reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, bo jestem zielona...
czy badanie na IgM, IgA i IgG to są te badania które powinnam zrobic (na toksoplazmozę, różyczkę itd.)? Wydrukowałam sobie ze strony mojego laboratorium wykaz i cennik badań, pozaznaczalam co bym chciała zrobic, ale właśnie nie wiem czy to są te badania akurat?? Niestety nie znam się :/ i czy w razie czego mogę je już zrobic czy jeszcze odczekac aż hormon zniknie ?
Ja robilam IgM i IgG toksoplazmoza.
Na szczęście juz wiem ze chorowalam wiec mam to za soba.

reklama
W załączniku wysyłam listę badań, może coś jeszcze zrobic oprócz zaznaczonych? Prosze Was o pomoc ... :)
a czy samo „IgG” to jest ta toksoplazmoza? Czy musi być napisane „IgG toksoplazmoza”?

Załączniki

• C44A8771-5E9D-4512-BC03-9A5D3BAFA505.jpeg
    C44A8771-5E9D-4512-BC03-9A5D3BAFA505.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 102
  • F948333B-97C1-49B3-8B39-DE8857896055.jpeg
    F948333B-97C1-49B3-8B39-DE8857896055.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 104
  • CD63F8CB-AE08-4AFA-9906-FB3F98DA9E92.jpeg
    CD63F8CB-AE08-4AFA-9906-FB3F98DA9E92.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 89
W załączniku wysyłam listę badań, może coś jeszcze zrobic oprócz zaznaczonych? Prosze Was o pomoc ... :)
a czy samo „IgG” to jest ta toksoplazmoza? Czy musi być napisane „IgG toksoplazmoza”?
Musi być napisane IgG toksoplazmoza, bo inaczej będzie IgG calkowite czyli nic Ci nie powie. To samo z IgM. Musi być określone, że to immunoglobulina przeciwko konkretnej chorobie. Oprócz różyczki IgG, tokso IgG i IgM można rozważyć CMV IgM, jak jeszcze nie miałaś to glukoza na czczo.

@IrenaX na toksoplazmoze, różyczkę i cytomegalie (IGG i IGM tylko) robi się w 1 trymestrze ciąży i tak, u większości lekarzy obowiązkowo, więc nie wiem czy jest sens. Teraz skupilabym się bardziej na hormonach, tarczycy i homocysteinie

@KatiNails zdrówka dla malutkiej
No i zaczął się 9 cs..... Właśnie trwa 1 dc.... :-( ehh już mam dość widocznie nie dane nam jest mieć maleństwo.... Za dwa tygodnie wizyta u lekarza i mam nadzieję że coś to pomoże a na chwilę obecną odpuszczam ten cykl, nie mierze temperatury, nie biorę wiesiołka, nic nie analizuje i nie liczę i tak nic z tego i tak tylko mam nadzieję że uda mi się tak całkiem o tym nie myśleć i z forum też się żegnam nic tu po mnie pa może kiedyś wrócę

No i zaczął się 9 cs..... Właśnie trwa 1 dc.... :-( ehh już mam dość widocznie nie dane nam jest mieć maleństwo.... Za dwa tygodnie wizyta u lekarza i mam nadzieję że coś to pomoże a na chwilę obecną odpuszczam ten cykl, nie mierze temperatury, nie biorę wiesiołka, nic nie analizuje i nie liczę i tak nic z tego i tak tylko mam nadzieję że uda mi się tak całkiem o tym nie myśleć i z forum też się żegnam nic tu po mnie pa może kiedyś wrócę
Magda u mnie niestety też pierwszy dzień cyklu ;((( Ja też się czasem zastanawiam czy ja się czasem nie nakręcam poprzez forum ...

Magda, myślę, że nie ma co się negatywnie nakręcać. Sama jestem rozczarowana tym, że nam nie wyszło w tym cyklu i znów zaczynamy od zera. Ale wierzę, że będzie dobrze. Ochłoń i wróć.

reklama
Do góry