsze tu będę wracać, to pierwsze forum na którym się udzielam i daje mi ono dużo. Cieszę się, że spotkałam tu tyle cudownych dziewczyn i ze otrzymałam od was tyle wsparcia i mam nadzieję, że czasami choć trochę będę mogła się wam odwdzięczyć za to co otrzymałam. Ściskam was wszystkie niedzielnie:) a teraz lecę na rodzinny obiadek:)

IMG_20180729_121753.jpg
IMG_20180729_121753.jpg
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa i mam pytanie. Czy zadarzylo się wam że Bono test pokazał druga kreskę po czasie i była ciąża? Co myślicie?

Załączniki

• IMG_20180729_121753.jpg
    IMG_20180729_121753.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 344
reklama
Do góry