reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, a ja w temacie innym ciut: jak juz kazda z nas nacieszy sie dzidziusiami i ciążami i stwierdzi ze koniec z produkcja, to jaka anty bierzecie pod uwagę?

reklama
Dziewczyny, a ja w temacie innym ciut: jak juz kazda z nas nacieszy sie dzidziusiami i ciążami i stwierdzi ze koniec z produkcja, to jaka anty bierzecie pod uwagę?
Ja myślałam nad krążkiem antykoncepcyjnym lub wkładka hormonalna.
Ale dopiero powaznie sie zastanawiac bede jak juz w końcu urodze drugie [emoji6] a najpierw trzeba zajść [emoji6]

Hmm, ja chyba zostanę przy NPR i prezerwatywach. Hormony na mnie źle działają. 8 lat brałam pigułki i jak odstawiłam, to moje życie zmieniło jakość na zdecydowanie wyższą i to nie tylko libido, ale także waga i ogólne samopoczucie ;). Skończyły się bóle głowy np. Ostatnio miałam prze chwilę krążek NuvaRing i niestety, pomimo małej dawki hormonów dawał te same skutki uboczne. Np. spuchłam w oczach i libido spadło na łeb na szyję. Nie tak dramatycznie jak przy pełnych dawkach w pigułkach, ale było mniej fajnie. Spirala za to mnie przeraża ;).
Na razie nie rozkminianm głębiej, bo wiadomo...;) Problem jest melodią raczej odległej przyszłości.

U mnie w czasie szkolnym miałam takie okresy że z bolu chodziłam po ścianach, mdłości i wymioty były na porządku dziennym. Po pierwszej ciąży minęły. Teraz z dwa, trzy razy w roku mam takie bardzo bolesne. Choć nie powiem, ostatnią @ dostałam w pracy i prawie tam zemdlałam jak się zaczęła.
Po ostatnim poronieniu też bardzo długo krwawilam z skrzepami, w ogóle cały cykli się poprzestawiał po nim. Dopiero teraz po 2latach mi w miarę unormowało czyli cykl 28-30dni. z tym że te 28 tak co trzy miesiące heh.

Jutro termin @. Dobrze że mam drugą zmianę w pracy bo zazwyczaj jest lżej niż na pierwszej.

Dziewczynki jak wyglądają te badania hormonalne? Jaki jest koszt? Po poronieniu Milan robione tylko ft 3 i ft4 które były w normie u badania w stronę raka (pomylili się w laboratorium i to wykonali, tak to jest jak się nie można doczytać po lekarzu) i badania wyszły ok.

Co do zabezpieczenia to prawdę mówiąc Nigdy nie brałam hormonów, do tej pory jechaliśmy na gumkach albo stosunek przerywany. Jeśli bym się miala zdecydować to chyba plastry. Pigułek sie boję bo już jestem nieco przy kości a nie wiadomo czy by były dobrze dobrane i jeszcze gorzej bym wygadała.

Ostatnia edycja:
Każda z moich 4 ciąż była z pierwszego cyklu. Po poronieniu tak samo była z pierwszego cyklu jaki był. [emoji848]To będzie twoje pierwsze dziecko? Ja jakoś nie odwiedzam że coś z progesteronem, skoro co druga ciąża jest idealna, że plamien czy czegokolwiek niepokojącego. Ale dwie poroninone w poczatku 7 tc. Juz nawet przeszlo mi przez myśl, że te podrobione ciążę to były dziewczynki i ż tego powodu coś było nie tak, jakaś paranoja na tym punkcie. Hej Kasia, powodzenia w dalszych staraniach.
To będzie pierwsze [emoji20] Ja podejrzewam, że problemy z progesteronem zaczęły się po pierwszych tabletkach antykoncepcyjnych. Od tamtej pory mam straszne PMS i z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Puchną mi nogi, nadmiar wody, huśtawka nastrojów, piersi dostają najbardziej w kość i przez to mam coraz więcej rozstępów na nich i nie wygląda to za ładnie [emoji20] Ja miałam przy obu poronieniach plamienia kilka dni przed tak to się zaczynało [emoji21]

Zdarza się wam, żeby chwilę przed okresem na testach owulacyjnych pojawiała się 2 delikatna, ale widoczna kreska ?

reklama
Do góry