reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Bolesne miesiączki to nie jest norma i " taka uroda " , jakaś przyczyna musi być. Często jest to endometrioza, ale zdiagnozować ją można tylko laparoskopowo i wiele kobiet nie wie że ją ma. Ja mam każdą miesiączke na ketonalu.

reklama
Cześć dziewczynki ,podczytuje Was i widzę fajna grupa ...ja mam troszkę więcej lat bo aż 40 choć czuję się na wiele mniej ,mam 3 wspaniałe córki ,ale życie tak się ulizylo że rozwiodłam się 7 lat temu ,a mój obecny partner nie ma dzieci a bardzo chciałby mieć ,długo nie mogłam się zdecydować aż zapadła decyzja ,dzialamy i tak zaczelismy w zeszłym roku odstawiłam pigułki jeden cykl odczekalam a w kolejnym ciąża ,niestety dlugo się nią nie cieszyłam ,8 TC poronienie ,ale nie było widać zarodka ,więc pomyślałam zdarza się ...potem po kilku cyklach ..cień cienia na teście ,ale widoczny dobrze ,powtórzyłam test na następny dzień i cień cienia tamtego cienia ....mówię odpuszczę zrobię za dwa dni ...a tam biel vizira ...kolejne cykle i ...udało się w cyklu w którym się nie staraliśmy wogole bo skłóceni byliśmy sex tylko w 7 dniu cyklu ...krecha gruba ...tym razem moje szczęście trwało do 10 tygodnia,wszystko było książkowo ...a na wizycie wiadomośc że serduszko nie bije ,że rozwój zatrzymał się na 8 tyg ...zrobiłam testy genetyczne ,niestety materiał zbyt wymieszany z moim i za duży rozkład już był .. w zamian zrobili mi trombofilie ,i wyszły mutacje te które nie mają wpływu żadnego na ciążę ,ale po rozmowie z genetyczka zaczełam brać metafoliany ..i dołączam do grupy staraczek ;)

Cześć dziewczynki ,podczytuje Was i widzę fajna grupa ...ja mam troszkę więcej lat bo aż 40 choć czuję się na wiele mniej ,mam 3 wspaniałe córki ,ale życie tak się ulizylo że rozwiodłam się 7 lat temu ,a mój obecny partner nie ma dzieci a bardzo chciałby mieć ,długo nie mogłam się zdecydować aż zapadła decyzja ,dzialamy i tak zaczelismy w zeszłym roku odstawiłam pigułki jeden cykl odczekalam a w kolejnym ciąża ,niestety dlugo się nią nie cieszyłam ,8 TC poronienie ,ale nie było widać zarodka ,więc pomyślałam zdarza się ...potem po kilku cyklach ..cień cienia na teście ,ale widoczny dobrze ,powtórzyłam test na następny dzień i cień cienia tamtego cienia ....mówię odpuszczę zrobię za dwa dni ...a tam biel vizira ...kolejne cykle i ...udało się w cyklu w którym się nie staraliśmy wogole bo skłóceni byliśmy sex tylko w 7 dniu cyklu ...krecha gruba ...tym razem moje szczęście trwało do 10 tygodnia,wszystko było książkowo ...a na wizycie wiadomośc że serduszko nie bije ,że rozwój zatrzymał się na 8 tyg ...zrobiłam testy genetyczne ,niestety materiał zbyt wymieszany z moim i za duży rozkład już był .. w zamian zrobili mi trombofilie ,i wyszły mutacje te które nie mają wpływu żadnego na ciążę ,ale po rozmowie z genetyczka zaczełam brać metafoliany ..i dołączam do grupy staraczek ;)
Cześć :). Cieszę się, że ktoś starszy dołączył. Mi też do podlotka daleko ;). 37 mam. Też jestem po poronieniu w lutym tego roku. Dwie pierwsze ciąże bez najmniejszych komplikacji. Czasem zwalam problemy na karb wieku, ale może niesłusznie. W ostatnią ciążę zaszłam w 1 cs, a niby powinni być trudniej o_O. Bardzo liczę na to, że to poronienie, to było jednorazowy przypadek :(.

@kasienska jak dzisiaj :)? Testowałam świat jeszcze raz?

