reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie dziś 3 dc i @ już praktycznie nie ma, nawet już nie plamię... Co może byc przyczyną tak skąpych @ ? Może mam mało żelaza? No i w tym cyklu zaczynamy starania poprzednich dwóch nie moge nazwać staraniem ;) mam tremę :)

Daga jako, że ty farmaceutką jesteś to cię dorwę ;) jakie witaminy polecasz dla mężczyzn ? Ten mój mąż niestety cały dzień poza domem więc to jego odżywianie nie do końca jest takie jak być powinno i oczywiście piwko też uwielbia więc już w ogóle kosmos [emoji14] i pomyślałam, że coś mu kupię tylko właśnie co ? [emoji848] I jeszcze chciałam zapytać o magnez pije kawę i biegam, a czasami pojawiają mi się skurcze i mrowienie, czy magnez można przedawkować ? Bo czytałam różne opinie i sama nie wiem czy kupować czy nie [emoji848] polecasz jakiś konkretny jeśli już ? [emoji4]
Jeśli mąż nie ma potwierdzonych powaznych problemów z jakością nasienia, to polecam Salfazin, mój to brał tak "zapobiegawczo". Głównie w tym preparacie chodzi o cynk, ktory najogólniej mówiąc pomaga utrzymać płodnosc ba dobrym poziomie i korzystnie wpływa na jakość i ilość plemników :)
Do tego ma tez wit C,A,E i chyba B6. Jest tani a naprawdę dobry, mysle ze.od tego mozna zacząć :)

Jeśli chodzi o.magnez to ja zawsze i ciężarnym.i nieciężarnym polecam Maglek B6, zarejstrowany jako lek a nie suplement, dobra dawka, wystarczy brać dwie tabletki dziennie, a nie jak w przypadku np Magne(ktory tez jest lekiem) 5 tabletek [emoji14] w inne magnezy-suplementy nie wierze:) ale.to takie moje zdanie.

Dziękuje za poradę ;) czekamy jeszcze na odzew Dagi ;) a co wykorzystamy jej wiedzę [emoji14]
Teraz doczytałam, ze dla męża chcesz ogolny zestaw witamin niekoniecznie pod kątem płodności- w takim razie możesz mu zakupić np Vitotal dla mężczyzn.
Ale jesli sie staracie o dzidzie, to ja jednak mimo wszystko postawiłabym.na ten Salfazin :)

U mnie dziś 3 dc i @ już praktycznie nie ma, nawet już nie plamię... Co może byc przyczyną tak skąpych @ ? Może mam mało żelaza? No i w tym cyklu zaczynamy starania poprzednich dwóch nie moge nazwać staraniem ;) mam tremę :)
U mnie w cyklu ciążowym @ trwałą 2-3 dni, a w zasadzie to jakby jej nie było, co było w moim wypadku anomalią i od początku spisałam ten cykl na straty. Potem śluzu płodnego prawie nie było, delikatnie dosłownie, gdzie wcześniej dzień przed owu mnie zalewało, testy owu też nie wychodziły naprawdę pozytywne ani jednego dnia jak wczesniej, normalnie wszystko nie tak.... Jakie było moje zaskoczenie jak w 8dpo zobaczyłam cień cienia, a z każdym dniem coraz grubszą kreskę :)
Także nie przejmuj się i życzę owocnego cyklu :)

Teraz doczytałam, ze dla męża chcesz ogolny zestaw witamin niekoniecznie pod kątem płodności- w takim razie możesz mu zakupić np Vitotal dla mężczyzn.
Ale jesli sie staracie o dzidzie, to ja jednak mimo wszystko postawiłabym.na ten Salfazin :)
Teraz się nie staramy, ale wracamy do starań myślę, że od października [emoji4] w sumie dobrze by było żeby miał już jakąś kumulację witamin [emoji4] a magnez dla mnie ? Myślisz że można brać czy czy lepiej bez badania poziomu magnezu nie łykać ?

reklama
Wysoka prolaktyna
Dzięki za wskazówkę!

U mnie w cyklu ciążowym @ trwałą 2-3 dni, a w zasadzie to jakby jej nie było, co było w moim wypadku anomalią i od początku spisałam ten cykl na straty. Potem śluzu płodnego prawie nie było, delikatnie dosłownie, gdzie wcześniej dzień przed owu mnie zalewało, testy owu też nie wychodziły naprawdę pozytywne ani jednego dnia jak wczesniej, normalnie wszystko nie tak.... Jakie było moje zaskoczenie jak w 8dpo zobaczyłam cień cienia, a z każdym dniem coraz grubszą kreskę :)
Także nie przejmuj się i życzę owocnego cyklu :)
Dziękuję i mam nadzieję, ze u mnie nie będzie to przeszkodą :)

Do góry