reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Prenatal duo ma bardzo zbliżony skład, a nawet powiedziałabym, że lepszy, bo ma więcej DHA i wiadome pochodzenie kwasów (olej rybi), ale cenowo tez ok 55 zł na miesiąc.
Tańszy jest Doppelherz Activ mama premium, tez ma 600 dha ale niewiadomego pochodzenia. U mnie w aptece kosztuje ok 40 zł za.miesiąc.
Ogolnie najwqzniejsze w suplementach dla kobiet w ciazy są: DHA, kwas foliowy, jod i witamiba D3. No i żelazo też ;)
Prenatal DUO jeśli zamawiasz przez internet w aptece DOZ 44,99 i bezpłatny odbiór w aptece stacjonarnej [emoji4]

Dziewczyny... bo tak czasami myśle, czy może niepotrzebnie ten żel conceive plus użyłam (co prawda zaszłam po nim) ale czy to on moglbyc w pewnym sensie sprawca tego co się stało? Nie wiem czy umiem wytłumaczyć co mi chodzi, żebyście zrozumiały :oops: ale Chodzi mi o to ze np. może jak było coś z nasieniem nie tak a pomimo tego żel przytrzymał plemniki i zaszłam to była to taka „naciągana” ta ciąża (byle by była) kurde nie umiem tego wytłumaczyć [emoji14] w sensie ze jakby miała być ciąża to i bez żelu by była
Nie sądze..

Cały czas myśle, dlaczego to mnie spotkało ;( czy za dużo się stresowałam, czy może nie tak nasienie, czy jakiś błąd zrobiłam :( czy po prostu chciałam to przyspieszyć, a natura i tak swoje zrobiła... milion pytan... ;( czemu wszystkie znajome w około maja zdrowe dzieciątka bez problemu zaszły, a u mnie takie problemy :(
Myślę, że stres nie ma tu nic do tego, nie wiem jaki silny stres musiałabyś przejść żeby z tego powodu doszło do poronienia, ja na twoim miejscu skupiłabym się na tym progesteronie bo z tego co widziałam to jakiś problem się z nim pojawił ...
Poronienia się zdarzają i tyle, szczególnie, że było to pierwsze poronienie...

No cóż.... Szkoda, że nie wyszło, bo chyba wszystkie tu liczyłyśmy, że u Ciebie tym razem się udało, ale z drugiej strony jak wiadomo było, że beta już potem negatywna wyszła to już lepiej że @ przylazła. Nowy cykl, nowe nadzieje:tak:
Nie mogłam się doczekać na ten @ już. Jutro niestety nie damy rady jechać na badanie nasienia, musimy to przełożyć o co najmniej tydzień.

reklama
Do góry