Ja chyba w tym cyklu jednak testy owulacyjne kupię. Ciekawa jestem, czy mi się pokryje skok LH z wykresem temperatury.

A szybko zachodzilas w ciążę czy trwało to u Ciebie? Na szczęście masz dwójkę dzieciaczków już [emoji173]
Każda z moich 4 ciąż była z pierwszego cyklu. Po poronieniu tak samo była z pierwszego cyklu jaki był. [emoji848]
U mnie też do dwóch i nagle się dowiedziałam, że potrzebuję leków na podtrzymanie, bo mam z tym problem, z progesteronem. I mam też wadę macicy która utrudnia zagnieżdzenie, albo dochodzi do poronienia lub jak zajde może być przedwczesny poród. Ale akurat w cyklu w którym zaszłam nawet się nie spodziewałabym, owulacja zaskoczyła nas, bo mam problem z owulacją i pojawiają się torbiele. Kosmos [emoji138]‍♀[emoji134] Szkoda, że nie jestem wiatropylna [emoji23]
To będzie twoje pierwsze dziecko? Ja jakoś nie odwiedzam że coś z progesteronem, skoro co druga ciąża jest idealna, że plamien czy czegokolwiek niepokojącego. Ale dwie poroninone w poczatku 7 tc. Juz nawet przeszlo mi przez myśl, że te podrobione ciążę to były dziewczynki i ż tego powodu coś było nie tak, jakaś paranoja na tym punkcie.
Hej Kasia, powodzenia w dalszych staraniach.

Cześć :). Cieszę się, że ktoś starszy dołączył. Mi też do podlotka daleko ;). 37 mam. Też jestem po poronieniu w lutym tego roku. Dwie pierwsze ciąże bez najmniejszych komplikacji. Czasem zwalam problemy na karb wieku, ale może niesłusznie. W ostatnią ciążę zaszłam w 1 cs, a niby powinni być trudniej o_O. Bardzo liczę na to, że to poronienie, to było jednorazowy przypadek :(.

@kasienska jak dzisiaj :)? Testowałam świat jeszcze raz?

Ja chyba w tym cyklu jednak testy owulacyjne kupię. Ciekawa jestem, czy mi się pokryje skok LH z wykresem temperatury.
Hej ja w sierpniu skoncze.38 lat.trzymam za was kciuki.od soboty zaczelam druga połowe ciazy.córcia zdrowa a balam sie ze ze wzgledu na wiek cos moze nie byc ok.oby dalej bylo tak dobrze.milego dnia

Hei,
Ja tez rocznik 79 wiec niemal równolatki, u mni ostatnio dwie biochemiczne były [emoji17]
Teraz czekam na test z nadzieja.
Przykro mi ze przeszłaś przez to wszytko i trzymam kciuki za zdrowa i spokojna ciąże wkrótce [emoji1307]

Dzień dobry w 23 dc. Brzuch mnie już pobolewa jak na @ a normalnie cykle 29-30 dniowe (tylko w zeszłym cyklu 27). Miłego dnia o trzymam kciuki za testujące (Kasieńka?).

Migdalove, Ann, dziekuję za odpowiedzi odnośnie tych koszul. Pisać do mamyginekolog raczej nie będę bo nei spodziewam sie, że by odpisała a koszule nie są mi teray potrzebne ;) Chciałam je obejrzeć po prostu z ciekawości

Cześć dziewczyny.

Witam się w 1 dniu mojego urlopu! w końcu nadszedl ten dzień. Na teście jeszcze biel Vizira. Zrobiłam z ciekawości. Ale nie spodziewam się w tym miesiącu zobaczyć II kresek niestety, bo na wkładce po całym dniu taki brudny śluz, żaden czysty kremowy czy coś... więc @ idzie. Szkoda, że termin idealnie w nasze wakacje nad morzem :/

reklama
Migdalove, Ann, dziekuję za odpowiedzi odnośnie tych koszul. Pisać do mamyginekolog raczej nie będę bo nei spodziewam sie, że by odpisała a koszule nie są mi teray potrzebne ;) Chciałam je obejrzeć po prostu z ciekawości
Mi tam zawsze Nicole odpisuje. :D No i póki co niestety ich nie widać, ale niedługo mają trafić do sprzedaży. Zapytaj się jej, może akurat Ci odpowie. :)

Do góry