reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, bo jestem zielona...
czy badanie na IgM, IgA i IgG to są te badania które powinnam zrobic (na toksoplazmozę, różyczkę itd.)? Wydrukowałam sobie ze strony mojego laboratorium wykaz i cennik badań, pozaznaczalam co bym chciała zrobic, ale właśnie nie wiem czy to są te badania akurat?? Niestety nie znam się :/ i czy w razie czego mogę je już zrobic czy jeszcze odczekac aż hormon zniknie ?
Ja robilam IgM i IgG toksoplazmoza.
Na szczęście juz wiem ze chorowalam wiec mam to za soba.

reklama
W załączniku wysyłam listę badań, może coś jeszcze zrobic oprócz zaznaczonych? Prosze Was o pomoc ... :)
a czy samo „IgG” to jest ta toksoplazmoza? Czy musi być napisane „IgG toksoplazmoza”?

Załączniki

• C44A8771-5E9D-4512-BC03-9A5D3BAFA505.jpeg
    C44A8771-5E9D-4512-BC03-9A5D3BAFA505.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 100
  • F948333B-97C1-49B3-8B39-DE8857896055.jpeg
    F948333B-97C1-49B3-8B39-DE8857896055.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 101
  • CD63F8CB-AE08-4AFA-9906-FB3F98DA9E92.jpeg
    CD63F8CB-AE08-4AFA-9906-FB3F98DA9E92.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
W załączniku wysyłam listę badań, może coś jeszcze zrobic oprócz zaznaczonych? Prosze Was o pomoc ... :)
a czy samo „IgG” to jest ta toksoplazmoza? Czy musi być napisane „IgG toksoplazmoza”?
Musi być napisane IgG toksoplazmoza, bo inaczej będzie IgG calkowite czyli nic Ci nie powie. To samo z IgM. Musi być określone, że to immunoglobulina przeciwko konkretnej chorobie. Oprócz różyczki IgG, tokso IgG i IgM można rozważyć CMV IgM, jak jeszcze nie miałaś to glukoza na czczo.

@IrenaX na toksoplazmoze, różyczkę i cytomegalie (IGG i IGM tylko) robi się w 1 trymestrze ciąży i tak, u większości lekarzy obowiązkowo, więc nie wiem czy jest sens. Teraz skupilabym się bardziej na hormonach, tarczycy i homocysteinie

@KatiNails zdrówka dla malutkiej
No i zaczął się 9 cs..... Właśnie trwa 1 dc.... :-( ehh już mam dość widocznie nie dane nam jest mieć maleństwo.... Za dwa tygodnie wizyta u lekarza i mam nadzieję że coś to pomoże a na chwilę obecną odpuszczam ten cykl, nie mierze temperatury, nie biorę wiesiołka, nic nie analizuje i nie liczę i tak nic z tego i tak tylko mam nadzieję że uda mi się tak całkiem o tym nie myśleć i z forum też się żegnam nic tu po mnie pa może kiedyś wrócę

No i zaczął się 9 cs..... Właśnie trwa 1 dc.... :-( ehh już mam dość widocznie nie dane nam jest mieć maleństwo.... Za dwa tygodnie wizyta u lekarza i mam nadzieję że coś to pomoże a na chwilę obecną odpuszczam ten cykl, nie mierze temperatury, nie biorę wiesiołka, nic nie analizuje i nie liczę i tak nic z tego i tak tylko mam nadzieję że uda mi się tak całkiem o tym nie myśleć i z forum też się żegnam nic tu po mnie pa może kiedyś wrócę
Magda u mnie niestety też pierwszy dzień cyklu ;((( Ja też się czasem zastanawiam czy ja się czasem nie nakręcam poprzez forum ...

Magda, myślę, że nie ma co się negatywnie nakręcać. Sama jestem rozczarowana tym, że nam nie wyszło w tym cyklu i znów zaczynamy od zera. Ale wierzę, że będzie dobrze. Ochłoń i wróć.

reklama
Do góry