reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dobrze ze twoj w koncu pójdzie [emoji5] oby wyniki byly dobre [emoji110][emoji110]

Ja sie ciesze ze mój sam zaproponował sam chce isc bo widzi ze musi bo moze to wiele wyjaśnić w razie co..
I po prostu czasami mi sie noz w kieszeni otwiera czytam jak kobiety pisza ze ich facet to nie chce isc bo jak to tak normalnie ujma na honorze... [emoji849]

A przecież równie mocno chcą dziecka, jak my. Skoro my możemy przechodzić przez czesto bolesne badania, to dla nich oddanie do kubeczka troche spermy to drobnostka.

reklama
Przykro mi ze cie to spotkało
emoji22.png

Niestety dzieje sie to tak często
emoji22.png

Wybacz bo nie pamietam twoj tz robil badanie nasienia ? Bo staraliscie sie długo, może tam jest przyczyna ?

Nie robiliśmy, mieliśmy zrobic zanim zaszłam - potem zaszłam i odpuściliśmy. Ale będziemy robić, tyle ze znowu wchodzą w grę tylko piątki bo mój pracuje za granica i jest tylko od pt-ndz.
@IrenaX zdecydowana większość poronień to wady genetyczne - niepoprawny zestaw chromosomów przetransportowanych przez komórkę jajową lub plemnik. Nie wynika to z żadnych problemów, wymagających interwencji. My i nasi partnerzy mamy miliony tych komórek i czasem trafi się jakaś wadliwa.
Nie szukaj powodu, bo tak jak dziewczyny pisały - w żaden sposób się do tego nie przyczyniłaś. Trzymam kciuki, by szybko udało się znów zaciążyć. :)
Dziękuję!
Tylko tak się zastanawiam... jeśli lekarz powie zeby nie robić żadnych badań ?

a jest może ktoś z Lubuskiego i poleci dobre laboratorium do badania nasienia ?
Ja jestem z Lubuskiego :) nie wiem, które jest najlepsze laboratorium- ale mi ginekolog poleciła Zielona Górę lub Świebodzin. Tyle ze w Zielonej są terminy a do Świebodzina można jechac z miejsca i odrazu oddać, wyniki niby w ten sam dzień koło 16

Ja jestem z Lubuskiego :) nie wiem, które jest najlepsze laboratorium- ale mi ginekolog poleciła Zielona Górę lub Świebodzin. Tyle ze w Zielonej są terminy a do Świebodzina można jechac z miejsca i odrazu oddać, wyniki niby w ten sam dzień koło 16
Wlasnie tez cos czytałam o ZG moze tam pojedziemy chyba ze gdzies blizej nas sie znajdzie jakies dobre labo [emoji57]

Ja tez 1dc :) u mnie cykl był 34 dniowy u Ciebie trochę więcej...
Testy które robiłam były białe wiec okres mnie ucieszył i tak przyszedł późno,
Teraz przed nami nowy cykl, nowe siły, nowe starania i nowe nadzieje [emoji123][emoji123]
U mnie 48 dniowy. Chociaż i tak nie mam jeszcze krwawienia tylko jakieś plamienie... :x

U mnie 48 dniowy. Chociaż i tak nie mam jeszcze krwawienia tylko jakieś plamienie... :x
Ale Cię przetrzymało.. Oby to była jednorazowa akcja z tym przedłużeniem. Albo następny cykl już porządnie przedłużony, 9-miesięczny :D
Mnie coś zaczęło na wieczór pobolewać w okolicach prawego jajnika - tam gdzie ta torbiel, czy też przerośnięty pęcherzyk.. Jakieś takie rozpieranie? Kłucie?

reklama
Co ja mam powiedzieć - średnio 32 dni... [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

@ wciąż nie ma, ból jak na @ jest. Zastanawiam się czy jest sens jutro testować, bo skoro dziś nawet cienia nie było, to czy jutro pojawi się cokolwiek?

Do góry